Zakład Karny nr 1 ogłasza przetarg
- Adres: 50-211 Wrocław, ul. Kleczkowska 35
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 071 3272600
- Data zamieszczenia: 2013-05-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 1
ul. Kleczkowska 35 35
50-211 Wrocław, woj. dolnośląskie
tel. 071 3272600
REGON: 00032054900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Buraki czerwone w ilości szacunkowej 15 000 kg.Wymagania: korzenie twarde, czyste, jednolite pod względem pochodzenia, odmiany i wielkości. Barwa na przekroju ciemnoczerwona, charakterystyczna dla odmiany. Bez obcych smaków i zapachów. Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju od 4 do 10 cm. Opakowania jednorazowe do 30 kg. Polska Norma:PN-72/R-75360 2. Cebula w ilości szacunkowej 15 000 kg.Wymagania: ścisła, jędrna, czysta, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką, jednolita pod względem pochodzenia, odmiany i wielkości. Kształt kulisty, lekko spłaszczony lub wydłużony. Barwa łuski suchej jasnożółta do jasnobrązowej, barwa łuski mięsistej białokremowa lub kremowozielona. Bez obcych smaków i zapachów. Minimalna średnica 4 cm. Opakowania jednorazowe do 30 kg. Polska Norma:PN-87/R-75357 3. Jabłka w ilości szacunkowej 25 000 kg. Wymagania: czyste, świeże, dojrzałe, soczyste, nieobtłuczone, jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, kształtu i wielkości, bez uszkodzeń skórki i szypułki. Kształt i barwa muszą spełniać wymogi odmianowe. Niedopuszczalne obce smaki i zapachy. Minimalna średnica 6,5 cm. Dopuszczalna różnica pomiędzy średnicami poszczególnych owoców w tym samym opakowaniu nie więcej niż 1 cm. Opakowania: skrzynki do 20 kg. Polska Norma: PN-84/R-75024 4. Kapusta biała w ilości szacunkowej 20 000 kg. Wymagania: główki twarde, czyste, bez oznak kwitnienia jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, kształtu i koloru. Kształt kulisty, barwa jasnozielona. Bez obcych smaków i zapachów. Miejsce cięcia łodygi powinno być czyste, liście mocno przytwierdzone. Minimalna masa główki 1200g. Opakowania jednorazowe do 30 kg. Polska Norma: PN-72/R-75362 5. Marchew w ilości szacunkowej 35 000 kg. Wymagania: korzenie twarde, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), jednolite pod względem pochodzenia, odmiany i wielkości. Barwa charakterystyczna dla odmiany, jednolita. Bez obcych smaków i zapachów. Minimalna średnica korzeni 2 cm. Opakowania jednorazowe do 30 kg. Polska Norma PN-84/R-75358 6. Ogórki świeże w ilości 5 000 kg. Wymagania: twarde, czyste, dobrze wykształcone i praktycznie proste, z miękkimi nasionami, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Barwa zielona, typowa dla odmiany. Bez obcych smaków i zapachów, niedopuszczalny smak gorzki. Opakowania jednorazowe lub skrzynki do 20 kg. Polska Norma: PN-85/R-75359 7. Pietruszka w ilości szacunkowej 10 000 kg. Wymagania: korzenie twarde, jędrne, czyste, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć oraz ordzawień skórki, niezdrewniałe, bez oznak wrastania korzenia w pęd, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Barwa korzenia na przekroju biała do biało kremowej. Bez obcych smaków i zapachów. Średnica korzenia w najszerszym miejscu od 3 do 6 cm. Opakowania jednorazowe do 30 kg. Polska Norma: PN-96/R-75370 8. Pomidory świeże w ilości 2 500 kg. Wymagania: twarde, kształtne (bez wypukłości i wybrzuszeń), bez świeżych pęknięć i zwyrodnień skórki, jednolite pod względem pochodzenia, odmiany i dojrzałości. Barwa charakterystyczna, jednolita, bez zazielenień. Bez obcych smaków i zapachów. Średnica 4 do 6 cm. Opakowania: kartony lub skrzynki do 20 kg. Polska Norma PN-93/R-75416 9. Seler w ilości 10 000 kg. Wymagania: korzenie kształtne, twarde, jędrne, czyste, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym i oznak wyrastania pędu kwiatostanowego, bez stłuczeń i ordzawień skórki, jednolite pod względem pochodzenia. Barwa na przekroju biała do biało kremowej. Bez obcych smaków i zapachów. Średnica korzenia w najszerszym miejscu od 7 do 13 cm. Opakowania jednorazowe do 20 kg. Polska Norma PN-96/R-75371 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 5 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej przy ul. Waryńskiego 38 w Kowarach w okresie od 01.02.2016 r. do 31.01.2017 r.
Dodano: 2016-01-19 - Dostawa żywności do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 23 we Wrocławiu z podziałem na zadania - liczba zadań 10
Dodano: 2015-11-10 - Dostawa warzyw
Dodano: 2015-10-12 - Dostawa warzyw i owoców oraz ziemniaków dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.
Dodano: 2015-07-01 - Dostawa żywności do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 23 we Wrocławiu z podziałem na zadania - liczba zadań 10
Dodano: 2014-11-27 - Dostawa żywności do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 23 we Wrocławiu z podziałem na zadania - liczba zadań 10
Dodano: 2014-11-13 - Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na dostawę warzyw i owoców dla Działu Stołówek Studenckich Politechniki Wrocławskiej
Dodano: 2014-11-06 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (warzywa pakowane próżniowo). Nr zamówienia publicznego:ZP/16/2014.
Dodano: 2014-10-31 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówek w jednostkach organizacyjnych Gminy Milicz
Dodano: 2014-08-08 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówek w jednostkach organizacyjnych Gminy Milicz
Dodano: 2013-12-06