Przetargi.pl
„DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO OPIEKUŃCZEGO ORAZ ZAKŁADU OPIEKUŃCZO - LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACH ŚREDNICH”

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 17-300 Siemiatycze, ul. Szpitalna
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 856 552 825 , fax. 856 552 825
  • Data zamieszczenia: 2020-12-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Szpitalna 8
    17-300 Siemiatycze, woj. podlaskie
    tel. 856 552 825, fax. 856 552 825
    REGON: 50653482000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozsiemiatycze.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO OPIEKUŃCZEGO ORAZ ZAKŁADU OPIEKUŃCZO - LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACH ŚREDNICH”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni mieszczącej się w Zakładzie Pielęgnacyjno Opiekuńczym i Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym w Bacikach Średnich pod adresem Baciki Średnie 68, 17-300 Siemiatycze w ilościach i asortymencie określonych w formularzu asortymentowo ilościowo – cenowym, stosowanie do sukcesywnych zgłoszonych potrzeb (zamówień) Zamawiającego, szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 pakietach od 1 do 11 SIWZ, stanowiących integralną jej część, a następnie integralną część umowy dostawy. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowej na poszczególne pakiety, nie dopuszcza złożenia oferty na pojedyncze pozycje w pakiecie jak i nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3. Każdy pakiet wskazany w załączniku nr 1 stanowi odrębną część i będzie podlegał odrębnej procedurze przetargowej związanej z wyborem oferty najkorzystniejszej. 4. Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 pakiet nr od 1 do 11 do SIWZ – Formularz asortymentowo ilościowo - cenowy. 5. Zamawiający wymaga by oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia posiadał termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego (dotyczy produktów, na których data przydatności jest wymagana). 6. Nazwy własne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Za równoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykuły podane przykładowo albo walory lepsze. 7. Ilości towarów spożywczych, określone w załączniku nr 1 do SIWZ, mają charakter szacunkowy (margines ±25%). Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia w związku z nabyciem w okresie obowiązywania umowy towarów o łącznej wartości niższej niż określona wartość łączna złożonej oferty, ale Zamawiający gwarantuje nabycie towarów o sumie nie mniejszej niż 60% kwoty łącznej złożonej oferty. 8. Zamawiający będzie wymagał dołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktów pochodzenia zwierzęcego, ryb. 9. Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu. 10. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 roku, poz. 2021 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 1) i Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE. L z 2002, nr 31, str. 1). 11. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia, a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (Dobrej praktyki produkcyjnej), GHP (Dobrej praktyki higienicznej) i systemu HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 12. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych w opakowaniach jednolitych, nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 338, str. 4), w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015, poz. 29 z późn. zm.) oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 55). 13. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku zmieniającego Załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnego wykazu dodatków do żywności (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 295, str. 1). 14. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 304, str. 18).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wymaga szczególnych warunków w zakresie posiadanych kompetencji lub uprawnień, Wykonawca spełni warunek, jeżeli złoży wraz z ofertą oświadczenie – Załącznik nr 4 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach