Przetargi.pl
Dostawa sprzętu gastronomicznego dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-14/2013)

Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego" ogłasza przetarg

  • Adres: 87-800 Włocławek, ul. Św. Antoniego 11
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 54 4110380 , fax. 54 4110380
  • Data zamieszczenia: 2013-08-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego"
    ul. Św. Antoniego 11 11
    87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 54 4110380, fax. 54 4110380
    REGON: 34083363300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa sprzętu gastronomicznego dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-14/2013)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    III/1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: 1) Część I zamówienia (piec konwekcyjno - parowy): a) Piec konwekcyjno - parowy gazowy spełniający poniższe wymagania minimalne: - nowy - nieużywany, kompletny - wyposażony we wszelkie podzespoły niezbędne do użytkowania urządzenia po podłączeniu do istniejącej instalacji, - przedłużony okres gwarancji - minimum 24 miesiące liczone od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego (w miejscu montażu pieca Zamawiający zapewnia przyłącze elektryczne, gazowe, wodne), - zapewniony przez Wykonawcę serwis - przegląd techniczny gwarancyjny pieca po upływie każdych 12 miesięcy okresu gwarancyjnego, - zasilany gazem ziemnym, - jednokomorowy o pojemności 20 x GN 1/1, - obudowa zewnętrzna oraz wszystkie elementy pieca mające kontakt z żywnością wykonane ze stali nierdzewnej, - minimalna odległość między pólkami na pojemniki GN 1/1 - 65 mm, - minimalna moc gazowa 35kW, minimalna moc elektryczna 1,7kW, - zasilanie 230V + gaz, - automatyczny system mycia pieca, - elektroniczny panel sterowania z możliwością zapamiętania minimum 90 programów, - automatycznie regulowana moc palnika gazowego, - system obiegu powietrza wewnątrz komory pieca, umożliwiający wymieszanie powietrza gwarantujące równomierną temperaturę wewnątrz pieca; system umożliwia wybranie jednej z minimum 5 prędkości obrotowych wentylatora, - system wytwarzania pary wewnątrz komory pieca gwarantujący możliwość natychmiastowej produkcji pary, - system usuwający parę z komory pieca, umożliwiający szybkie pozbycie się wilgotności uwolnionej z pieczonego produktu, a także tej pozostałej po stosowaniu systemu wytwarzania pary, - system pozwalający na ustawienie minimum 5 odrębnych czasów dla różnych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (gotowanie, pieczenie lub regeneracja), - system pozwalający uzyskać powtarzalność wypieków, niezależnie od wielkości wsadu; gwarantujący, że produkt finalny będzie zawsze taki sam, kontrolujący temperaturę oraz rzeczywistą wilgotność wewnątrz komory i dostosowujący ją tak aby była optymalna przy danym załadunku pieca z wykorzystaniem sondy wielopunktowej rdzenia, - system zapewniający maksymalne bezpieczeństwo i komfort w miejscu pracy poprzez obniżanie i stabilizację temperatury obudowy pieca tak aby nie przekraczała 60°C, - możliwość zmiany kierunku obrotów wentylatora, co umożliwia uzyskanie równomiernych wypieków niezależnie od wielkości wsadu, - wnętrze pieca oświetlone diodami LED, - system myjący z możliwością uruchomienia programu płuczącego w celu usunięcia zapachów i smaków wcześniej przygotowywanych potraw, - wyposażony w automatyczny zmiękczacz wody - regeneracja odbywa się automatycznie w cyklu logicznym, w którym system na podstawie poboru wody z ostatnich dni sam wyznacza dzień regeneracji o ustawionej godzinie, - wyposażony w dwa wózki transportowe wjazdowe wykonane ze stali nierdzewnej o pojemności 20 x GN 1/1 każdy - wózki, które po załadowaniu pojemnikami GN z surowcem do obróbki termicznej wjeżdżają do komory pieca i pozostają w niej podczas całego procesu obróbki, - wyposażony w 20 sztuk pojemników gastronomicznych wykonanych ze stali nierdzewnej GN 1/1 o wymiarach: szerokość (W) 530 mm x głębokość (D) 325 mm x wysokość (H) 40 mm (dopuszczalne różnice każdego z wymiarów: +/- 2 mm), przeznaczone do kontaktów z żywnością, spełniające wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, posiadające deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku; nie dopuszcza się pojemników perforowanych lub z uchwytami, - wyposażony w 10 litrów płynu przeznaczonego do mycia oferowanego pieca konwekcyjnego, - spełniający wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, (w tym bezpieczeństwa żywności), - posiadający: dokumentację techniczno - ruchową (DTR) w języku polskim, kartę gwarancyjną w języku polskim oraz deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczone wraz z urządzeniem, - jednostka miary sztuka, ilość 1 szt. 2) Część II zamówienia (kocioł warzelny): a) Kocioł warzelny gazowy w obudowie okrągłej spełniający poniższe wymagania minimalne: - nowy - nieużywany, kompletny - wyposażony we wszelkie podzespoły niezbędne do użytkowania urządzenia po podłączeniu do istniejącej instalacji, z okresem gwarancji minimum 12 miesięcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego (w miejscu montażu kotła zamawiający zapewnia przyłącze elektryczne, gazowe, wodne), - zasilany gazem ziemnym, - kocioł właściwy (płaszcz wewnętrzny i płaszcz zewnętrzny zbiornika) wykonany w całości ze stali nierdzewnej, - wszystkie pozostałe elementy kotła mające kontakt z żywnością wykonane ze stali nierdzewnej, - wyposażony w zabezpieczenie przeciwwypływowe, zabezpieczenie przed przegrzaniem, zabezpieczenie przed cofaniem spalin, przerywacz ciągu, armaturę bezpieczeństwa przestrzeni międzypłaszczowej, - przeznaczony do podgrzewania i gotowania produktów spożywczych, - pojemność nominalna zbiornika warzelnego 300 dm3, - moc cieplna kotła minimum 20 kW, - moc cieplna palnika minimum 30 kW, - z możliwością ogrzewania gotowanego produktu za pomocą płomienia przez płaszcz wodny, z możliwością regulacji temperatury, medium grzewcze - woda, - wyposażony w zamontowany zawór spustowy oraz dodatkowy zapasowy zawór spustowy, - wyposażony w dodatkowy zapasowy wskaźnik ciśnienia, - wyposażony w dodatkowy, zapasowy zawór bezpieczeństwa, - spełniający wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, (w tym bezpieczeństwa żywności), - posiadający: dokumentację techniczno - ruchową (DTR) w języku polskim, kartę gwarancyjną w języku polskim oraz deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczone wraz z urządzeniem, - jednostka miary sztuka, ilość 1 szt. 3) Część III zamówienia (sprzęt kuchenny): a) Stół kuchenny przyścienny spełniający poniższe wymagania minimalne: - nowy - nieużywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesięcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, - o wymiarach: szerokość (W) 1800 mm, głębokość (D) 700 mm, wysokość (H) 850 mm (dopuszczalne różnice każdego z wymiarów: +/- 20 mm), - konstrukcja spawana z blatem usztywnionym od spodu i rantem przyściennym pozwalającym zachować higienę o wysokości minimum 35 mm na całej długości blatu, - wyposażony w szafkę z drzwiami suwanymi na zespołach jezdnych i uchwytami drzwi niewystającymi poza obrys stołu, - z półką wewnętrzną znajdującą się za drzwiami suwanymi pod powierzchnią blatu, - osadzony na nogach z regulacją wysokości, - przeznaczony do kontaktów z żywnością, spełniający wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, - posiadający deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczoną wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilość 1 szt. b) Termos gastronomiczny stalowy do płynów spełniający poniższe wymagania minimalne: - nowy - nieużywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesięcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego, - pojemność 50 litrów (dopuszczalna różnica pojemności: +/- 1 litr), - wykonany ze stali nierdzewnej, - podwójne ścianki izolowane specjalnym tworzywem lub pianą, - podwójna pokrywa izolowana specjalnym tworzywem lub pianą z uszczelką odporną na ścieranie, uchwytem i wentylem odprowadzającym, eliminującym podciśnienie, - wyposażony w kran, ergonomiczne uchwyty transportowe oraz minimum 6 zatrzasków trzymających pokrywę, - podstawa wykonana z elastycznego tworzywa zabezpieczająca przed uszkodzeniami mechanicznymi zarówno termos jak i podłogę, umożliwiająca stawianie termosów jeden na drugim. - przeznaczony do kontaktów z żywnością, spełniający wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, - posiadający instrukcję obsługi w języku polskim dostarczaną wraz z produktem, - posiadający deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczoną wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilość 3 szt. c) Pojemnik gastronomiczny GN 1/1 spełniający poniższe wymagania minimalne: - nowy - nieużywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesięcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego, - GN 1/1 o wymiarach: szerokość (W) 530 mm x głębokość (D) 325 mm x wysokość (H) 200 mm (dopuszczalne różnice każdego z wymiarów: +/- 2 mm). - wykonany ze stali nierdzewnej, - przeznaczony do kontaktów z żywnością, spełniający wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, - kompatybilny z pokrywą do GN 1/1 z uszczelką wskazaną poniżej - ppkt d) - nie dopuszcza się produktu perforowanego lub z uchwytami, - posiadający deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczoną wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilość 4 szt. d) Pokrywa do pojemnika gastronomicznego GN 1/1 spełniająca poniższe wymagania minimalne: - nowa - nieużywana, z okresem gwarancji minimum 12 miesięcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego, - kompatybilna z pojemnikiem gastronomicznym GN 1/1 ze stali nierdzewnej o wymiarach 530 mm x 325 mm, wskazanym powyżej - ppkt c), - wyposażona w uszczelkę zapewniającą szczelne zamykanie pojemnika GN 1/1, uchwyt i wentyl odpowietrzający - przeznaczona do kontaktów z żywnością, spełniająca wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, - posiadająca deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczoną wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilość 4 szt. e) Podstawa do pojemników gastronomicznych GN - regał magazynowy spełniający poniższe wymagania minimalne: - nowy - nieużywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesięcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protokołu odbioru sprzętu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, skręcany do samodzielnego montażu, nogi z regulacją wysokości, łączone do półek za pomocą śrub, - wyposażony w minimum cztery perforowane półki, - o wymiarach: szerokość (W) 1400 mm, głębokość (D) 600 mm, wysokość (H) 1800 mm (dopuszczalne różnice każdego z wymiarów: +/- 20 mm), - maksymalne obciążenie każdej półki nie mniejsze niż 55 kg - produkt spełniający wszystkie wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa, - posiadający deklarację zgodności w języku polskim lub przetłumaczoną na język polski jeżeli została ona sporządzona w innym języku, dostarczoną wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilość 1 szt. 2. Miejscem dostawy jest siedziba Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 3. Wykonawca zapewnia na własny koszt: - transport, rozładunek, podłączenie do istniejącej instalacji gazowej, elektrycznej i wodnej w pomieszczeniu kuchni właściwej na parterze budynku, o którym mowa w pkt 2 oraz przeszkolenie personelu Zamawiającego z obsługi przedmiotowych produktów, o których mowa w pkt III/1/1) i pkt III/1/2) (dotyczy części I i II przedmiotu zamówienia), - transport i rozładunek przedmiotowych produktów, o których mowa w pkt III/1/3) do pomieszczenia magazynowego w siedzibie Zamawiającego, o której mowa w pkt 2 (dotyczy części III przedmiotu zamówienia).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391212008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach