Przetargi.pl
Dostawa suszu konferencyjnego do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu, w ramach realizowanego projektu „Rozwój usług społecznych na terenie miasta Zawiercie”

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 42400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 326 722 134 , fax. 326 727 701
  • Data zamieszczenia: 2017-01-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piłsudskiego 47
    42400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 326 722 134, fax. 326 727 701
    REGON: 346204300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa suszu konferencyjnego do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu, w ramach realizowanego projektu „Rozwój usług społecznych na terenie miasta Zawiercie”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wykonawcy zobowiązani będą dostarczać susz konferencyjny do placówki Zamawiającego na niżej wymieniony adres : Centrum Usług Senioralnych ul. Szymańskiego 19, zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego. Przewidywana wielkość oraz asortyment suszu został określony w Załączniku Nr 1 do siwz. Dostawy będą realizowane w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym (bądź faksem) zgłoszeniu z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 7.00 – 15.00. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko. Ustala się, iż każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie przez pracownika Zamawiającego i Wykonawcy. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do siedziby Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym produkt zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie. Wielkości zamówienia podane w Załączniku Nr 1 do SIWZ – w formularzach asortymentowo-cenowych są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania, a zmiana ilościowa poszczególnych produktów nie wymaga aneksu do umowy. Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zwiększona. Zakup towaru przez Zamawiającego w ilości mniejszej o 30% od zaplanowanej nie stanowi niewykonania lub nienależytego wykonania umowy oraz podstawy do roszczenia Wykonawcy o zakup towaru, którego Zamawiający ograniczył. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Dysponenci i kierowcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. Towary dostarczane będą w opakowaniach Wykonawcy, za które nie będzie on pobierał opłat, a Zamawiający zobowiązany będzie do ich zwrotu. Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia (załącznik Nr 1) zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent) produktów spożywczych, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w załączniku Nr 1 do siwz. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Wykonawca składając ofertę musi jednoznacznie zaznaczyć w kolumnie nr 3 Formularza asortymentowo-cenowego jaki produkt oferuje. Dopuszcza się zmianę zaoferowanego produktu na inny – równoważny, w przypadku wycofania danego produktu z rynku lub gdy stanie się on trudno dostępny na rynku, pod warunkiem wykazania tych okoliczności przez Wykonawcę. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15812100-4

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach