Przetargi.pl
DOSTAWA WARZYW ŚWIEŻYCH I OWOCÓW W ROKU 2015 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) - sprawa nr 76/2014

13 Wojskowy Oddział Gospodarczy (Jednostka Wojskowa 4503 ) ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Czwartaków 1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 458 32 90, 458 32 00 , fax. 56 458 32 22
  • Data zamieszczenia: 2014-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 13 Wojskowy Oddział Gospodarczy (Jednostka Wojskowa 4503 )
    ul. Czwartaków 1 1
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 458 32 90, 458 32 00, fax. 56 458 32 22
    REGON: 34090727700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.13wog.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa sektora finansów publicznych - wojsko

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA WARZYW ŚWIEŻYCH I OWOCÓW W ROKU 2015 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) - sprawa nr 76/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest zrealizowanie przez Wykonawcę dostaw warzyw świeżych i owoców w roku 2015 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) : Zadanie nr 1: dostawa warzyw świeżych w roku 2015 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) Zadanie nr 2: dostawa owoców w roku 2015 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) Zakres podstawowy przedmiotu zamówienia obejmuje w zadaniu nr 1 ilości: Ziemniaki jadalne kg 28,00 Buraki ćwikłowe kg 4 200,00 Marchew kg 8 400,00 Pietruszka korzeniowa kg 2 800,00 Seler korzeniowy kg 5 950,00 Cebula kg 7 000,00 Cebula czerwona kg 28,00 Por kg 3 500,00 Kapusta biała kg 7 000,00 Kapusta czerwona kg 1 050,00 Fasola szparagowa kg 350,00 Papryka słodka kg 700,00 Pomidory kg 3 150,00 Ogórki kg 2 450,00 Sałata kg 420,00 Sałata lodowa kg 3,50 Rukola kg 3,50 Brokuły kg 350,00 Kapusta włoska kg 910,00 Kapusta pekińska kg 980,00 Kapusta brukselska kg 350,00 Kalafior kg 420,00 Rzodkiewka kg 210,00 Natka pietruszki kg 140,00 Koperek zielony kg 140,00 Szczypiorek kg 140,00 Czosnek kg 105,00 Pieczarki kg 1 400,00 Cukinia kg 14,00 Bakłażan kg 14,00 Szparagi kg 14,00 Prawo opcji - art. 34 ust. 5 ustawy PZP - zakres dodatkowy zamówienia obejmuje w zadaniu nr 1 ilości: Ziemniaki jadalne kg 12,00 Buraki ćwikłowe kg 1 800,00 Marchew kg 3 600,00 Pietruszka korzeniowa kg 1 200,00 Seler korzeniowy kg 2 550,00 Cebula kg 3 000,00 Cebula czerwona kg 12,00 Por kg 1 500,00 Kapusta biała kg 3 000,00 Kapusta czerwona kg 450,00 Fasola szparagowa kg 150,00 Papryka słodka kg 300,00 Pomidory kg 1 350,00 Ogórki kg 1 050,00 Sałata kg 180,00 Sałata lodowa kg 1,50 Rukola kg 1,50 Brokuły kg 150,00 Kapusta włoska kg 390,00 Kapusta pekińska kg 420,00 Kapusta brukselska kg 150,00 Kalafior kg 180,00 Rzodkiewka kg 90,00 Natka pietruszki kg 60,00 Koperek zielony kg 60,00 Szczypiorek kg 60,00 Czosnek kg 45,00 Pieczarki kg 600,00 Cukinia kg 6,00 Bakłażan kg 6,00 Szparagi kg 6,00 Zakres podstawowy przedmiotu zamówienia obejmuje w zadaniu nr 2 ilości:Banany kg 4 550,00 Cytryny kg 1 750,00 Pomarańcze kg 2 450,00 Mandarynki kg 2 450,00 Kiwi kg 1 400,00 Winogrona kg 35,00 Jabłka kg 10 500,00 Gruszki kg 560,00 Śliwki kg 210,00 Prawo opcji - art. 34 ust. 5 ustawy PZP - zakres dodatkowy zamówienia obejmuje w zadaniu nr 2 ilości:Banany kg 1 950,00 Cytryny kg 750,00 Pomarańcze kg 1 050,00 Mandarynki kg 1 050,00 Kiwi kg 600,00 Winogrona kg 15,00 Jabłka kg 4 500,00 Gruszki kg 240,00 Śliwki kg 90,00 2.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności m.in.: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn.zm.); 2) rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139, poz. 1 z 30.04.2004 r. z późn.zm.); 3) rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L 31, poz. 1 z dnia 1 lutego 2002 r. z późn.zm). 3.Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2014, poz. 774 j.t.) oraz Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Opakowanie winno zawierać co najmniej informacje wskazane w treści Załącznika nr 1 umowy. 4.Zamawiający, w związku z opisem przedmiotu zamówienia za pomocą norm - dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w Opisie przedmiotu zamówienia (podstawa prawna: art. 30 ust 4 ustawy). Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy przedmiotu zamówienia spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia w zw. z ust. 1 (podstawa prawna art. 30 ust. 5 ustawy) przedkładając wraz z ofertą: 1) Oświadczenie Producenta lub Wykonawcy składającego ofertę, iż oferuje produkty równoważne wraz z wykazem produktów których równoważność dotyczy; 2) Opis każdego produktu równoważnego np. szczegółowa karta produktu, deklaracja zgodności, protokół z badań laboratoryjnych. Powyższe dokumenty wymagane są na potwierdzenie że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia (Podstawa: § 6 ust. 1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane; Dz. U. z 2013, poz. 231). 5. Szczegółowa realizacja zamówień odbywać się będzie na zasadach określonych w treści umowy .6. Zamówienie publiczne będzie realizowane w terminie od 01.01.2015 r. do 31.12.2015 r. 7. Szacunkowa wartość zamówienia netto ogółem wynosi: 358 740,00 zł
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców składających ofertę wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert. 2. Wykonawca, który składa ofertę na dwa zadania zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości sumy wadiów tych zadań w wysokości 7.200,00 zł. 3. Wysokość wadium na poszczególne zadania: ZADANIE NR 1: 4.450,00 zł ZADANIE NR 2: 2.750,00 zł 4. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium na cały okres związania ofertą. 5. W przypadku nie wniesienia wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie wyrażenia zgody na przedłużenie okresu związania z ofertą Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania o udzielenie zamówienia. 6. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 ze zm.). 7. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, z jej treści powinno wynikać bezwarunkowe i nieodwołalne na pierwsze pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i ust. 5 Ustawy. 8. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: NBP ODDZIAŁ OKRĘGOWY W BYDGOSZCZY 25 1010 1078 0105 5913 9120 0000 W przypadku, gdy Wykonawca załącza do składanej oferty dowód wpłaty wadium wówczas składa go w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub inną/e osobę/y upoważnioną/e do reprezentowania Wykonawcy. O wniesieniu wadium decyduje data i godzina wpływu środków na rachunek bankowy Zamawiającego. 9. Wadium wnoszone w formie dokumentów, o których mowa w ust. 6 pkt 2-5, można złożyć wraz z ofertą w formie oryginału lub zdeponować w formie oryginału w kasie Zamawiającego - budynek nr 20 pokój nr 1 przed upływem terminu do składania ofert (Zamawiający dopuszcza przesłanie oryginału dokumentu za pośrednictwem poczty, dokument należy przesłać na adres Zamawiającego z dopiskiem KASA - numer sprawy lub dołączenie oryginału dokumentu do oferty). W przypadku zdeponowania oryginału w formie przesyłki lub w kasie, kopię dokumentu poświadczoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub inną/e osobę/y upoważnioną/e do reprezentowania Wykonawcy należy załączyć do składanej oferty. Kasa czynna jest: od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 -13.00. 10. Przy wnoszeniu wadium Wykonawca winien podać: nazwę przedmiotu zamówienia, numer sprawy, numer zadania oraz numer rachunku (dotyczy formy pieniężnej), na który należy zwrócić wadium. 11. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a Ustawy. 12. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 13. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 14. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 Ustawy, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 Ustawy, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie (art. 46 ust. 4a Ustawy). 15. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Uwaga! Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie ust. 11, jeżeli w wyniku ostatecznego rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego (art. 46 ust. 3 Ustawy)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.13wog.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach