Przetargi.pl
Dostawa żywności - produkty spożywcze

Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 63-300 Pleszew, Al. Wojska Polskiego 21
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 7420602 , fax. 062 7420602
  • Data zamieszczenia: 2015-02-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
    Al. Wojska Polskiego 21 21
    63-300 Pleszew, woj. wielkopolskie
    tel. 062 7420602, fax. 062 7420602
    REGON: 25101239400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckiw-pleszew.ohp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności - produkty spożywcze
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Postępowanie obejmuje dostawę (wielkość szacowana): L.p. Nazwa artykułu j.m. ilość 1 Ananasy 565 g szt. 70 2 Baton Mars 47 g szt. 2000 3 Baton Snickers 50 g szt. 1500 4 Bazalia 10 g Ziołowit szt. 25 5 Brzoskwinie puszka 820 g Sandra szt. 50 6 Budyń śmietankowy 41 g Emix szt. 40 7 Chrzan 0,9 szt. 10 8 Ciastka Delicje szampańskie 147 g szt. 120 9 Ciastka Jeżyki Jutrzenka 140 g szt. 30 10 Ciastka HIT Bahlsen 250 g szt. 50 11 Cukier kg 1800 12 Cukier puder 400 g szt. 60 13 Cukier waniliowy Delecta 32 g szt. 250 14 Czekolada Goplana 100 g szt. 50 15 Czosnek granulowany 250 g szt. 30 16 Czosnek granulowany GALEO 20g szt. 400 17 Degusta 1 kg przyprawa szt. 40 18 Degusta 200 g przyprawa szt. 450 19 Delikat przyprawa do mięs 200 g szt. 50 20 Drożdże 100 g Babuni szt. 20 21 Dżem 280 g SORELLA szt. 730 22 Dżem jednorazowy paski Tymbark szt. 700 23 Fasola sucha 1 kg kg 100 24 Fasolka konserwowa 0,9 L szt. 25 25 Filet śledziowy w pomidorach 170 g szt. 250 26 Galaretka Winiary 75 g szt. 1500 27 Gorczyca 30 g Ziołowit szt. 25 28 Groch łuskany kg 30 29 Groszek konserwowy Kotlin 400 g szt. 80 30 Herbata granulowana 100 g szt. 850 31 Herbata MINUTKA 100 saszetek szt. 40 32 Herbata Lipton 100 saszetek szt. 50 33 Kakao DecoMorreno 150 g szt. 10 34 Kasza jęczmienna 1 kg kg 200 35 Kawa Jacobs 250g Zielona szt. 130 36 Kawa Jacobs 500g Zielona szt. 30 37 Kawa rozpuszczalna Jacobs 200 g szt. 40 38 Kawa Tchibo żółta 250 g szt. 40 39 Ketchup 3 kg KOTLIN szt. 30 40 Ketchup Kotlin 1 L szt. 150 41 Kisiel CYKORIA 40 g szt. 600 42 Kompot 0,9 L szt. 70 43 Koncentrat pomidorowy 1 L Kotlin szt. 190 44 Krem czekoladowy 230 g Nutella szt. 140 45 Kukurydza PTAK 380 g szt. 200 46 Kukurydz 0,9 szt. 30 47 Kwasek cytrynowy GALEO 20 g szt. 270 48 Liść laurowy GALEO 6 g szt. 40 49 Majeranek GALEO 8g szt. 130 50 Majeranek 100g szt. 20 51 Majonez 400 ml WINIARY szt. 300 52 Majonez Winiary 700 ml szt. 150 53 Makaron 1 KG kg 200 54 Makaron 250 g EKOMAK szt. 330 55 Margaryna śniadaniowa 500 g szt. 500 56 Margaryna zwykła 250 g KRUSZWICA kg 500 57 Masło 200 g 82% tłuszczu szt. 3500 58 Mąka tortowa 1KG kg 800 59 Mąka krupczatka 1 KG kg 30 60 Mąka ziemniaczana 1KG kg 60 61 Mleko 1 L kartonik ŁOWICZ szt. 400 62 Musztarda stołowa 1 L PEGAZ szt. 65 63 Ocet 0,5 L szt. 200 64 Ogórek konserwowy 0,9 L szt. 420 65 Ogórki konserwowe 2650 g szt. 40 66 Olej Kujawski 1 L szt. 600 67 Olej 5 L. szt. 100 68 Papryka konserwowa 0,9 L szt. 240 69 Papryka słodka Galeo 20 g szt. 100 70 Paprykarz 300 g szt. 300 71 Pasztet Profi 160g DROP szt. 70 72 Pieprz mielony GALEO 20 g szt. 300 73 Pieprz mielony 250g szt. 10 74 Płatki Nesguik 250 g szt. 30 75 Powidła 280 g UNAMEL szt. 420 76 Proszek do pieczenia Delekta 30 g szt. 130 77 Przyprawa GYROS 30 g szt. 260 78 Przyprawa stołowa 1 L Winiary szt. 100 79 Ryż 1 kg kg 160 80 Ryż kartonik SONKO 4 * 100 g szt. 50 81 Soczek Jupic 330 ml szt. 200 82 Seler konserwowa ROLNIK szt. 150 83 Sos do pieczeni Winiary 30 g szt. 30 84 Sól 1 kg Solino szt. 250 85 Syrop Cymes 430 ml szt. 530 86 Śmietana 0,5 L 12% ŁOWICZ szt. 220 87 Śmietana 30 % 0,5 l ŁOWICZ szt. 50 88 Śmietanka pasek Łowicz szt. 500 89 Cremona Śmietanka 200 g szt. 20 90 Śliwki kalifornijskie 100 g Emix szt. 20 91 Wafelek Grzesiek czekolada 36 g szt. 500 92 Woda świtezianka 0,5l szt. 300 93 Woda źródlana 1,5l ŻYWIEC szt. 300 94 Zaprawa cytrynowa pasek Łowicz szt. 100 95 Ziele angielskie GALEO 20g szt. 60 96 Zioła prowansalskie 10 g Ziolowit szt. 100 97 Żelatyna CYKORIA 50 g szt. 60 98 Żelatyna 1 kg cykoria kg 25 W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca . Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, opakowania oryginalne, nienaruszone. Nie dopuszczalne opakowania zastępcze. 3.2. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia: 3.2.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100. 3.2.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 3.2.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.2.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 3.2.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 3.2.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 3.2.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3.2.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7. 3.2.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 3.2.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 3.2.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu 3.2.12. Wykonawca na okres pomiędzy dostawami udostępni bezpłatnie Zamawiającemu opakowania transportowe
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckiw-pleszew.ohp.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach