Przetargi.pl
DOSTAWY ART.MIĘSNYCH (znak sprawy 19/2009)

Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym w Potulicach ogłasza przetarg

  • Adres: 89-120 Potulice, ul. Bydgoska 1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-52 3864168 , fax. 0-52 3864168
  • Data zamieszczenia: 2009-10-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym w Potulicach
    ul. Bydgoska 1 1
    89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 0-52 3864168, fax. 0-52 3864168
    REGON: 00031963500026
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: GOSPODARSTWO POMOCNICZE PRZY ZK

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY ART.MIĘSNYCH (znak sprawy 19/2009)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy artykułów mięsnych: 1)Kiełbasa paryska (średnio rozdrobniona) typu Sokołów - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131130-5, 2)Kiełbasa parówkowa (drobno rozdrobniona)- 300 kg (ilość szacunkowa). Nomenklatura CPV: 15131130-5, 3)Kiełbasa zwyczajna z dziczyzną (średnio rozdrobniona) typu Sokołów - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131130-5, 4)Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona) - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131130-5, 5)Kiełbasa studencka (średnio rozdrobniona) - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131130-5, 6)Kiełbasa podwawelska extra (średnio rozdrobniona) typu Sokołów - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131130-5, 7)Kabanosy drobiowe parzone podsuszane,długość batonów około 25 cm (średnio rozdrobnione) - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5, 8)Kabanosy wieprzowe,parzone podsuszane,długość batonów około 25 cm (średnio rozdrobnione) - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5, 9)Kiełbasa swojska pieczona (średnio rozdrobniona) - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5, 10)Kiełbasa polska wędzona(średnio rozdrobniona) - 620 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5, 11)Kiełbasa żywiecka czysto wieprzowa ,wędzona ,parzona, w opakowaniach hermetycznie zamykanych od 0,4-0,6 kg (średnio- rozdrobniona) -400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5, 12)Kaszanka pakowana w opakowaniach od 1,00-1,5 kg (drobno rozdrobnione) - 200 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131134-3, 13)Parówki hermetycznie pakowane w opakowaniach od 200-250 g- 1000 szt (ilość szacunkowa) , nomenklatura CPV: 15131130-5, 14)Boczek wędzony pieczony chłopski hermetycznie zamknięty 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131200-7 15)Udko z kurczaka wędzone hermetycznie zamknięte 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131200-7 16)Golonka pieczona hermetycznie zamknięta - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131400-9 17)Kiełbasa śląska ,czysto wieprzowa w osłonce naturalnej,wędzona i parzona w opakowaniach vac. 0,3-0,5 kg -średnio rozdrobniona-300 kg (ilość szacunkowa) CPV:15131130-5, 18)Boczek wędzony bez żeberek - 200 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131200-7, 19) Schab z kością - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3, 20) Wątroba drobiowa- 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15114000-0, 21)Udka z kurczaka, świeże - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131500-0, 22)Karkówka bez kości - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-0, 23)Łopatka wieprzowa świeża - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000, 24) Pierś z kurczaka z kością -400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131500-0, 25) Kurczak świeży - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15112000 26) Skrzydła drobiowe świeże - 200 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131500-0, 27) Flaki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe w pomidorach w opakowaniach foliowych od 0,8-1 kg -300 kg (ilość szacunkowa),nomenklatura CPV:15131400-9 28)Żeberka świeże paski extra -100 kg (ilość szacunkowa)-CPV:15113000-0 29)Salami w obsypce Teksas plastry od 100-150 g ,pakowane hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: 15131230-6 30)Boczek plastry od 100-150 g ,pakowany hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 31)Polędwica spocka plastry od 100-150 g ,pakowana hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 32)Baleron gotowany plastry od 100-150 g ,pakowany hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 33)Salami plastry od 100-150 g ,pakowane hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: 15131230-6 34)Szynka gotowana plastry od 100-150 g ,pakowana hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 35)Karczek małopolski od 120-150 g ,pakowana hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 36)Smalczyk wiejski od 120-150 gpakowana hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 37)Szynka delikatesowa od 120 -150 g typu Sokołów pakowana hermetycznie-500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 38)Gulasz od 120 -150 gpakowana hermetycznie typu Sokołów -500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 39)Pasztecik różne rodzaje od 120-150 g pakowana hermetycznie typu Sokołów -500 szt- (ilość szacunkowa)-CPV: CPV:15131130-5, 1.Zamawiający informuje, że ilości szacunkowe artykułów mięsnych mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów mięsnych będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 2.W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 3.Wędliny - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni. 4.Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1)Dostawy w/w artykułów do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach. 2)Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3)W/w artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 4)Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach, w godzinach 8:00 - 12:00. 5)Termin płatności 30 dni, forma płatności przelew. 15131130-5,15131200-7,15131134-3,15131400-9,15113000-0,15112000 ,15131230-6,15114000-0,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311305
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1)Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: (spełnia lub -nie spełnia) poszczególne warunki. 2)Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3)Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, zostanie wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2)aktualną decyzję wydaną przez właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii lub właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny, potwierdzającą spełnianie wymagań koniecznych do produkcji lub obrotu artykułami, których dotyczy niniejsze postępowanie; 2.Wykonawca do oferty składa podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (załącznik nr 2 do siwz).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach