Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, Gen. Witolda Urbanowicza
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. +48261837865 , fax. +48261839723
- Data zamieszczenia: 2019-08-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego
Gen. Witolda Urbanowicza 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. +48261837865, fax. +48261839723
REGON: 12122900000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa świeżych warzyw i owoców - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych warzyw i owoców tj.: bakłażanów, brokułów, buraków ćwikłowych, cebuli białej/czerwonej/ze szczypiorem, cukinii, czosnku, cykorii, kalafiorów, kalarepy, kapusty brukselskiej, kapusty głowiastej białej/czerwonej, kapusty pekińskiej/włoskiej, koperku, marchwi, natki pietruszki, ogórków spod osłony, papryki słodkiej czerwonej/żółtej/zielonej, pieczarek, pietruszki, pomidorów różnych rodzajów, porów, rzodkwi białej, rzodkiewki, sałaty karbowanej/lodowej/masłowej, selerów korzeniowych/naciowych, szczypiorku, ziemniaków jadalnych, jabłek deserowych różnych odmian, botwiny, fasoli szparagowej, kabaczków, kapusty głowiastej młodej białej/czerwonej, marchwi młodej, ziemniaków jadalnych młodych, czereśni, gruszek deserowych różnych odmian, śliwek różnych odmian, truskawek, wiśni. Szczegóły techniczne i ilości opisano w załączniku Nr 3 i 3A do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca: posiada i będzie posiadać przez okres obowiązywania umowy: Zaświadczenie / Decyzję / Opinię lub inny dokument równoważny właściwego organu Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej: a) o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; i/lub b) potwierdzające wdrożenie oraz stosowanie zasad HACCP przez Wykonawcę - podstawa prawna art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP - zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia; • Decyzję / Zaświadczenie / Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością; • Decyzję / Zaświadczenie / Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu artykułów spożywczych; • Zaświadczenie / Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta składana przez Wykonawcę musi zawierać: a) „Formularz ofertowy” stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; b) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ; c) Oświadczenie o spełnianiu warunków - stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ; d) „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; e) Zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 4.5.1. ppkt.7 – stanowiące załącznik Nr 2B do SIWZ;
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA OBRANYCH I GOTOWYCH WARZYW
Dodano: 2024-07-18 - SUKCESYWNĄ DOSTAWĘ OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH na 2024 r. DO PRZEDSZKOLA Nr 414 w WARSZAWIE
Dodano: 2024-05-10 - Sukcesywne dostawy warzyw, jabłek, ziemniaków oraz kiszonek.
Dodano: 2024-03-26 - SUKCESYWNĄ DOSTAWĘ OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH na 2024 r. DO PRZEDSZKOLA Nr 414 w WARSZAWIE
Dodano: 2024-02-13 - Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek.
Dodano: 2023-11-28 - DOSTAWY ŚWIEŻYCH WARZYW I KISZONEK
Dodano: 2023-11-07 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Żytkowicach
Dodano: 2023-09-15 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Żytkowicach
Dodano: 2023-06-07 - Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek.
Dodano: 2023-06-02 - SUKCESYWNA DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH na 2023 r. DO PRZEDSZKOLA Nr 414 w WARSZAWIE
Dodano: 2023-02-02