Wojewódzkie Centrum Psychiatrii Długoterminowej w Stroniu Śląskim Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 57-550 Stronie Śląskie, ul. Morawka 1
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 74 8141488 w. 248 , fax. 74 8141494
- Data zamieszczenia: 2015-05-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzkie Centrum Psychiatrii Długoterminowej w Stroniu Śląskim Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Morawka 1 1
57-550 Stronie Śląskie, woj. dolnośląskie
tel. 74 8141488 w. 248, fax. 74 8141494
REGON: 00029498700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wcpd.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności 2015 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pogrupowanych w 3 pakietach wymienionych w pkt. 3.2 SIWZ. Okres trwania Dostawy wynosi 12 miesięcy. Dostawa będzie realizowana do magazynu żywnościowego na potrzeby kuchni Centrum. Cykliczność dostaw zależy od typu pakietu: dla pakietu nr 1 art. spożywcze realizacja dostawy będzie odbywać się jeden raz w tygodniu (poniedziałek) w godz. od 7.00 do12.00, dla pakietu nr 2 ryby dostawa będzie realizowana dwa razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 12.00, dla pakietu nr 3 nabiał realizacja dostawy będzie odbywać się dla poszczególnych artykułów:artykuły nabiałowe - dostawa min. 2 razy w tygodniu (dni robocze) w godz. od 7.00 do 12.00, mleko - dostawa 5 razy w tygodniu (dni robocze) w godz. od 5.00 do 5.30. W zakresie Dostawy stanowiącej przedmiot zamówienia, wchodzą: przygotowanie asortymentu dostawy zgodne z zamówieniem przesłanym przez Zamawiającego, dowóz towaru do Zamawiającego, wyładunek dostawy do magazynu żywnościowego znajdującego się w kuchni Woj. Centrum. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. Oferowane produkty powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Dostawca powinien posiadać wdrożony system HACCP.Dostarczane produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w jednostkach świadczących usługi zdrowia, spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczona żywność musi być świeża, posiadać termin przydatności do spożycia według obowiązujących norm. Towar dostarczany przez Wykonawcę musi być opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, datę wytworzenia, określone warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, powinien posiadać właściwe atesty, spełniać wymogi określone w obowiązujących ich normach. W przypadku ryb (pakiet nr 2) wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym, będącym przedmiotem zamówienia. Żywność pakowana w puszkach - wymaga się opakowań z zawleczką, z możliwością otwierania bez użycia otwieracza do konserw. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. Wykonawca określi w formularzu ofertowym telefony kontaktowe i numery faksu oraz dokona innych ustaleń niezbędnych do sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jest wniesienie wadium przez Wykonawcę w wysokości: dotyczy pakietu nr 1: 800 PLN (słownie: osiemset złotych 00/100) dotyczy pakietu nr 2: 300 PLN (słownie: trzysta złotych 00/100) dotyczy pakietu nr 3: 1000 PLN (słownie: jeden tysiąc złotych 00/100)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: czas realizacji dostawy -od złożenia zamówienia przez Zamawiającego
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wcpd.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych suchych, produktów konserwowych mięsnych, rybnych, owocowo-warzywnych, mącznych, słodkich i napojów
Dodano: 2016-07-22 - Dostawa żywności do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 13 we Wrocławiu z podziałem na 2 zadania
Dodano: 2016-07-12 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/9/2016.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa artykułów sypkich i innych spożywczych; USK/DZP/PN-101/2016
Dodano: 2016-06-07 - dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa tłuszczów na potrzeby Miejskiego Centrum Usług Socjalnych we Wrocławiu, przy ul. Mącznej 3
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa artykułów spożywczych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego im. Marii Grzegorzewskiej w Wałbrzychu
Dodano: 2016-05-23 - dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Centrum Usług Socjalnych we Wrocławiu, przy ul. Mącznej 3.
Dodano: 2016-05-20 - Wybór dostawcy artykułów spożywczych na rzecz Przedszkola nr 35 z oddziałami integracyjnymi Tęczowy Domek we Wrocławiu
Dodano: 2016-04-26 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/4/2016
Dodano: 2016-04-21