Przetargi.pl
DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 GIŻYCKO ORAZ JEDNOSTEK I INSTYTUCJI BĘDĄCYCH NA JEJ ZAOPATRZENIU, W TERMINIE STYCZEŃ - LUTY 2013 R.

Jednostka Wojskowa Nr 4352 ogłasza przetarg

  • Adres: 11-500 Giżycko, ul. Nowowiejska 20
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 429 46 02 , fax. 87 429 46 41
  • Data zamieszczenia: 2012-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 4352
    ul. Nowowiejska 20 20
    11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 429 46 02, fax. 87 429 46 41
    REGON: 28060211800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: htt://www.24wog.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 GIŻYCKO ORAZ JEDNOSTEK I INSTYTUCJI BĘDĄCYCH NA JEJ ZAOPATRZENIU, W TERMINIE STYCZEŃ - LUTY 2013 R.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i przetworów mleczarskich na rzecz Jednostki Wojskowej Nr 4352 Giżycko oraz jednostek i instytucji będących na jej zaopatrzeniu, w terminie styczeń - luty 2013 r. Dokładne wyszczególnienie asortymentu oraz ilości w rozbiciu na poszczególnych odbiorców ujęto w tabeli 1.1 w SIWZ. Łączne ilości mleka i przetworów mleczarskich na rok 2013: Mleko w proszku pełne - 122 kg Mleko spożywcze UHT 2% tł. - 7150 l. Śmietana 18% tł. - 920 l. Śmietana kremowa 30% tł - 50 l. Jogurt naturalny - 270 kg Jogurt owocowy - 520 kg Deser mleczny - 480 kg Deser jogurty - 330 kg Serek homogenizowany naturalny - 275 kg Serek homogenizowany waniliowy - 330 kg Serek homogenizowany owocowy - 410 kg Serek twarogowy - 230 kg Serek naturalny do smarowania - 220 kg Kefir - 560 kg Ser twarogowy półtłusty -320 kg Ser twarogowy ziarnisty - 450 kg Ser typu fromage - 260 kg Ser edamski pełnotłusty - 280 kg Ser gouda pełnotłusty - 450 kg Ser salami pełnotłusty - 310 kg Ser camembert - 28 kg Ser topiony z szynką - 190 kg Ser topiony z papryką - 145 kg Ser topiony pełnotłusty - 130 kg Ser topiony tłusty plasterkowany - 175 kg Ser topiony kremowy wielosmakowy - 180 kg Masło ekstra jednoporcjowe - 1160 kg Mleko spożywcze pasteryz.2 % tł. 500 l. II. WYKAZ ODBIORCÓW: 1. JW. 3797 11-500 Giżycko ul. Al. Wojska Polskiego 1- magazyn żywnościowy tel.(87) 4294801 2. JW. 2098 12-230 Biała Piska, ul. Kętrzyńskiego 1- magazyn żywnościowy tel.(87) 4372134 3. JW. 2568, 11-601 Węgorzewo, ul. Bema 7 - magazyn żywnościowy tel.(87) 4295311 4. JW. 1460 Orzysz, 12-250, Orzysz, ul. Wojska Polskiego 33 tel.(87) 4371513 5. JW. 4808, 19-500, Gołdap, ul. Partyzantów 33 - magazyn żywnościowy tel.(87) 6156427 6. Przedszkole wojskowe, 12-230 Biała Piska, Ul. Przedszkolaków 193 tel.(87) 4372182 lub 180 III. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania ujęte w obowiązujących przepisach prawa, dotyczących żywności, w szczególności: 3.1 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.); 3.2 Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; 3.3 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.); 3.4 Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności; 3.5 Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych; 3.6 Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego; 3.7 Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3.8 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. Nr 137, poz. 966 ze zm.). 4. Częstotliwość dostaw: 2 (dwa) razy w tygodniu: od poniedziałku do czwartku w godz. 8.00 - 14.00; piątek 8.00 - 12.00; podstawą realizacji dostawy będzie pisemne zamówienie, przekazane faksem bądź drogą elektroniczną do Wykonawcy. Zamówienie będzie przekazywane Wykonawcy minimum na dwa dni przed żądanym terminem dostawy, tj. z minimum dwudniowym wyprzedzeniem. 5. Dostawy muszą być realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zamówieniu oraz w opakowaniach przewidzianych w umowie - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 6. Zamawiający może, w formie pisemnej, dokonywać korekt ilościowych tego samego rodzaju asortymentu, towaru, pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami, dla których ma być dostarczany towar, przy założeniu, że nie zmieniona zostanie wartość umowy i ostateczna ilość danego rodzaju asortymentu, towaru, nie zmieni się. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia w ramach każdej z części zamówienia, tj. odstąpienia od realizacji części zamówienia, jednak nie więcej niż 30% wskazanych w tabeli nr 1.1 ilości (np. w sytuacji restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy), bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 8. Zastosowanie wskazanych w załączniku nr 1 do SIWZ, preferencji opisujących wymagania odnoszących się do cech organoleptycznych i chemicznych przedmiotu zamówienia, podyktowane jest potrzebą zapewnienia wysokiej jakości w zakresie przedmiotu zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów, z jakością ustaloną w niniejszym rozdziale SIWZ. Prawo do kontroli (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego, przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025. Koszt pobrania prób i badania żywności poniesie Wykonawca w przypadku, w którym ocena jakości dostarczonych towarów dokonana przez laboratoria przywołane wyżej, okaże się niezgodna z normami jakościowymi i opisem przedmiotu zamówienia. 9. Opakowania jednostkowe muszą być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Szczegółowe wymagania m. in. w zakresie opakowań jednostkowych i transportowych, zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ. 10. Cechy dyskwalifikujące dla mleka i przetworów mleczarskich zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ. 11. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej), Wykonawca zobowiązuje zabezpieczyć dla Zamawiającego ogólne ilości środków spożywczych dla Odbiorców (jednostek wojskowych) niezbędnych do zabezpieczenia osiągania przez niuch gotowości do podjęcia działań; realizacja dostaw nastąpi na zasadach określonych w art. 67 ust. 1, pkt 3 ustawy Prawo zamówień publicznych. 12. Wykonawca odpowiedzialny jest za całokształt, w tym przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonywania umowy. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia w ramach każdej z części. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia rozumiana jako staranność profesjonalisty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155117000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.mon.gov.pl,http://www.army.mil.pl,http://www.24wog.wp.mil.pl.
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach