Przetargi.pl
„Dostawa wyposażenia gastronomicznego” w ramach projektu pn.: „Kreatywny zawodowiec”

Zespół Szkół Gastronomicznych ogłasza przetarg

  • Adres: 90-357 Łódź, Sienkiewicza 88
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-03-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Gastronomicznych
    Sienkiewicza 88
    90-357 Łódź, woj. łódzkie
    REGON: 000185844
  • Adres strony internetowej zamawiającego: gastronomik.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa wyposażenia gastronomicznego” w ramach projektu pn.: „Kreatywny zawodowiec”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. W ramach dostawy przewiduje się dostawę, rozmieszczenie, montaż – ustawienie, instalację oraz sprawdzenie poprawności działania wyposażenia gastronomicznego. W skład dostaw wchodzą następujące profesjonalne urządzenia/wyposażenie: Część Nr 1: Wózek do flambirowania – 2 szt., Ekspres do kawy ciśnieniowy automatyczny – 1 szt., Ekspres do kawy automatyczny – 1 szt., Ekspres do kawy 2-grupowy – 1 szt., Blender barowy kielichowy – 2 szt., Kruszarka do lodu – 2 szt., Pojemnik na ciekły azot – 1 szt., Thermomix TM6 – 2 szt., Kuchenka mikrofalowa – 2 szt., Podgrzewacz do talerzy – 5 szt., Część Nr 2: Klimatyzator wraz z instalacją – 5 szt., Część Nr 3: wyposażenie gastronomiczne drobne tj. kieliszki, szklanki, maty i formy do pieczenia, deski, sztućce, talerze, rózgi itp., w ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik nr 8 do SWZ.3.2. Dostarczone wyposażenie musi być fabrycznie nowe, pochodzić z legalnego źródła, być objęte pakietem usług gwarancyjnych zawartych w cenie urządzenia. Dostarczone wyposażenie musi być nowe i niepowystawowe, bez obciążeń prawami osób trzecich. 3.3. Zamawiający zastrzega, obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę prac związanych z rozmieszczeniem i instalacją – ustawieniem przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 121 pkt 2) Ustawy pzp oraz sprawdzeniem poprawności działania w obecności pracowników wyznaczonych przez Zamawiającego - dotyczy Część Nr 2. 3.4. UWAGA: Ilekroć w dokumentacji, wskazano markę lub pochodzenie produktu lub urządzenia, należy przyjąć, że za każdą nazwą jest umieszczone słowo „lub równoważne”, tzn. że wbudowane materiały, urządzenia itp. będą posiadały (charakteryzowały się) wszystkimi parametrami nie gorszymi niż opisane w niniejszej dokumentacji, dla danej pozycji wyposażenia.3.5. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazane są konkretne rozwiązania techniczne, dopuszcza się stosowanie rozwiązań równoważnych, co do ich cech i parametrów, a wszystkie ewentualne nazwy firmowe urządzeń i wyrobów użyte w opisie przedmiotu zamówienia powinny być traktowane jako definicje standardowe, a nie konkretne nazwy firmowe urządzeń, wyrobów zastosowanych w niniejszej dokumentacji. Obowiązek udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy.3.6. Kod CPV: Część Nr 1: 39.31.40.00-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego, Część Nr 2: 39717200-30- Urządzenia klimatyzacyjne, 45331220-4 Instalowanie urządzeń klimatyzacyjnychCzęść Nr 3: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39221200-9 – Zastawa stołowa3.7. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę, gdyż brak jest czynności polegających na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy.3.8. Dostarczone urządzenia, sprzęt musi spełniać następujące warunki:a) posiadać deklaracje CE,b) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania, w języku polskim,c) posiadać okres gwarancji nie krótszy niż określony dla poszczególnych urządzeń w załączniku nr 8 do SWZ dla danej części zamówienia – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, z zastrzeżeniem Zamawiającego,d) oferowane urządzenia w dniu składania ofert nie mogą być przeznaczone przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży.5.1. Wykonawca zobowiązany jest wykonać zamówienie w terminie - maksymalnie 20 dni od dnia podpisania umowy o zamówienie publiczne. Wykonawca może skrócić termin wykonania zamówienia maksymalnie o 10 dni. Termin wykonania zamówienia stanowi jedno z kryterium oceny oferty. Termin wykonania zamówienia określa Wykonawca w dniach - w formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SWZ, wpisując o ile dni skraca termin realizacji zamówienia w stosunku do terminu maksymalnego. 5.2. Zamawiający wymaga udzielenia minimum 24 miesięcznego okresu gwarancji na przedmiot zamówienia, chyba że w szczegółowym opisie zamówienia wskazano inny okres gwarancji. Okres gwarancji jest liczony od dnia podpisania protokołu odbioru przedmiotu umowy.3.1. W ramach dostawy przewiduje się dostawę, rozmieszczenie, montaż – ustawienie, instalację oraz sprawdzenie poprawności działania wyposażenia gastronomicznego. W skład dostaw wchodzą następujące profesjonalne urządzenia/wyposażenie: Część Nr 1: Wózek do flambirowania – 2 szt., Ekspres do kawy ciśnieniowy automatyczny – 1 szt., Ekspres do kawy automatyczny – 1 szt., Ekspres do kawy 2-grupowy – 1 szt., Blender barowy kielichowy – 2 szt., Kruszarka do lodu – 2 szt., Pojemnik na ciekły azot – 1 szt., Thermomix TM6 – 2 szt., Kuchenka mikrofalowa – 2 szt., Podgrzewacz do talerzy – 5 szt., Część Nr 2: Klimatyzator wraz z instalacją – 5 szt., Część Nr 3: wyposażenie gastronomiczne drobne tj. kieliszki, szklanki, maty i formy do pieczenia, deski, sztućce, talerze, rózgi itp., w ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik nr 8 do SWZ.3.2. Dostarczone wyposażenie musi być fabrycznie nowe, pochodzić z legalnego źródła, być objęte pakietem usług gwarancyjnych zawartych w cenie urządzenia. Dostarczone wyposażenie musi być nowe i niepowystawowe, bez obciążeń prawami osób trzecich. 3.3. Zamawiający zastrzega, obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę prac związanych z rozmieszczeniem i instalacją – ustawieniem przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 121 pkt 2) Ustawy pzp oraz sprawdzeniem poprawności działania w obecności pracowników wyznaczonych przez Zamawiającego - dotyczy Część Nr 2. 3.4. UWAGA: Ilekroć w dokumentacji, wskazano markę lub pochodzenie produktu lub urządzenia, należy przyjąć, że za każdą nazwą jest umieszczone słowo „lub równoważne”, tzn. że wbudowane materiały, urządzenia itp. będą posiadały (charakteryzowały się) wszystkimi parametrami nie gorszymi niż opisane w niniejszej dokumentacji, dla danej pozycji wyposażenia.3.5. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazane są konkretne rozwiązania techniczne, dopuszcza się stosowanie rozwiązań równoważnych, co do ich cech i parametrów, a wszystkie ewentualne nazwy firmowe urządzeń i wyrobów użyte w opisie przedmiotu zamówienia powinny być traktowane jako definicje standardowe, a nie konkretne nazwy firmowe urządzeń, wyrobów zastosowanych w niniejszej dokumentacji. Obowiązek udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy.3.6. Kod CPV: Część Nr 1: 39.31.40.00-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego, Część Nr 2: 39717200-30- Urządzenia klimatyzacyjne, 45331220-4 Instalowanie urządzeń klimatyzacyjnychCzęść Nr 3: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39221200-9 – Zastawa stołowa3.7. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę, gdyż brak jest czynności polegających na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy.3.8. Dostarczone urządzenia, sprzęt musi spełniać następujące warunki:a) posiadać deklaracje CE,b) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania, w języku polskim,c) posiadać okres gwarancji nie krótszy niż określony dla poszczególnych urządzeń w załączniku nr 8 do SWZ dla danej części zamówienia – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, z zastrzeżeniem Zamawiającego,d) oferowane urządzenia w dniu składania ofert nie mogą być przeznaczone przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży.5.1. Wykonawca zobowiązany jest wykonać zamówienie w terminie - maksymalnie 20 dni od dnia podpisania umowy o zamówienie publiczne. Wykonawca może skrócić termin wykonania zamówienia maksymalnie o 10 dni. Termin wykonania zamówienia stanowi jedno z kryterium oceny oferty. Termin wykonania zamówienia określa Wykonawca w dniach - w formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SWZ, wpisując o ile dni skraca termin realizacji zamówienia w stosunku do terminu maksymalnego. 5.2. Zamawiający wymaga udzielenia minimum 24 miesięcznego okresu gwarancji na przedmiot zamówienia, chyba że w szczegółowym opisie zamówienia wskazano inny okres gwarancji. Okres gwarancji jest liczony od dnia podpisania protokołu odbioru przedmiotu umowy.3.1. W ramach dostawy przewiduje się dostawę, rozmieszczenie, montaż – ustawienie, instalację oraz sprawdzenie poprawności działania wyposażenia gastronomicznego. W skład dostaw wchodzą następujące profesjonalne urządzenia/wyposażenie: Część Nr 1: Wózek do flambirowania – 2 szt., Ekspres do kawy ciśnieniowy automatyczny – 1 szt., Ekspres do kawy automatyczny – 1 szt., Ekspres do kawy 2-grupowy – 1 szt., Blender barowy kielichowy – 2 szt., Kruszarka do lodu – 2 szt., Pojemnik na ciekły azot – 1 szt., Thermomix TM6 – 2 szt., Kuchenka mikrofalowa – 2 szt., Podgrzewacz do talerzy – 5 szt., Część Nr 2: Klimatyzator wraz z instalacją – 5 szt., Część Nr 3: wyposażenie gastronomiczne drobne tj. kieliszki, szklanki, maty i formy do pieczenia, deski, sztućce, talerze, rózgi itp., w ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik nr 8 do SWZ.3.2. Dostarczone wyposażenie musi być fabrycznie nowe, pochodzić z legalnego źródła, być objęte pakietem usług gwarancyjnych zawartych w cenie urządzenia. Dostarczone wyposażenie musi być nowe i niepowystawowe, bez obciążeń prawami osób trzecich. 