Przetargi.pl
Dostawa warzyw do Zakładu karnego w Chełmie

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Kolejowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 825 653 485 , fax. 825 653 557
  • Data zamieszczenia: 2019-09-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Kolejowa 112
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 825 653 485, fax. 825 653 557
    REGON: 32004100000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka penitencjarna - zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw do Zakładu karnego w Chełmie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia podzielono na 4 części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części, każda z części będzie rozpatrywana osobno obejmuje dostawę nw. produktów do Zakładu Karnego w Chełmie: CZĘŚĆ 1: WARZYWA – CPV-03221000-6. 1. Pietruszka korzeń - Świeża, minimalna średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. - 800 kg netto ( ilość szacunkowa ) 2. Burak czerwony - Świeże, minimalna średnica ok. 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg. - 16 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 3. Marchew korzeń - Świeża, minimalna średnica ok.2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg. - 17 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 4. Cebula - Świeża, minimalna średnica ok. 4 cm. Bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucnych do 15 kg. - 15 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 5. Kapusta biała głowiasta -Świeża kapusta w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta, bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg. - 6 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 6. Kapusta czerwona głowiasta – Świeża kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg.- 4 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 7. Kapusta pekińska – Świeża kapusta pekińska o zbitej strukturze, zdrowa, czysta, nienadmarznięta, jednoodmianowa, o dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto. - 2 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 8. Rzepa czarna – Świeża rzepa czarna o zbitej strukturze, zdrowa, czysta, nienadmarznięta, jednoodmianowa, o dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto. - 2 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 9. Seler - Świeży seler, zdrowy, czysty, suchy. Jednolity odmianowo w każdej dostawie, o średnicy w najszerszym miejscu 7 - 10 cm. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto. - 3 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 10. Por - Świeży por, zdrowy, czysty, suchy. Jednolity odmianowo w każdej dostawie, o średnicy w najszerszym miejscu 20 - 30 cm. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto. - 3 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) CZĘŚĆ 2 : ZIEMNIAKI – CPV – 03212100-1. 1. Ziemniaki jadalne workowane - bulwy dojrzałe, kształtne, jednolite odmianowo w każdej dostawie, nie mogą być zzieleniałe, porośnięte, zaparzone, nadmarznięte, porażone zgnilizną, z wadami wewnętrznymi, o średnicy nie mniejszej niż 5 cm w przekroju węższym, opakowania: worki do 30 kg. - 80 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) CZĘŚĆ 3 : WARZYWA – POMIDOR, OGÓREK CPV-03221000-6 . 1. Ogórki kiszone, gat. I – warzywa o wyrównanej wielkości 120 g – 150 g. Dostawy w opakowaniach typu wiaderka, beczki zamykane - 8 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 2. Kapusta kiszona – dostawy w opakowaniach typu wiaderka, beczki zamykane - 15 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) CZĘŚĆ 4 : OWOCE CPV-03222321-9 . 1. Jabłka - Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia, średnica min. 60 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nieuszkodzone mechanicznie z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu. - 14 000 kg netto ( ilość szacunkowa ) 2. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nieodebrania części zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 3. Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyższej będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Chełmie przy ul. Kolejowej 112, w godz. 8.00 – 14.00 z częstotliwością dostaw: dla części I, III, IV, - raz w tygodniu; dla części II, – raz na dwa tygodnie. 4. Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca wraz z ofertą składa podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach