Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców

12 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261 43 35 40, , fax. 261 43 36 60
  • Data zamieszczenia: 2020-10-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 12 Wojskowy Oddział Gospodarczy
    ul. Okólna 37
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 261 43 35 40, , fax. 261 43 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://12wog.wp.mil.pl/pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa warzyw i owoców w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7. 2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach: 2.1. Nr od 1.1. do 1.55. Opis przedmiotu zamówienia; 2.2. Nr 5 Projekt umowy. 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części: 3.1. Część 1 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń; 3.2. Część 2 – Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń; 3.3. Część 3 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław; 3.4. Część 4 – Dostawa owoców dla Garnizonu Inowrocław. 4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ i w oparciu o: 5.1. PN-R-74456 Rośliny okopowe - Badanie jakości ziemniaków; 5.2. PN-R-75356 Warzywa świeże – Badanie jakości; 5.3. PN-R-75021 Owoce świeże - Badanie jakości. 6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. 7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia: 7.1. Część 1 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy a b c d e f 1. Ziemniaki wczesne kg 1 000 500 500 2. Buraki ćwikłowe kg 4 600 2 300 2 300 3. Marchew kg 9 800 5 400 4 400 a b c d e f 4. Pietruszka korzeniowa kg 2 900 1 450 1 450 5. Seler korzeniowy kg 4 800 2 400 2 400 6. Cebula kg 6 800 3 400 3 400 7. Cebula czerwona kg 300 150 150 8. Por kg 3 900 1 950 1 950 9. Kapusta biała kg 5 500 2 750 2 750 10. Kapusta czerwona kg 2 500 1 250 1 250 11. Czarna rzepa kg 500 250 250 12. Fasola szparagowa kg 400 200 200 13. Papryka słodka kg 2 200 1 250 950 14. Pomidory kg 3 600 2 050 1 550 15. Pomidorki cherry kg 140 70 70 16. Ogórki kg 4 000 2 000 2 000 17. Sałata kg 740 370 370 18. Sałata lodowa kg 850 425 425 19. Sałata karbowana kg 60 30 30 20. Roszponka kg 30 15 15 21. Cykoria kg 60 30 30 22. Rukola kg 70 35 35 23. Brokuły kg 600 300 300 24. Kapusta włoska kg 400 200 200 25. Kapusta pekińska kg 1 900 950 950 26. Kapusta brukselska kg 580 290 290 27. Kalafior kg 1 400 700 700 28. Rzodkiewka kg 780 390 390 29. Rabarbar kg 200 100 100 30. Natka pietruszki kg 320 160 160 a b c d e f 31. Koperek zielony kg 400 200 200 32. Szczypiorek kg 280 140 140 33. Botwina kg 260 130 130 34. Kiełki rzodkiewki kg 8 4 4 35. Kiełki słonecznika kg 8 4 4 36. Czosnek kg 180 90 90 37. Pieczarki kg 1400 700 700 38. Cukinia kg 200 100 100 39. Bakłażan kg 70 35 35 40. Szparagi kg 70 35 35 7.2. Część 2 – Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy a b c d e f 1. Banany kg 4 300 2 400 1900 2. Cytryny kg 1 600 800 800 3. Pomarańcze kg 3 300 1 650 1650 4. Mandarynki kg 2 100 1 050 1050 5. Grejpfruty kg 600 300 300 6. Arbuz kg 160 80 80 7. Kiwi kg 1 300 650 650 8. Morele kg 740 370 370 9. Brzoskwinie kg 900 450 450 10. Winogrona kg 300 150 150 11. Jabłka kg 11 600 5 800 5 800 a b c d e f 12. Gruszki kg 3 800 2 150 1 650 13. Mango kg 110 55 55 14. Ananas kg 70 35 35 15. Nektarynki kg 1 600 800 800 7.3. Część 3 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy a b c d e f 1. Ziemniaki wczesne kg 400 200 200 2. Buraki ćwikłowe kg 2 000 1 000 1 000 3. Marchew kg 3 500 2 000 1 500 4. Pietruszka korzeniowa kg 1 000 500 500 5. Seler korzeniowy kg 2 000 1 000 1 000 6. Cebula kg 3 000 1 500 1 500 7. Cebula czerwona kg 200 100 100 8. Por kg 1 000 600 400 9. Kapusta biała kg 3 000 1 500 1 500 10. Kapusta czerwona kg 1 000 500 500 11. Czarna rzepa kg 200 100 100 12. Fasola szparagowa kg 300 150 150 13. Papryka słodka kg 1 000 500 500 14. Pomidory kg 1 500 750 750 15. Pomidorki cherry kg 300 150 150 16. Ogórki kg 1 700 1 000 700 17. Sałata kg 400 200 200 18. Sałata lodowa kg 400 200 200 19. Sałata karbowana kg 20 10 10 a b c d e f 20. Roszponka kg 40 20 20 21. Cykoria kg 20 10 10 22. Rukola kg 40 20 20 23. Brokuły kg 600 300 300 24. Kapusta włoska kg 200 100 100 25. Kapusta pekińska kg 1 000 500 500 26. Kapusta brukselska kg 500 250 250 27. Kalafior kg 600 300 300 28. Rzodkiewka kg 100 50 50 29. Rabarbar kg 200 100 100 30. Natka pietruszki kg 200 100 100 31. Koperek zielony kg 200 100 100 32. Szczypiorek kg 100 50 50 33. Botwina kg 60 30 30 34. Kiełki rzodkiewki kg 4 2 2 35. Kiełki słonecznika kg 4 2 2 36. Czosnek kg 100 50 50 37. Pieczarki kg 1200 600 600 38. Cukinia kg 100 50 50 39. Bakłażan kg 10 5 5 40. Szparagi kg 50 25 25 7.4. Część 4 – Dostawa owoców dla Garnizonu Inowrocław l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Banany kg 800 500 300 2. Cytryny kg 650 400 250 3. Pomarańcze kg 800 400 400 4. Mandarynki kg 600 300 300 5. Grejpfruty kg 500 250 250 6. Kiwi kg 500 250 250 7. Morele kg 100 50 50 8. Brzoskwinie kg 300 150 150 9. Winogrona kg 40 20 20 10. Jabłka kg 7000 3 500 3500 11. Gruszki kg 600 300 300 12. Nektarynki kg 300 150 150 8. Przedmiot zamówienia winien być zgodny z przywoływanymi poniżej przepisami: 8.1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.); 8.2. Rozporządzeniem Wykonawczym Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz.U. UE. L. 2011.157.1 z późn zm.); 8.3. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.U. UE. L.2006.364.5 z późn. zm.); 8.4. Rozporządzenie (WE) Nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz.U.UE.L.2005.70.1 z późn. zm.); 8.5. Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (tj. Dz.U.2020 r. poz.1442 z pożn zm.); 8.6. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.U.UE.L.2008.354.16); 8.7. Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych ( Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.); 9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć poszczególne produkty określone w ust. 8 sukcesywnie (według bieżących potrzeb), w poniedziałki i czwartki w godzinach od 7.00 do 12.00 ubezpieczonym i specjalistycznym transportem na koszt Wykonawcy, na podstawie zamówień składanych telefonicznie lub faksem do Wykonawcy z wyprzedzeniem co najmniej dwóch dni przed dostawą do magazynów Odbiorców znajdujących w: 10.1 Toruniu: ul. Okólna 37 i ul. Sobieskiego 36 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Torunia – część Nr 1 i 2; 10.2 Inowrocławiu: ul. Jacewska 73 i ul. Dworcowa 56 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Inowrocławia – część Nr 2 i 3. 10. Zamawiający, zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp, przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji na poniższych zasadach: 10.1. jeżeli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, iż Zamawiający posiada środki finansowe oraz potrzebę zamówienia większej ilości towaru w stosunku do przewidywanego zakresu podstawowego (obligatoryjnego.-.minimalnego), 10.2. Zamawiający pozostawia sobie możliwość skorzystania z prawa opcji i zamówienia dodatkowego asortymentu określonego w ust. 7 niniejszego rozdziału, w ramach zawartej umowy, za które Wykonawcy będzie przysługiwało odrębne wynagrodzenie wyliczone na podstawie cen jednostkowych ujętych w ofercie Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę; 10.3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako prawo opcji jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Realizacja opcji może, ale nie musi nastąpić w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w tym zakresie; 10.4. brak realizacji zamówienia w zakresie prawa opcji nie będzie rodzić żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego; Zamówienie, wynikające z prawa opcji nie przekroczy ilości wskazanych w ust. 7 (zakres dostaw dodatkowy) niniejszego Rozdziału SIWZ. 11. Zamawiający określił w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 2.) zakres podstawowy dostaw i zakres dodatkowy przy wykorzystaniu tzw prawa opcji, jednak wartość zamówienia (wartość brutto oferty) w formularzu odnosi się do ilości jakie Wykonawca ma dostarczyć Zamawiającemu w ramach niniejszego postępowania bez zastosowania prawa opcji – czyli do zakresu podstawowego dostaw. 12. Zamawiający, za dostarczenie przedmiotu zamówienia, przewiduję płatności częściowe – jednak nie częściej niż raz w miesiącu. 13. Wspólny Słownik Zamówienia CPV: 15300000-1 (Owoce, warzywa i podobne produkty); 03221000-6 (Warzywa); 03222000-3 (Owoce i orzechy); 03222110-7 (Owoce tropikalne); 03222200-5 (Owoce cytrusowe). 14. Zamawiający nie przewiduje: 14.1. Udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy PZP (art. 36 ust. 2 pkt. 3 Ustawy Pzp); 14.2. Zawarcia umowy ramowej (art. 36 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Pzp); 14.3. Rozliczenia w walutach obcych (art. 36 ust. 2 pkt. 6 Ustawy Pzp); 14.4. Aukcji elektronicznej (art. 36 ust. 2 pkt. 7 Ustawy Pzp); 14.5. Zwrotu kosztów udziału w postępowaniu (art. 36 ust. 2 pkt. 8 Ustawy Pzp); 14.6. zastosowania wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 Ustawy Pzp. 15. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. (art. 36 ust. 2 pkt. 10 Ustawy Pzp). 16. Cechy produktu wynikające z art. 30 ust. 9 pkt. 2)b)i d) Ustawy Pzp): 16.1. Wykonawca, który faktycznie będzie realizował dostawę, w zakresie prowadzonej działalności zgodnej z przedmiotem zamówienia musi posiadać wdrożony system, który spełnia wymagania zawarte w HACCP lub równoważny; 16.2. Wymagania jakościowe umowy podlegają nadzorowaniu jakości, realizowanemu przez właściwe miejscowo Zamawiającemu lub Odbiorcy akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Dla części 1 – 5 000,00 PLN; Dla części 2 – 3 100,00 PLN; Dla części 3 – 2 700,00 PLN; Dla części 4 – 1 000,00 PLN.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) i posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych zgodnie Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 2178 z późn. zm.), jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach