Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z ogłasza przetarg
- Adres: 88-100 Inowrocław, ul. Przy Stawku 12
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 52 358 13 00 , fax. 52 358 13 03
- Data zamieszczenia: 2015-03-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z
ul. Przy Stawku 12 12
88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 52 358 13 00, fax. 52 358 13 03
REGON: 01062511700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.przytezni.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - owoce i warzywa przetworzone - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych - owoce i warzywa przetworzone dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w niniejszej SIWZ wraz z załącznikami. 2.Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowi załącznik 7. 2.1. Ilości podane w załączniku do umowy stanowią szacunkowe zużycie i mogą ulec zmniejszeniu o ok. 15 % w stosunku do ilości określonej w załączniku do umowy nie stanowiąc zobowiązania Zamawiającego do jej pełnej realizacji, ani też podstawy do dochodzenia przez Dostawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niewykorzystania maksymalnej wartości zamówienia. 2.2. Ilości podane w załączniku do umowy stanowią szacunkowe zużycie i mogą ulec zwiększeniu o ok. 10 % w stosunku do ilości określonej w załączniku do umowy stanowiąc zobowiązania finansowe Zamawiającego wobec Dostawcy. 3.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: 3.1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie, 3.2. Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy. 3.3. Przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE. 3.4. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę - ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia(tekst jednolity Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914 z późn. zm.), 3.5. Przedmiot zamówienia powinien spełniać normy jakościowe systemu HACCP. 4. Warunki dodatkowe: a. dostawy przedmiotu zamówienia w każdy dzień roboczy, na zamówienia telefoniczne z wyprzedzeniem 1 dnia, b. dostawy przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego zamawiającego w godz. 7.00 - 13.00, Przedmiot zamówienia dostarczany będzie do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko. W dniu otwarcia ofert tj. 30 marca 2015r. do godz. 08.00 oferenci muszą dostarczyć do Działu Żywienia próbki przedmiotu zamówienia - dowolny asortyment wybrany z oferty cenowej, w celu oceny ich jakości. Oferent zobowiązany jest dostarczyć próbki produktów podlegających ocenie w oryginalnych opakowaniach lub posiadające oryginalną etykietę z opisem produktu. Oferent zobowiązany jest dostarczyć próbki produktów wielkości nie większej niż 0,5 kg lub 1 szt. Pracownikami odpowiedzialnymi za odbiór próbek są: Pani Agnieszka Karolewska oraz Izabela Matuszak. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153300000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przytezni.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów głęboko mrożonych do Zakładu Karnego w Potulicach - znak sprawy 13/2016
Dodano: 2016-05-12 - Dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych, znak sprawy: D/Kw-220/3/2016
Dodano: 2016-02-11 - Dostawa art. spożywczych na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi
Dodano: 2016-02-05 - Dostawy produktów głęboko mrożonych do Zakładu KArnego w Potulicach (znak sprawy 16/2015)
Dodano: 2015-10-14 - Dostawy warzyw kwaszonych do trzech jednostek organizacyjnych -Zakładu Karnego w Potulicach, Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, Zakładu Karnego Bydgoszcz -Fordon ( znak sprawy 14/2015)
Dodano: 2015-10-12 - Mrożonki
Dodano: 2015-09-09 - Dostawa artykułów spożywczych - owoce i warzywa przetworzone
Dodano: 2015-03-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2015-01-28 - Dostawa art. spożywczych na potrzeby Technikum Leśnego w Tucholi
Dodano: 2015-01-14 - Mrożonki
Dodano: 2014-10-30