Ośrodek Wczasów MSWiA "Kaper" ogłasza przetarg
- Adres: 84-141 Jurata, ul. Mestwina 45
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 6752863 , fax. 058 6752164
- Data zamieszczenia: 2009-03-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Wczasów MSWiA "Kaper"
ul. Mestwina 45 45
84-141 Jurata, woj. pomorskie
tel. 058 6752863, fax. 058 6752164
REGON: 19032626300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.kaperjurata.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: zakład budżetowy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców przetworzonych, produktów przemiału zbóż i innych art. spożywczych do Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie warzyw i owoców przetworzonych, produktów przemiału zbóż i innych artykułów spożywczych w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych w SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153300000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postępowaniu dopuszczeni będą wyłącznie Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Pzp, b) spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy Pzp, - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, -posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia c) złożą ważną ofertę ze wszystkimi załącznikami wymienionymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz spełnią wszystkie wymagane przez ustawę prawo zamówień publicznych warunki tj: - akceptują wzór umowy przedstawiony w zał. do SIWZ, - przedłożą aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. - złożą dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. - przedłożą Certyfikat potwierdzający wdrożenie Systemu Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) przy produkcji i/lub sprzedaży produktów spożywczych objętych niniejszym postępowaniem lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad prawidłowością stosowania zasad systemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. d) Dokumenty dodatkowe: pozytywna opinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej (bądź protokół kontroli sanitarnej), środków transportu wykorzystywanych do przewozu produktów objętych postępowaniem. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie na podstawie przedłożonych dokumentów, zaświadczeń i oświadczeń wymaganych w specyfikacji.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: -przedłożą aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. - złożą dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. - przedłożą Certyfikat potwierdzający wdrożenie Systemu Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) przy produkcji i/lub sprzedaży produktów spożywczych objętych niniejszym postępowaniem lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad prawidłowością stosowania zasad systemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - Dokumenty dodatkowe: pozytywna opinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej (bądź protokół kontroli sanitarnej), środków transportu wykorzystywanych do przewozu produktów objętych postępowaniem.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kaperjurata.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa do magazynu Szpitala przetworów owocowo - warzywnych
Dodano: 2016-03-17 - Dostawa do magazynu Szpitala przetworów owocowo - warzywnych
Dodano: 2016-03-04 - Dostawa produktów mrożonych.
Dodano: 2015-12-10 - Przetarg nieograniczony nr 6/DKw/2015 na dostawy warzyw i owoców mrożonych oraz warzyw kiszonych
Dodano: 2015-10-22 - Dostawa do magazynu Szpitala przetworów owocowo - warzywnych
Dodano: 2015-02-16 - dostawa produktów mrożonych.
Dodano: 2015-01-27 - Dostawa do magazynu Szpitala przetworów owocowo - warzywnych
Dodano: 2014-02-10 - D25A/252/2-3rj/14 Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych
Dodano: 2014-01-28 - Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych na rok 2014 do Zakładu Karnego w Czarnem
Dodano: 2013-11-28 - Dostawa warzyw i owoców przetworzonych, produktów przemiału zbóż i innych art. spożywczych dla potrzeb Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego KAPER w Juracie
Dodano: 2013-03-14