Przetargi.pl
Dostawa wyposażenia gastronomicznego

Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną Koło w Jarosławiu ogłasza przetarg

  • Adres: 37-500 Jarosław, ul. Wilsona
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 166 215 378 , fax. 166 215 378
  • Data zamieszczenia: 2020-01-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną Koło w Jarosławiu
    ul. Wilsona 6 a
    37-500 Jarosław, woj. podkarpackie
    tel. 166 215 378, fax. 166 215 378
    REGON: 65088677600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.psoni-jaroslaw.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: stowarzyszenie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyposażenia gastronomicznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia gastronomicznego (sprzętu i urządzeń gastronomicznych) w ramach projektu pn. „Aktywni w ZAZ w Jarosławiu”. Liczba części: 2. • Część 1 – Sprzęt i urządzenia do obróbki termicznej (Piec konwekcyjno – parowy- 2 szt., Podstawa do pieca - 2 szt., Kuchnia gazowa 6 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym - 1 szt., Patelnia gazowa uchylna na stelażu- 2 szt., Okap przyścienny skośny - 1 szt., Kocioł warzelny gazowy - 2 szt., Taboret gazowy - 1 szt., Okap centralny - 1 szt.). Szczegółowy opis przedmitu zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ - Specyfikacja przedmiotu zamówienia - część 1. • Część 2 - Sprzęt i akcesoria gastronomiczne (Szafa chłodnicza podwójna - 4 szt., Stół przyścienny z drzwiami suwanymi - 7 szt., Stół przyścienny z półką 1000mm - 4 szt., Stół przyścienny z półką 1500mm - 4 szt., Stół ze zlewem 2 komorowym z półką - 3 szt., Stół z basenem 1 komorowym głęboki - 3 szt., Szafa magazynowa - szt., Napełniacz - 3 szt., Waga kalkulacyjna - 2 szt., Garnek 98,2 l - 1 szt., Garnek 5-7,20 l - 6 szt., Garnek 12-16,5 l - 5 szt., Garnek 22-24l - 6 szt., Garnek z pokrywką 33-38l - 5 szt., Garnek z pokrywką 50-51l - 3 szt., Termos stalowy 15l - 7 szt., Termos stalowy 35l - 4 szt., Termos stalowy 25l - 6 szt., Termos transportowy - 4 szt., Pojemnik gastronomiczny do pieca konwekcyjnego GN 1/1 wys. 40 mm - 23 szt., Pojemnik gastronomiczny do pieca konwekcyjnego GN 1/1 wys. 100 mm - 20 szt., Schładzarka szokowa - 1 szt., Miesiarka planetarna - 1 szt., Lodówka do przechowywania próbek żywności - 1 szt., Szatkownica do warzyw z kompletem noży - 1 szt., Maszynka do mielenia mięsa - 1 szt., Regał wolnostojący - 14 szt., Wózek kelnerski - 1 szt., Wózek transportowy do pojemników GN -1 szt., Naświetlacz uniwersalny - 1 szt., Pojemnik na odpady z podstawą na kółkach z pokrywą - 5 szt., Obieraczka do ziemniaków - 1 szt., Zmywarka przemysłowa do garnków i tac z dozownikiem płynu myjącego - 1 szt., Paleta plastikowa - 3 szt., Waga magazynowa - 1 szt., Zamrażarka skrzyniowa - 4 szt., Szafa chłodnicza - 4 szt., Wałkownica automatyczna do wałkowania wszelkich rodzajów ciasta - 1 szt., Miesiarka spiralna - 1 szt.). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1A do SIWZ - Specyfikacja przedmiotu zamówienia - część 2. Wymagania ogólne Zamawiającego (dla części 1 i 2 zamówienia): 1. Zakres postępowania obejmuje dostawę wraz z instalacją, rozładunkiem i wniesieniem we wskazane miejsce, fabrycznie nowych, kompletnych, nieużywanych, nieuszkodzonych, wolnych od wad fizycznych i wad prawnych, w pełni sprawnych i gotowych do użycia urządzeń i sprzętu gastronomicznego. 2. Pod pojęciem „fabrycznie nowe”, Zamawiający rozumie pełnowartościowe produkty wykonane z nowych elementów, bez śladu uszkodzenia, w oryginalnych opakowaniach producenta, z widocznym logo, symbolem produktu, wolne od usterek materiałowych i produkcyjnych, pochodzące z bieżącej produkcji. 3. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania intensywnej eksploatacji w budynkach użyteczności publicznej. 