35 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg
- Adres: 30-901 Kraków, Rząska, ul. Krakowska
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. +48 261135116, +48 261133017 , fax. +48 261135059, +48 261135165
- Data zamieszczenia: 2017-09-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 35 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Rząska, ul. Krakowska 2
30-901 Kraków, woj. małopolskie
tel. +48 261135116, +48 261133017, fax. +48 261135059, +48 261135165
REGON: 12150664500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://35wog.wp.mil.pl/pl/index.html
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw, owoców, owoców tropikalnych, ryb, oraz jaj przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2018 roku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców oraz owoców tropikalnych, ryb, jaj, przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania 35 WOG w 2018 roku. 3.2 Przedmiot zamówienia Zamawiający podzielił na cztery części: a) część nr 1 – warzywa, b) część nr 2 – owoce i owoce tropikalne, c) część nr 3 – ryby, d) część nr 4 – jaja. 3.3 Dla części I, II, Dostawy w dni robocze z częstotliwością 1 raz w tygodniu, własnym transportem wykonawcy w godz. 7:30 – 13:00 zgodnie ze złożonym zamówieniem. Dla części III, IV, Dostawy w dni robocze z częstotliwością 1 raz w tygodniu, własnym transportem wykonawcy w godz. 7:30 - 13:00 zgodnie ze złożonym zamówieniem. 3.4 Miejsce dostawy: Magazyn żywnościowy Rząska, ul. Krakowska 2 30-901 Kraków 3.5 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki nr 7A, 7B, 7C, 7D do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: cześć nr 1 w kwocie – 4 000,00 zł (słownie zł: cztery tysiące) cześć nr 2 w kwocie – 2 200,00 zł (słownie zł: dwa tysiące dwieście) cześć nr 3 w kwocie – 1 300,00 zł (słownie zł: jeden tysiąc trzysta) cześć nr 4 w kwocie – 500,00 zł (słownie zł: pięćset)
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) Dla części 1, 2 aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej); b) Dla części 3, 4 aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017r. poz. 149 t.j.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r., poz. 242 t.j.); c) Dla części 3, 4 aktualny potwierdzony w 2017r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: • certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub • zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub • protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Na etapie składania ofert Wykonawca w JO (zał. nr 2 do SIWZ) oświadcza, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu dot. uprawnień. Wykonawca ma obowiązek złożyć na wezwanie Zamawiającego zgodnie z art. 26 ust 2 Pzp. ww. dokumenty potwierdzające spełnienie ww. warunku udziału w postepowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty: Dokumenty wymagane do oferty w celu dokonania jej oceny: Wykonawca przygotowując ofertę zobowiązany jest dołączyć do druku „Oferta” (zał. nr 1) nw. dokumenty: Jednolite oświadczenie (zał. nr 2); „Formularz cenowy” (zał. nr 3A, 3B, 3C, 3D); „Oświadczenie o oddaniu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres od … do …” w celu korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia” - (zał. nr 4) złożony w oryginale i podpisany przez osobę(y) upoważnione do reprezentowania podmiotu oddającego zasoby do dyspozycji – w przypadku korzystania z zasobów innych podmiotów.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawę jarzyn i owoców
Dodano: 2024-05-16 - Przetarg nieograniczony nr 7/2023 na zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Łętowni
Dodano: 2023-12-23 - Przetarg nieograniczony nr 7/2023 na zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Łętowni
Dodano: 2023-12-15 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej – owoce i warzywa
Dodano: 2022-12-20 - Dostawa żywności – warzyw i owoców dla Przedsiębiorstwa Eksploatacji Kruszywa sp. z o.o. na okres 01.01.2022 r. – 31.12.2022 r.
Dodano: 2022-12-15 - Przetarg nieograniczony nr 2/2022 na zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Łętowni
Dodano: 2022-09-16 - „Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu”
Dodano: 2021-07-12 - Przetarg nieograniczony nr 6/2020
Dodano: 2021-01-14 - Przetarg nieograniczony nr 6/2020 r. na zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Łętowni
Dodano: 2020-12-10 - Dostawa warzyw, ziemniaków, owoców i jabłek dla DPS w Krakowie, ul. Krakowska 55, w 2021 r.
Dodano: 2020-11-17