Wojskowa Akademia Techniczna ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, ul. Kaliskiego 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6837865 , fax. 022 6837977
- Data zamieszczenia: 2010-01-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna
ul. Kaliskiego 2 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6837865, fax. 022 6837977
REGON: 01212290000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA ŚWIEŻYCH WARZYW I OWOCÓW gr. I, WARZYW KWASZONYCH ORAZ ŚWIEŻYCH OWOCÓW CYTRUSOWYCH I TROPIKALNYCH - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Zadanie Nr 1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych warzyw i owoców gr. I. 2) Zadanie Nr 2 Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw kwaszonych. 3) Zadanie Nr 3 Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców cytrusowych i tropikalnych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) Posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) Sytuacji ekonomicznej i finansowej. Sposób dokonywania oceny ww. warunków będzie odbywał się wg zasady spełnia/nie spełnia na podstawie załączonych do oferty oświadczeń i dokumentów
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ. W przypadku składania oferty przez konsorcjum, powyższe oświadczenie składa lider konsorcjum oraz podpisuje każdy z podmiotów występujących wspólnie, łącznie z liderem konsorcjum. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) Dla Wykonawców nie będących producentami: a) Dokument stwierdzający stosowanie systemu HACCP: - zaświadczenie wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego lub certyfikat wydany przez firmę posiadającą uprawnienia PCA b) Decyzja Państwowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru i zatwierdzeniu zakładu c) Zaświadczenie wystawione WIJHARS potwierdzające, że prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno- spożywczymi została zgłoszona Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej artykułów rolno- spożywczych. 4) Dla producentów rolnych: 5) Zaświadczenie o nadanym numerze identyfikacyjnym 6) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; b) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 7) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Oferta składana przez Wykonawcę winna również zawierać: 1) Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ, 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowiący załączniki nr 3, 3A, 3B do SIWZ, 3) pełnomocnictwo do podpisania oferty, jeżeli nie wynika ono z załączonych dokumentów wymaganych postanowieniami niniejszego ogłoszenia. 4) oświadczenia i dokumenty, w formie oryginału lub kserokopii wymienione w ogłoszeniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wat.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw
Dodano: 2016-03-31 - Dostawa przetworów zbożowych, ziemniaczanych i strączkowych, wyrobów czekoladowych, deserów i używek, sosów, zup, przypraw oraz olei i tłuszczy roślinnych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021 (03/2016/PN/Ż)
Dodano: 2016-01-12 - Dostawa warzyw, owoców i przetworów warzywnych kwaszonych dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej. Nr postępowania 1/ŻYWN/PN/2016
Dodano: 2016-01-05 - Dostawa owoców, ziemniaków, kwaszonek oraz przetworów warzywnych i owocowych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021. Sprawa numer: 100/2015/PN/Ż
Dodano: 2015-12-23 - Dostawa warzyw, owoców i przetworów warzywnych kwaszonych dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej. Nr postępowania 23/ŻYWN/PN/2015
Dodano: 2015-11-27 - Sukcesywna dostawa warzyw i owoców wraz z transportem dla Domu Pomocy Społecznej im. Bohdany Danuty Kijewskiej 26-600 Radom ,ul. Struga 88 w roku 2016.
Dodano: 2015-11-23 - Dostawa owoców i warzyw do Domu Pomocy Społecznej w Ciechanowie, ul. Krucza 32, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ.
Dodano: 2015-09-22 - DOSTAWA ŚWIEŻYCH KRAJOWYCH WARZYW I OWOCÓW ORAZ KAPUSTY KISZONEJ I OGÓRKÓW KISZONYCH
Dodano: 2015-09-16 - Zakup i dostawa warzyw i owoców świeżych dla Jednostki Wojskowej 4809 w Zegrzu oraz jednostek będących na jej zaopatrzeniu
Dodano: 2015-08-25 - Artykuły spożywcze 3
Dodano: 2015-08-07