Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Żłobka Samorządowego w Ozimku w 2024

ŻŁOBEK SAMORZĄDOWY W OZIMKU ogłasza przetarg

  • Adres: 46-040 Ozimek, ul. księdza Kałuży 15
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774651355 , fax. 774651355
  • Data zamieszczenia: 2024-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ŻŁOBEK SAMORZĄDOWY W OZIMKU
    ul. księdza Kałuży 15
    46-040 Ozimek, woj. opolskie
    tel. 774651355, fax. 774651355
    REGON: 161436652
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zso.ozimek.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Żłobka Samorządowego w Ozimku w 2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dotyczy wszystkich części1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni przy Żłobku Samorządowym w Ozimku w 2024r. z podziałem na części:Część 1 – Nabiał i jajaCzęść 2- Mrożonki i rybyCzęść 3 – Pozostałe artykuły spożywczeCzęść 4- Mięso i wyroby mięsneCzęść 5- Warzywa i owoceCzęść 6- Pieczywo i wyroby ciastkarskie2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy dla każdej z 6 części osobno. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy. Wykonawca nie może zmieniać jednostek, miar , opisów.3. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby podopiecznych korzystających z wyżywienia w placówce, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 50 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:a) wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,b) wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru,c) koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca,d) towar musi być świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie.6. Zamówienia będą składane w godzinach pracy Zamawiającego, tj. od poniedziałku do piątku :Część 1 – Nabiał i jajaDostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub mailowego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 razy w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiającego w godzinach od 7.00 do 10.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni przy Żłobku Samorządowym w Ozimku w 2024r. z podziałem na części:Część 1 – Nabiał i jajaCzęść 2- Mrożonki i rybyCzęść 3 – Pozostałe artykuły spożywczeCzęść 4- Mięso i wyroby mięsneCzęść 5- Warzywa i owoceCzęść 6- Pieczywo i wyroby ciastkarskie2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy dla każdej z 6 części osobno. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy. Wykonawca nie może zmieniać jednostek, miar , opisów.3. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby podopiecznych korzystających z wyżywienia w placówce, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 50 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:a) wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,b) wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru,c) koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca,d) towar musi być świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie.6. Zamówienia będą składane w godzinach pracy Zamawiającego, tj. od poniedziałku do piątku :Część 2 – Mrożonki , w tym ryb mrożonychDostawa mrożonek i ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub mailowego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 7.00 do 13.00.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni przy Żłobku Samorządowym w Ozimku w 2024r. z podziałem na części:Część 1 – Nabiał i jajaCzęść 2- Mrożonki i rybyCzęść 3 – Pozostałe artykuły spożywczeCzęść 4- Mięso i wyroby mięsneCzęść 5- Warzywa i owoceCzęść 6- Pieczywo i wyroby ciastkarskie2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy dla każdej z 6 części osobno. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy. Wykonawca nie może zmieniać jednostek, miar , opisów.3. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby podopiecznych korzystających z wyżywienia w placówce, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 50 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:a) wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,b) wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru,c) koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca,d) towar musi być świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie.6. Zamówienia będą składane w godzinach pracy Zamawiającego, tj. od poniedziałku do piątku :Część 3 – Pozostałe artykuły spożywczeDostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub mailowego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 7.00 do 13.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni przy Żłobku Samorządowym w Ozimku w 2024r. z podziałem na części:Część 1 – Nabiał i jajaCzęść 2- Mrożonki i rybyCzęść 3 – Pozostałe artykuły spożywczeCzęść 4- Mięso i wyroby mięsneCzęść 5- Warzywa i owoceCzęść 6- Pieczywo i wyroby ciastkarskie2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy dla każdej z 6 części osobno. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy. Wykonawca nie może zmieniać jednostek, miar , opisów.3. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby podopiecznych korzystających z wyżywienia w placówce, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 50 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:a) wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,b) wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru,c) koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca,d) towar musi być świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie.6. Zamówienia będą składane w godzinach pracy Zamawiającego, tj. od poniedziałku do piątku :Część 4 – Mięsa i produkty mięsneDostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub mailowego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi 3 razy w tygodniu w godzinach od 7.00 do 8.00.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni przy Żłobku Samorządowym w Ozimku w 2024r. z podziałem na części:Część 1 – Nabiał i jajaCzęść 2- Mrożonki i rybyCzęść 3 – Pozostałe artykuły spożywczeCzęść 4- Mięso i wyroby mięsneCzęść 5- Warzywa i owoceCzęść 6- Pieczywo i wyroby ciastkarskie2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy dla każdej z 6 części osobno. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy. Wykonawca nie może zmieniać jednostek, miar , opisów.3. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby podopiecznych korzystających z wyżywienia w placówce, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 50 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:a) wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,b) wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru,c) koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca,d) towar musi być świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie.6. Zamówienia będą składane w godzinach pracy Zamawiającego, tj. od poniedziałku do piątku :Część 5 –Owoce, warzywaDostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub mailowego. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu w godzinach od 7.00 do 10.00.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni przy Żłobku Samorządowym w Ozimku w 2024r. z podziałem na części:Część 1 – Nabiał i jajaCzęść 2- Mrożonki i rybyCzęść 3 – Pozostałe artykuły spożywczeCzęść 4- Mięso i wyroby mięsneCzęść 5- Warzywa i owoceCzęść 6- Pieczywo i wyroby ciastkarskie2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy dla każdej z 6 części osobno. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy. Wykonawca nie może zmieniać jednostek, miar , opisów.3. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby podopiecznych korzystających z wyżywienia w placówce, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 50 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:a) wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,b) wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru,c) koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca,d) towar musi być świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie.6. Zamówienia będą składane w godzinach pracy Zamawiającego, tj. od poniedziałku do piątku :Część 6 - Pieczywo i wyroby ciastkarskieDostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie w godzinach od 6.00 do 7.00. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym lub mailowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale VIII SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.d) zdolności technicznej lub zawodowej - - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-16

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach