Zakład Karny w Nysie ogłasza przetarg
- Adres: 48300 Nysa, ul. Kościuszki
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 774 332 471,
- Data zamieszczenia: 2017-08-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Nysie
ul. Kościuszki
48300 Nysa, woj. opolskie
tel. 774 332 471,
REGON: 32020700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka sektora finansów publicznych
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów mleczarskich - nabiału - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Śmietana 12% - 3 120 kg Opakowanie jednostkowe od 330g – 1 kg w kubkach plastikowych, kartonach, zawartość tłuszczu 12 %. Śmietana powinna mieć barwę białą lub kremową, powierzchnię gładką i błyszczącą, jednolitą bez grudek. Zapach powinien być przyjemny, czysty, smak lekko kwaśny. Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, łojowaty, gorzki, stęchły, konsystencja kłaczkowata, podstój serwatki. 2. Mleko w proszku odtłuszczone – konsumpcyjne – 420 kg Opakowanie papierowe(grube) w wewnątrz pokryte workiem foliowym do 25 kg, mleko powinno mieć barwę białą, lekko kremową. Niedopuszczalne wady organoleptyczne mleka w proszku: smak i zapach łojowaty, stęchły, zjełczały, klejowy, przypalony, paszowy, metaliczny, zbrylenie, zbyt żółta barwa z ciemniejszymi cząstkami przypalonego mleka. 3. Ser twarogowy chudy/ twarogowo-śmietankowy – 5 200 kg Ser twarogowy chudy powinien być pakowany w papier i folię, w kształcie kostki po 200g lub 250g. Ser twarogowy powinien mieć konsystencję jednolitą, bez większych grudek, zwartą lekko mazistą, zapach czysty, kwaśny, bez goryczki. Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni. 4. Serek ziarnisty /wiejski/ - 2 600 kg Opakowanie jednostkowe od 100g do150g Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni. 5. Ser fromage /różne smaki/ - 1 560 kg Opakowanie jednostkowe: od 80g do 120g Ser twarogowo-kanapkowy o lekkiej puszystej konsystencji do smarowania pieczywa Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni. 6. Serek homogenizowany /różne smaki/ - 2 600 kg Opakowanie plastikowe od 100g do 150g/1szt. Serek homogenizowany o gładkiej konsystencji, smaku i barwie charakterystycznej dla serka owocowego, Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni. 7. Ser topiony /różne smaki/ - 2 100 kg Kawałki – kostki po 100g/1 szt. pakowane w folię aluminiową. Ser topiony powinien mieć smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku sera, powierzchnia gładka, bez pęknięć, mazista, barwa kremowa do żółtej. Niepożądany jest smak kwaśny, gorzki, drapiący. 8. Serek do smarowania pieczywa /różne smaki/ - 2 600 kg Opakowanie jednostkowe: od 100g do 150g/ 1szt.Ser twarogowo kanapkowy o lekkiej puszystej konsystencji do smarowania pieczywa nie dopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni. 9. Jogurt naturalny – 300 kg Opakowanie jednostkowe od 100g – 200g w kubkach plastikowych. Jogurt powinien być orzeźwiający o przyjemnym zapachu i charakterystycznym smaku, winien mieć konsystencję jednolitą i być niezbyt kwaśny. Niedopuszczalna jest widoczna pleśń po otwarciu, zapach nieprzyjemny, smak zbyt kwaśny. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. formularz ofertowy - zał. nr 2 2. oświadczenia - zał. nr 3 i 4 3. pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę (jeżeli dotyczy)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów mleczarskich dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Nysie
Dodano: 2024-04-02 - TP.D.LN NŻ.06.24_Zakup wraz z dostawą mleka, twarogu, masła oraz wyrobów mlecznych
Dodano: 2024-02-19 - Sukcesywna dostawa środków spożywczych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci w Przedszkolu Publicznym z Oddziałami Integracyjnymi im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Tarnowie Opolskim w roku 2024.
Dodano: 2024-01-22 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Żłobka Samorządowego w Ozimku w 2024
Dodano: 2024-01-08 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZÓW DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2024r. - ZNAK SPRAWY 14/2023
Dodano: 2023-12-18 - Sukcesywna dostawa środków spożywczych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci w Przedszkolu Publicznym z Oddziałami Integracyjnymi im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Tarnowie Opolskim w roku 2024.
Dodano: 2023-11-27 - Zakup i dostawa artykułów nabiałowych na bieżące potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu.
Dodano: 2023-09-14 - „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 3 w Ozimku w roku szkolnym 2023/2024”
Dodano: 2023-07-17 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Prószkowie w roku szkolnym 2023-2024
Dodano: 2023-07-14 - TP.D.LN NŻ.13.23_Zakup wraz z dostawą mleka, masła i wyrobów mlecznych
Dodano: 2023-03-29