Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych ( znak sprawy DKw-220/22/2009)

Zakład Karny we Włocławku ogłasza przetarg

  • Adres: 87-809 Włocławek, ul. Bartnicka 10
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 054 2355055 , fax. 054 2354063
  • Data zamieszczenia: 2009-11-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny we Włocławku
    ul. Bartnicka 10 10
    87-809 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 054 2355055, fax. 054 2354063
    REGON: 00031968700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych ( znak sprawy DKw-220/22/2009)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. cebula , mrożona- krojona , pakowana w worki max po 25 kg Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78604:1996 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 3 300 kg 2. kalafior mrożony- pakowany w worki max po 25 kg Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78602:1996 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1 500 kg 3. marchew mrożona- krojona w kostkę, pakowana w worki max po 25 kg Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A- 78600:1992 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 10 000 kg 4. mieszanka warzywna 7 składnikowa, mrożona- pakowana w worki max po 25 kg, zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, pietruszka, seler, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, por Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78608: 1997 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 24 000 kg 5.kostka ziemniaczana mrożona, pakowana w worki max po 25 kg Nomenklatura CPV: 15311200-3, Polska Norma: PN-A-75054:1997 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 7 200 kg 6. truskawki mrożone- całe, bez szypułek, pakowane w worki max po 25 kg Nomenklatura CPV: 15332100-5, Polska Norma: PN-A-78652:1997/A z 1:2002 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1 500 kg 7. kapusta kiszona- z dodatkiem marchwi, drobno szatkowana, o swoistym smaku i zapachu, pakowana w beczki max po 120kg Nomenklatura CPV: 15331142-4, Polska Norma: PN-A-77700:2006 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 12 000 kg 8.ogórki kiszone- o swoistym smaku i zapachu, pakowane w beczki max po 110 kg Nomenklatura CPV: 15331000-7, Polska Norma: PN-A-77701:1997 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 12 000 kg 9. chrzan tarty (na kwasku cytrynowym)- w opakowaniach jednostkowych max po 3kg Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-77806:1997 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 200 kg 10. szczaw konserwowy- w opakowaniach jednostkowych max po 3 kg Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-77807: 1997/A z 1:2004 Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1 600 kg 11. koncentrat pomidorowy 30%- w opakowaniach jednostkowych max po 13kg Nomenklatura CPV: 15331425-2, Polska Norma: PN- 75/A-77601 Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg 12. leczo pieczarkowo-paprykowo-pomidorowe- w opakowaniach jednostkowych max po 5kg, papryka i pieczarki w kawałkach 3 x 3 cm. Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-86951:2006 Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 200 kg 13. dżem wiśniowy - 4 000 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13kg Nomenklatura CPV: 15332294-1, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000 14. dżem truskawkowy - 3 000 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13kg Nomenklatura CPV: 15332296-5, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000 15. dżem brzoskwiniowy - 3 000 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13kg Nomenklatura CPV: 15332290-3, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000 16. marmolada wieloowocowa - 7 400 kg, o konsystencji twardej, w opakowaniach jednostkowych max po 13kg Nomenklatura CPV: 15332230-5, Polska Norma: PN-A-75103:1993 17.Realizacja dostaw w/wym artykułów odbywać się będzie sukcesywnie do magazynu zamawiającego, transportem wykonawcy i na jego koszt.Dostarczony produkt musi spełniać ustalone normy jakościowe. 18. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153300000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1)Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2)Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3)Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2) aktualną decyzję wydaną przez właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii lub właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzającą spełnianie wymagań koniecznych do produkcji lub obrotu artykułami, których dotyczy niniejsze postępowanie. 2. Wykonawca do oferty składa wypełnione i podpisane oświadczenie wykonawcy, o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do siwz). 3. Wykonawca do oferty składa wypełnione i podpisane oświadczenie o zapoznaniu się i zaakceptowaniu warunków umowy (załącznik nr 3 do siwz). 4. Wyjaśnienia: 1)Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. konsorcjum) do oferty dołączają: a)pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Pzp, b)dokumenty wyszczególnione w pkt. 1, ppkt. 1-2 oraz oświadczenie w pkt. 2 i 3 złożone przez wszystkich wykonawców, 2)Wszystkie dokumenty wymienione w pkt.1 ppkt 1-2 oraz pkt. 4 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go na każdej stronie za zgodność, przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 3)Jeżeli dokument wymieniony w pkt 1, ppkt. 1 został wystawiony wcześniej niż w wyznaczonym terminie (6 m-cy), Zamawiający uznaje jego ważność tylko w przypadku, kiedy dokument posiada adnotację organu, który go wydał, z której wynika, że informacje w nim zawarte są aktualne i nie uległy zmianie. Adnotacja organu powinna być opatrzona datą. 4)Jeżeli wykonawcą jest rolnik indywidualny (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11 kwietnia 2003r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (t.j. Dz. U. z 2003r. Nr 64, poz. 592 z późn. zm.), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczególnych (czyli zarejestrowanej np. W ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce dokumentu wymienionego w pkt 1 ppkt 1 przedkłada: aktualne oświadczenie, z którego wynika , że jest rolnikiem indywidualnym, poświadczone przez: wójta, burmistrza lub prezydenta miasta, albo przez osobę przez nich upoważnioną. W/w oświadczenie ma być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz mają się w nim znajdować minimum dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a) imię i nazwisko, b) dokładny adres zamieszkania, c)powierzchnia gospodarstwa.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach