Zakład Karny w Kamińsku ogłasza przetarg
- Adres: 11-227 Kamińsk, ul. XXX - lecia 1
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 7617400 , fax. 089 7617444
- Data zamieszczenia: 2010-10-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Kamińsku
ul. XXX - lecia 1 1
11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 7617400, fax. 089 7617444
REGON: 00032012400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo.
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów spożywczych. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów spożywczych w asortymencie podanym jak niżej: Część 1 zamówienia: 1)Twaróg chudy w ilości 3.500 kg, (opakowanie zbiorcze - wiaderka do 10 kg) kod CPV-15542100 - 0; 2)Serek naturalny homogenizowany, w ilości 3.500 kg, (barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie, bez grudek, zagęszczony metodą ultrafiltracji, ukwaszone mleko, opakowanie zbiorcze - wiaderka do 10 kg) , kod CPV - 15542100 - 0; 3)Serek topiony kostka w ilości 3.200 kg (kostka 100 g. sztuka), kod CPV - 15545000 - 0; 4)Ser żółty ( baton prostokątny) w ilości 3.000 kg, kod CPV - 15544000 - 3; 5)Śmietana 18% w ilości 1.900 l (opakowanie - kubek 0,4 lub 1 l.), kod CPV - 15512000 - 0; 6)Jogurt naturalny bez cukru w ilości 200 kg, (opakowanie - kubek 150 g. ) kod CPV - 15551300 - 8; 7)Twarożek bez cukru, typu wiejski, ziarnisty lub równoważny w ilości 200 kg, (opakowanie kubek 200 g. ) kod CPV - 15550000 - 8; Wymagania jakościowe: Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy musi wynosić: 1)twarogu chudego - 7 dni, 2)serka homogenizowanego - 20 dni, 3)śmietany 18 % , jogurtu naturalnego oraz twarożku - 10 dni, 4)serka topionego (kostka 100 g) - 60 dni, 5)sera żółtego - 30 dni , ponadto ser żółty typu edamski lub równoważny - w konsystencji twardy, nie kruszący się , nie lepiący się w trakcie porcjowania na plastry o grubości 1 mm, produkt w kształcie prostokątnego pełnego (bez otworów) batonu, o wadze około 3 kg, w osłonie zewnętrznej typowej dla danego wyrobu; 6)smak i zapach charakterystyczny dla wyżej wwymienionych artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; 7)właściwa ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu; 8)odpowiednie oznakowanie opakowań, brak uszkodzeń, zanieczyszczeń mechanicznych, zabrudzeń Część 2 zamówienia: Mleko w proszku odtłuszczone w ilości 8.800 kg , kod CPV - 15 51 17 00 - 0; Wymagania jakościowe: 1)minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na wyżej wymieniony artykuł 6 miesięcy; 2)opis produktu proszek z mleka odtłuszczonego, sypki, jednolity, drobno rozpylony w przypadku mleka rozpyłowego, w postaci drobnych ziarenek w przypadku instantu, dopuszcza się drobne zbrylenia łatwo rozsypujące się. Barwa biała, lekko kremowa, jednolita; 3)smak i zapach - smak typowy dla mleka pasteryzowanego charakterystyczny dla mleka w proszku , bez obcych posmaków i zapachów; 4)opakowania jednostkowe do 20 kg; 5)przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone zregenerowaniem w ciepłej, przegotowanej wodzie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155117000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy produktów i przetworów mleczarskich do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy.
Dodano: 2013-09-09 - DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 GIŻYCKO ORAZ JEDNOSTEK I INSTYTUCJI BĘDĄCYCH NA JEJ ZAOPATRZENIU, W TERMINIE STYCZEŃ - LUTY 2013 R.
Dodano: 2012-12-03 - Dostawy produktów i przetworów mlecznych do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy.
Dodano: 2012-09-06 - Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego mleka w proszku odtłuszczonego
Dodano: 2011-09-23