4. Sprzęt i urządzenia muszą odpowiadać wymogom higieniczno - sanitarnym stawianym przez przemysł gastronomiczny oraz być dostosowane do wymagań urzędów kontroli sanitarnej i kontroli towarów (Państwowa Inspekcja Sanitarna), być produktami bezpiecznymi, być dopuszczone do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) i systemu HACCP oraz posiadać niezbędne świadectwa zgodności, certyfikaty i atesty, dopuszczające do stosowania w zakładach żywienia zbiorowego. 5. Zamawiający wymaga aby meble gastronomiczne były wykonane z atestowanej, wysokogatunkowej stali nierdzewnej np. AISI 304, 441, 445. 6. Wraz z przedmiotem zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pisemnych gwarancji (kart gwarancyjnych), instrukcji, kart technicznych sporządzonych w języku polskim, aprobat technicznych, atestów, certyfikatów, deklaracji zgodności i świadectw dopuszczających do użytkowania w obiektach żywienia zbiorowego oraz innych dokumentów wymaganych przy tego typu urządzeniach/sprzęcie. 7. Wykonawca dokona uruchomienia oraz sprawdzenia poprawności działania dostarczonych urządzeń i sprzętu oraz poinstruuje osoby wyznaczone przez Zamawiającego z zakresu warunków ich eksploatacji. 8. Wykonawca zapewni na własny koszt prawidłowe wykonanie i zabezpieczenie prac montażowych. Prace montażowe będą wykonywane z zapewnieniem przestrzegania przepisów BHP. 9. Wykonawca usunie wszelkie szkody powstałe w trakcie realizacji zamówienia, usunie powstałe w wyniku montażu odpady i nieczystości, pozostawi miejsce w czystości i porządku. 10. Wykonawca zapewni wszelkie niezbędne przeglądy i serwis w okresie gwarancji jakości zgodnie z zaleceniami producenta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39700000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: Cześć 1 – Sprzęt i urządzenia do obróbki termicznej – 2 500,00 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych 00/100); Część 2 – Sprzęt i akcesoria gastronomiczne – 1 500,00 zł (słownie: jeden tysiąc pięćset złotych 00/100). 2. Wadium, osobno dla każdej z części, może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu na konto Zamawiającego: 47 1240 2571 1111 0000 3345 2858 Bank PEKAO S.A. z dopiskiem na przelewie: „Wadium do przetargu nr PSONI/DP/2130–2/306/20 Dostawa wyposażenia gastronomicznego – część …….”; 2) poręczeń bankowych lub poręczeń spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancji bankowych; 4) gwarancji ubezpieczeniowych; 5) poręczeń udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2019 r. poz. 310 z późn. zm.). 3. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert, w szczególności wadium w formie pieniężnej powinno wpłynąć na konto Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 4. W przypadku wnoszenia wadium w innej formie niż pieniężna, Wykonawca dołącza do oferty dokument wadialny. Prosimy nie załączać do oferty oryginału gwarancji lub poręczenia – do oferty należy dołączyć kserokopię dokumentu gwarancji lub poręczenia potwierdzoną za zgodność z oryginałem, natomiast oryginał w osobnym od oferty dokumencie w celu zapewnienia możliwości prawidłowego zwrotu dokumentu. 5. Zamawiający odrzuca ofertę Wykonawców, którzy nie wniosą wadium przed upływem terminu składania ofert lub wniosą wadium w sposób nieprawidłowy. 6. Wadium wniesione w formie innej niż pieniężna winno obowiązywać od dnia składania ofert (a nie od dnia następnego) przez cały okres związania ofertą, zgodnie z art. 85 ustawy Pzp. 7. W przypadku gdy Wykonawca wnosi wadium w formie gwarancji bankowej lub gwarancji ubezpieczeniowej, z treści tych gwarancji musi w szczególności jednoznacznie wynikać zobowiązanie gwaranta do zapłaty całej kwoty wadium zawierające oświadczenie, że zapłaci całą kwotę wadium bezwarunkowo, na pierwsze żądanie Zamawiającego w przypadku zaistnienia okoliczności, o których mowa w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 8. Zamawiający zwróci wadium w sposób odpowiadający formie wnoszenia w przypadkach wymienionych w art. 46 ust 1, 1a, 2 oraz 4 Pzp. 9. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku ostatecznego rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach