Dom dla Osób Starych w Kałkowie-Godowie ogłasza przetarg
- Adres: 27-225 Kałków, Godów 88
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3343862, 0600039912 , fax. 041 3343863
- Data zamieszczenia: 2009-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom dla Osób Starych w Kałkowie-Godowie
Godów 88 88
27-225 Kałków, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3343862, 0600039912, fax. 041 3343863
REGON: 29153892300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gmina-pawlow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Pomocy Społecznej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie -Godowie gm. Pawłów w 2010 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im Sue Ryder w Kałkowie Godowie gm. Pawłów. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę całodobowego wyżywienia Dzienna racja pokarmowa dla pensjonariusza DLS wynosić będzie: 1. produkty zbożowe (w przeliczeniu na mąkę) - 270 g pieczywo mieszane - 250 g mąka i makarony - 50 g kasze - 40 g 2. mleko i produkty mleczne (w przeliczeniu na mleko płynne) - 1150 ml mleko - 550 ml sery twarogowe - 60 g sery podpuszczkowe - 20 g 3. jaja ? szt. 4. mięso, wędliny, ryby, (w przeliczeniu na mięso z kością) - 200 g mięso - 110 g wędliny - 40 g ryby - 40 g 5. masło 30 g 6. inne tłuszcze 15 ml. 7. ziemniaki 350 g 8. warzywa i owoce obfitujące w witaminę C 230 g 9. warzywa i niektóre owoce obfitujące w karoten 120 g 10. inne warzywa i owoce 280 g 11. cukier i słodycze (w przeliczeniu na cukier) 75 g cukier 60 g dżemy i marmolady 30 g Energia w kaloriach: 2500-2600 Białko ogółem w g.: 90 w tym zwierzęce 58 Tłuszcze w g.: 88 Węglowodany w g.: 347 1. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego, łącznie z napełnianiem termosów powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 2. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. 3. Transport posiłków prowadzony będzie samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. 4. Posiłki dostarczane będą 3 razy dziennie w godzinach: - śniadanie: godz. 800-830 - obiad: godz. 1300-1330 - kolacja: godz. 1700-1730 5. Posiłki będą dzielone na dwa oddziały: oddział A - 60 posiłków oddział B - 28 posiłków 6. Dokładna liczbę posiłków na dany dzień zamawiający będzie podawał wykonawcy telefonicznie lub faksem do godz. 1000 dnia poprzedniego. Zakres zamówienia obejmuje usługi zgodnie z CPV: przedmiot główny - 55521200-0. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555212000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: 1. spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 Pzp, 2. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i 2 Pzp, 3. Dysponują środkami transportu oraz termosami umożliwiającymi przewóz żywności do siedziby zamawiającego zgodnie z wymaganiami niniejszego przetargu. Wykaz wyposażenia technicznego należy dołączyć do oferty. 4. Posiadają doświadczenie zawodowe rozumiane jako należyte wykonanie w okresie ostatnich pięciu lat usług polegających na dostawie żywności dla min. jednej placówki o charakterze zakładu opieki zdrowotnej lub placówki pomocy społecznej dla min 50 pacjentów lub podopiecznych. 5. Dysponują zapleczem kuchennym spełniających następujące wymagania: a. Zaplecze kuchenne w którym przygotowywane będą posiłki powinno posiadać pozytywną opinie właściwego terenowego inspektora sanitarnego w sprawie dopuszczenia do użytkowania. b. Zaplecze kuchenne powinno znajdować się w odległości zapewniającej dowóz posiłków do siedziby DPS w Kałkowie w temperaturze odpowiedniej do spożycia. Przyjmuje się, iż takie warunki zostaną zapewnione przy odległości nie większej niż 100 km. od siedziby zamawiającego.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia oraz dokumenty potwierdzające spełnianie przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu: a) oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Pzp b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, c) wykaz usług zrealizowanych w okresie ostatnich pięciu lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie polegających na dostawie żywności dla min. jednej placówki o charakterze zakładu opieki zdrowotnej lub placówki pomocy społecznej dla min 50 pacjentów lub podopiecznych, wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. d) Informacja o lokalizacji zaplecza kuchennego
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gmina-pawlow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie-Godowie gm. Pawłów w okresie od 1 stycznia 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku.
Dodano: 2015-11-30 - Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie-Godowie gm. Pawłów w okresie od 1 stycznia 2015 roku do 31 grudnia 2015 roku..
Dodano: 2014-11-29 - Świadczenie usług cateringowych (DP/2310/88/14)
Dodano: 2014-05-15 - Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie-Godowie gm. Pawłów w okresie od 1 stycznia 2014 roku do 31 grudnia 2014 roku.
Dodano: 2013-12-03 - Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie -Godowie gm. Pawłów w okresie -2012- 2013 roku
Dodano: 2012-11-23 - Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im Sue Ryder w Kałkowie Godowie gm. Pawłów w 2012 roku
Dodano: 2011-12-09 - Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im Sue Ryder w Kałkowie Godowie gm. Pawłów w 2011 roku
Dodano: 2010-12-08