Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół ogłasza przetarg
- Adres: 69-220 Ośno Lubuskie, ul. Rynek 1
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 7571338, 95 7575080 , fax. 95 7571338, 95 7575080
- Data zamieszczenia: 2014-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół
ul. Rynek 1 1
69-220 Ośno Lubuskie, woj. lubuskie
tel. 95 7571338, 95 7575080, fax. 95 7571338, 95 7575080
REGON: 59810459180000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wyrobów mleczarskich i nabiału do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w 2015 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wyrobów mleczarskich i nabiału do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w okresie od 1.01.2015 r. do 31.12.2015 r. Wyroby mleczarskie i nabiał wraz z podaniem maksymalnej wielkości zapotrzebowania zostały opisane w zestawieniu rodzajowo-ilościowym, stanowiącym załącznik nr I formularza ofertowego. Wyroby mleczarskie i nabiał powinny być dostarczane do stołówek Zespołu Szkół Publicznych w Ośnie Lubuskim, ul. Jeziorna 3 oraz Samorządowego Przedszkola Publicznego w Ośnie Lubuskim, ul. 3 Maja 20, sukcesywnie, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówek związanych z organizacją roku szkolnego. Zapotrzebowanie będzie zgłaszane przez intendentów placówek szkolnych lub osoby do tego upoważnione przez dyrektorów placówek. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię towarów na własny koszt, środkiem transportu wymaganym dla rodzaju dostarczonych towarów żywnościowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w placówkach oświatowych. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006r., Nr 171, poz. 1225 z późn. zm., tekst jednolity z dnia 29.06.2010r. - Dz.U. Nr136, poz. 914 z późn. zm.). Ponadto przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z: - ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; - ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. 2001r., Nr 5, poz. 44 z późn. zm., tekst jednolity z dnia 15 września 2005r. - Dz.U. 187, poz. 1577 z późn. zm., tekst jednolity z dnia 25 marca 2014 - Dz.U. z 2014r., poz. 669). Każdy dostarczony produkt nie może odbiegać od Polskich Norm, na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty spożywcze w pierwszym gatunku. Produkty według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanej przez zgłaszającego zapotrzebowanie dostawy i zużycia. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, skład, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca zobowiązuje się do nieodpłatnego użyczenia skrzynek przy każdorazowej dostawie towaru do stołówek na okres do następnej dostawy. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię dostaw w ilości, terminie i w godzinach ustalonych przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Artykuły spożywcze dostarczane będą sukcesywnie na podstawie zamówienia złożonego telefonicznie lub pisemnie przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Wykonawca dostarczy zamówioną partię dostaw każdorazowo w ustalonych godzinach od 6:00 do 6:20. Zamawiający zastrzega, iż maksymalne ilości dostaw w zestawieniu rodzajowo - ilościowym zostały podane dla celów obliczenia ceny i określenia maksymalnego pułapu wartości zobowiązania wobec dostawcy, natomiast dostawy mogą objąć ilości mniejsze, zgodne z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Zamawiający jest obowiązany zapłacić kwotę wynikającą ze złożonych zamówień w trakcie trwania umowy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.wrota.lubuskie.pl/ze-as_osno/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- 3/Dkw/Ż/2016
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 7 Pakietów na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Nowej Soli
Dodano: 2016-06-29 - DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH
Dodano: 2016-05-24 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 7 Pakietów na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej
Dodano: 2016-01-14 - Dostawa żywności do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej Zespołu Szkół w Cybince
Dodano: 2015-12-28 - Dostawa produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Tursku
Dodano: 2015-11-09 - Zakup mleka i przetworów mleczarskich
Dodano: 2015-10-29 - 3/DKw/Ż/2015
Dodano: 2015-07-17 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 7 Pakietów na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej
Dodano: 2015-07-09 - Zakup mleka i przetworów mleczarskich
Dodano: 2015-07-03