3.3. Zamawiający zastrzega, obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę prac związanych z rozmieszczeniem i instalacją – ustawieniem przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 121 pkt 2) Ustawy pzp oraz sprawdzeniem poprawności działania w obecności pracowników wyznaczonych przez Zamawiającego - dotyczy Część Nr 2. 3.4. UWAGA: Ilekroć w dokumentacji, wskazano markę lub pochodzenie produktu lub urządzenia, należy przyjąć, że za każdą nazwą jest umieszczone słowo „lub równoważne”, tzn. że wbudowane materiały, urządzenia itp. będą posiadały (charakteryzowały się) wszystkimi parametrami nie gorszymi niż opisane w niniejszej dokumentacji, dla danej pozycji wyposażenia.3.5. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazane są konkretne rozwiązania techniczne, dopuszcza się stosowanie rozwiązań równoważnych, co do ich cech i parametrów, a wszystkie ewentualne nazwy firmowe urządzeń i wyrobów użyte w opisie przedmiotu zamówienia powinny być traktowane jako definicje standardowe, a nie konkretne nazwy firmowe urządzeń, wyrobów zastosowanych w niniejszej dokumentacji. Obowiązek udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy.3.6. Kod CPV: Część Nr 1: 39.31.40.00-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego, Część Nr 2: 39717200-30- Urządzenia klimatyzacyjne, 45331220-4 Instalowanie urządzeń klimatyzacyjnychCzęść Nr 3: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39221200-9 – Zastawa stołowa3.7. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę, gdyż brak jest czynności polegających na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy.3.8. Dostarczone urządzenia, sprzęt musi spełniać następujące warunki:a) posiadać deklaracje CE,b) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania, w języku polskim,c) posiadać okres gwarancji nie krótszy niż określony dla poszczególnych urządzeń w załączniku nr 8 do SWZ dla danej części zamówienia – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, z zastrzeżeniem Zamawiającego,d) oferowane urządzenia w dniu składania ofert nie mogą być przeznaczone przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży.5.1. Wykonawca zobowiązany jest wykonać zamówienie w terminie - maksymalnie 20 dni od dnia podpisania umowy o zamówienie publiczne. Wykonawca może skrócić termin wykonania zamówienia maksymalnie o 10 dni. Termin wykonania zamówienia stanowi jedno z kryterium oceny oferty. Termin wykonania zamówienia określa Wykonawca w dniach - w formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SWZ, wpisując o ile dni skraca termin realizacji zamówienia w stosunku do terminu maksymalnego. 5.2. Zamawiający wymaga udzielenia minimum 24 miesięcznego okresu gwarancji na przedmiot zamówienia, chyba że w szczegółowym opisie zamówienia wskazano inny okres gwarancji. Okres gwarancji jest liczony od dnia podpisania protokołu odbioru przedmiotu umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39314000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 6.5. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postepowaniu opisane w SWZ.6.5.1. Zamawiający w zakresie zdolności do występowania w obrocie gospodarczym nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.6.5.2. Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.6.5.3. Zamawiający w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej dla Części Nr 1, Nr 2, Nr 3, precyzuje następujące wymagania: Wykonawca wykaże spełnienie warunku jeżeli w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał co najmniej dostawę o wartości nie niższej niż:Część Nr 1: 70 000,00 PLN brutto – 1 dostawę wyposażenia gastronomicznego,Część Nr 2: 8 000,00 PLN brutto – 1 dostawę z instalacją klimatyzatora/ów,Część Nr 3: 60 000,00 PLN brutto – 1 dostawę drobnego wyposażenia gastronomicznego - kuchennego,wraz z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawa została wykonana, oraz załączeniem dowodów określających czy ta dostawa została wykonana należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawa była wykonywana, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach