Przetargi.pl
Dostawa wyposażenia dla pomieszczeń kuchni, jadalni, jadalni oddziałowych i kawiarni Wielofunkcyjnego Centrum dla osób z chorobą Alzheimera w ramach zadania inwestycyjnego pn.: Budowa Wielofunkcyjnego Centrum dla osób z chorobą Alzheimera wraz z modernizacją Domu Pomocy Społecznej przy ul. Nowoursynowskiej

Miasto Stołeczne Warszawa - Stołeczny Zarząd Rozbudowy Miasta ogłasza przetarg

  • Adres: 00-099 Warszawa, ul. Senatorska 29/31
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 3124400 , fax. 022 3124490
  • Data zamieszczenia: 2009-11-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa - Stołeczny Zarząd Rozbudowy Miasta
    ul. Senatorska 29/31 29/31
    00-099 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 3124400, fax. 022 3124490
    REGON: 00016266500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szrm.pl; katalog: Przetargi
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyposażenia dla pomieszczeń kuchni, jadalni, jadalni oddziałowych i kawiarni Wielofunkcyjnego Centrum dla osób z chorobą Alzheimera w ramach zadania inwestycyjnego pn.: Budowa Wielofunkcyjnego Centrum dla osób z chorobą Alzheimera wraz z modernizacją Domu Pomocy Społecznej przy ul. Nowoursynowskiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W ramach realizacji ww. przedmiotu zamówienia, Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia, rozmieszczenia, zamontowania i dokonania rozruchu technologicznego wyposażenia (w zakresie Części II oraz Części III) wymienionego w formularzu - Zestawienie kosztów zamówienia oraz przeszkolenia pracowników Centrum z obsługi urządzeń.Przedmiot zamówienia został podzielony na trzy Części w następujący sposób: Część I - meble kuchenne: 1) Stół z szafką i szufladami - 1 szt. 2) Półka - 2 szt. 3) Stół z półką - 1 szt. 4) Stół z półką - 2 szt. 5) Stół z półką - 3 szt. 6) Stół z półką - 1 szt. 7) Regał na naczynia - 2 szt. 8) Stół z szafką i półką - 2 szt. 9) Szafka wisząca - 1 szt. 10) Półka - 1 szt. 11) Chłodziarka - 1 szt. 12) Kloc rozbiorowy do mięsa - 1 szt. 13) Stół z szafką i półką - 1 szt. 14) Basen jezdny - 2 szt. 15) Regał z półkami przestawnymi - 1 szt. 16) Regał z półkami perforowanymi - 1 szt. 17) Regał z półkami przestawnymi - 2 szt. 18) Regał z półkami przestawnymi - 10 szt. 19) Regał z półkami przestawnymi - 10 szt. 20) Półki - 2 szt. 21) Wózek na pojemniki gastronomiczne - 4 szt. 22) Szafka ubraniowa 2-działowa - 13 szt. 23) Stół z półką - 1 szt. 24) Półka - 1 szt. 25) Stół z półką - 1 szt. 26) Stół ze zlewozm.1-komor.z szufladami i półką - 1 szt. 27) Umywalka wraz z baterią - 6 szt. 28) Stół ze zlewozm. 1-komor. z szafką i półką - 1 szt. 29) Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym - 2 szt. 30) Stół z basenem wykonany ze stali nierdzewnej - 1 szt. 31) Stół ze zlewozm. 1-komor.z szafką i półką - 2 szt. 32) Stół z basenem bez półki z miejscem na zmywarkę - 1 szt. 33) Zmywarka - 1 szt. 34) Zlew porządkowy wraz z baterią - 1 szt. 35) Stół lewy ze zlewozmywakiem 2-komorowym i szafką - 1 szt. 36) Stół lewy ze zlewozmywakiem 1-komor. - 1 szt. 37) Regał magazynowy - 13 szt. 38) Stół z półką - 1 szt. 39) Stół z szafką - 1 szt. 40) Szafka - 1 szt. 41) Szafka ubraniowa - 1 szt. 42) Półki wiszące przestawne - 1 szt. 43) Stół z szafką i półką - 1 szt. 44) Stół z półką - 1 szt. 45) Szafa na sprzęt porządkowy - 1 szt. 46) Szafa przelotowa - 1 szt. 47) Stół lewy ze zlewozmwakiem 1-komorowym i półką -1 szt. 48) Stół lewy ze zlewozmywakiem 1-komorowym - 1 szt. 49) Zmywarka - 1 szt. 50) Umywalka wraz z baterią - 2 szt. 51) Zlew porządkowy wraz z baterią - 1 szt. 52) Stół z półką - 3 szt. 53) Regał na środki czystości - 3 szt. 54) Szafa przelotowa - 3 szt. 55) Stół lewy ze zlewozmywakiem 1-komorowym i półką - 3 szt. 56) Stół prawy ze zlewozm.1- komor. - 3 szt. 57) Zmywarka - 3 szt. 58) Umywalka wraz z baterią - 3 szt. 59) Zlew porządkowy wraz z baterią - 3 szt. 60) Lada barowa 2-poziomowa - 1 szt. 61) Zamrażarka - 1 szt. 62) Stół z półką - 2 szt. 63) Półka wisząca przestawna - 2 szt. 64) Szafka wisząca - 2 szt. 65) Stół z szufladami i półką - 1 szt. 66) Regał z półkami przestawnymi - 1 szt. 67) Szafka ubraniowa 2-działowa - 2 szt. 68) Szafa - 1 szt. 69) Szafa na sprzęt porządkowy - 1 szt. 70) Zmywarka do szkła - 1 szt. 71) Zlewozmywak 1-komorowy wbudowany - 1 szt. 72) Stół z umywalką i szafką - 1 szt. 73) Umywalka z baterią wykonana ze stali nierdzewnej - 1 szt. 74) Stół lewy ze zlewozm. 1-komorowym i półką - 1 szt. 75) Zlew porządkowy -1 szt. Część II - urządzenia gastronomiczne (w tym urządzenia grzewcze oraz chłodnicze): 1) Kocioł warzelny elektryczny - 2 szt. 2) Patelnia elektryczna uchylna - 1 szt. 3) Taboret grzewczy gazowy - 2 szt. 4) Piec konwekcyjno-parowy - 1 szt. 5) Okap - 1 kpl. 6) Szafa chłodnicza - 5 szt. 7) Stół odstawczy - 2 szt. 8) Chłodziarka na próbki - 1 szt. 9) Zamrażarka - 1 szt. 10) Bemar jezdny - 5 szt. 11) Komory chłodnicze - 4 kpl. 12) Pojemnik perforowany 1/1GN - 2 szt. 13) Pojemnik pełny 1/1GN - 4 szt. 14) Ruszt 1/1GN - 2 szt. 15) Pojemnik pełny z uchwytami i pokrywą z uszczelką 2/1GN - 5 szt. 16) Pojemnik pełny z uchwytami i pokrywą z uszczelką 1/1GN - 15 szt. 17) Pojemnik pełny z uchwytami i pokrywą z uszczelką 1/2 GN - 10 szt. 18) Pojemnik pełny z uchwytami i pokrywą z uszczelką 1/4 GN - 10 szt. 19) Pojemnik pełny z uchwytami i pokrywą z uszczelką 2/3 GN - 10 szt. 20) Pojemnik pełny z uchwytami i pokrywą z uszczelką 1/3 GN - 10 szt. 21) Pojemnik na odpadki z pokrywą na kółkach - 8 szt. 22) Wózek platformowy - 2 szt. 23) Szafa chłodnicza przeszklona - 1 szt. 24) Witryna chłodnicza - 1 szt. 25) Kostkarka - 1 szt. 26) Ekspres do kawy 2-naparzaczowy - 1 szt. 27) Młynek do kawy - 1 szt. 28) Szafa chłodnicza przeszklona - 1 szt. 29) Chłodziarko-zamrażarka - 2 szt. 30) Lodówka - chłodziarka - 7 szt. 31) Zmywarka - 1 szt. 32) Chłodziarka jednodrzwiowa - 1 szt. Część III - urządzenia gastronomiczne (w tym maszyny spożywcze służące do obróbki żywności): 1) Krajalnica żywności - 1 szt. 2) Maszyna uniwersalna na stojaku z przystawkami - 1 szt. 3) Krajalnica warzyw - 1 szt. 4) Wilk do mięsa - 1 szt. 5) Sterylizator do jaj - 1 szt. 6) Obieraczka z płuczką do obierania, skrobania i płukania - 1 szt. Termin wykonania całego zamówienia: 1) dla Części I - od dnia 01 lutego 2010 r. do dnia 15 marca 2010 r. 2) dla Części II - od dnia 01 lutego 2010 r. do dnia 15 marca 2010 r. 3) dla Części III - od dnia 01 lutego 2010 r. do dnia 15 marca 2010 r
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki: 1) Określone w art. 22 ust. 1 pkt 1 - 3 ustawy Prawo zamówień publicznych. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. warunek muszą spełnić łącznie Wykonawcy występujący wspólnie. 2) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. warunek muszą spełnić łącznie Wykonawcy występujący wspólnie. 3) Wykażą się wykonaniem* w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jednej dostawy: a) dla części 1 - mebli kuchennych o wartości zamówienia co najmniej 300 000,00 zł (słownie: trzysta tysięcy złotych) brutto**, b) dla części 2 - urządzeń gastronomicznych (w tym urządzeń grzewczych oraz chłodniczych) o łącznej wartości zamówienia co najmniej 250 000,00 zł (słownie: dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych) brutto**, c) dla części 3 - urządzeń gastronomicznych (w tym maszyn spożywczych służących do obróbki żywności) o łącznej wartości zamówienia co najmniej 15 000,00 zł (słownie: piętnaście tysięcy złotych) brutto**. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. warunek musi spełnić co najmniej jeden z Wykonawców występujący wspólnie. * Za wykonaną dostawę Zamawiający rozumie taką dostawę (tj. dostawę; dostawę wraz z rozmieszczeniem lub dostawę wraz z instalacją/montażem dostarczonej rzeczy), która została zrealizowana w ramach danej umowy i odebrana przez Zamawiającego jako należycie wykonana. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ewentualnego sprawdzenia prawdziwości przedstawianych danych, które będą wyszczególnione w ofercie. ** W przypadku gdy rozliczenie pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym za wykonane zamówienie zostało dokonane w innej walucie niż w złotych polskich, Zamawiający dokona przeliczenia wartości wykonanych zamówień w innej walucie na złote polskie - na podstawie średniego kursu złotego w stosunku do walut obcych określonego w Tabeli Kursów Narodowego Banku Polskiego na dzień 05.11.2009 r. Ocena spełniena warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o dokumenty lub oświadczenia określone poniżej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia ww. warunków podmiotowych, Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne musi załączyć do oferty niżej wymienione oświadczenia lub dokumenty*: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeśli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.* Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. dokument musi złożyć każdy z Wykonawców występujących wspólnie. 2) Oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1 - 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ww. ustawy, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 2 do SIWZ. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. oświadczenie muszą złożyć łącznie Wykonawcy występujący wspólnie. 3) Wykaz wykonanych dostaw, zgodny w treści ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 3 do SIWZ - zawierający informacje potwierdzające warunek (sekcja III.2) pkt 3 ogłoszenia). 4) Dokumenty, np. referencje, potwierdzające, że zamówienia - wymienione w Wykazie wykonanych dostaw - zostały wykonane przez Wykonawcę oraz, że zostały wykonane należycie. *UWAGA! Jeśli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w odniesieniu do wymaganych dokumentów, stosuje się odpowiednio przepisy Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87, poz. 605 z późn. zm.).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szrm.pl; katalog: Przetargi
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach