Przetargi.pl
DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Powiat Jeleniogórski Zespół Szkół Ogólnokształcących i Mistrzostwa Sportowego im. Jana Izydora Sztaudyngera ogłasza przetarg

  • Adres: 58-580 Szklarska Poręba, ul. Obrońców Pokoju 17
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 75 717 22 06 , fax. 75 717 22 06
  • Data zamieszczenia: 2013-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Jeleniogórski Zespół Szkół Ogólnokształcących i Mistrzostwa Sportowego im. Jana Izydora Sztaudyngera
    ul. Obrońców Pokoju 17 17
    58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie
    tel. 75 717 22 06, fax. 75 717 22 06
    REGON: 23053158700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zso-szklarska.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki od 4.1. do 4.8. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ. 4.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 5. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 6. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 7. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS lub w przypadku owoców i warzyw w oparciu o ceny z Giełdy Towarowej we Wrocławiu. Marża na warzywa i owoce musi być dodatnia. Zamawiający dopuszcza waloryzację 1 raz w tygodniu, do Faktury VAT musi być dołączony wydruk z cennikiem owoców i warzyw z Giełdy Towarowej we Wrocławiu. Marża jest stała. 8..Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (nabiał, produkty gotowe świeże z ciast makaronowych.) 9..Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 10.Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami 11.Mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej, 12. W przypadku dostarczania jaj i mięsa wykonawca powinien każdorazowo dostarczyć dokument z datą przydatności do spożycia. W przeciwnym razie zamawiający zwróci towar a wykonawca zobligowany jest w ciągu 3 godzin dostarczyć towar wraz z terminem przydatności. 13. Pieczywo winno być dostarczane codziennie w godzinach 6:00-7:00. Mięso - codziennie w godzinach 8:00 - 14:00. Art. Spożywcze, warzywa i owoce, jaja, nabiał, ryby i mrożonki - 3 razy w tygodniu w godzinach 8:00 - 14:00. 14.Produkty gotowe świeże z ciast makaronowych - w zabezpieczonych pojemnikach. Dostawa według zamówień 15. Zamawiający nie przewiduje minimum logistycznego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zso-szklarska.com
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach