24 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg
- Adres: 11-500 Giżycko, ul. Nowowiejska
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 261 335 922 , fax. 261 335 641
- Data zamieszczenia: 2019-11-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy
ul. Nowowiejska 20
11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 261 335 922, fax. 261 335 641
REGON: 28060211800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://24wog-gizycko.ezamawiajacy.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA SOSÓW, ZUP, PRZYPRAW, KAWY I HERBATY DLA 24. WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa sosów, zup, przypraw, kawy i herbaty dla 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego Giżycko. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 5 i 6 do SIWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 3. Asortyment i ilości będące przedmiotem zamówienia podstawowego : Sos grzybowy Sos myśliwski Sos boloński Sos do sałatek Barszcz czerwony - instant Żurek Bulion drobiowy Rosół wołowy Majonez jednoporcjowy Majonez Musztarda jednoporcjowa Musztarda Ketchup jednoporcjowy Ketchup Przyprawa do zup w płynie Przyprawa do mięsa Przyprawa do ryb Przyprawa do drobiu Przyprawa uniwersalna Przyprawa gyros Ocet Koncentrat pomidorowy Kwasek cytrynowy Żelatyna spożywcza Liść laurowy Majeranek Tymianek Kminek Ziele angielskie Grzyby suszone Rozmaryn Czosnek Papryka chili Papryka słodka Bazylia Oregano Carry Szałwia Koperek suszony Natka pietruszki suszona Kolendra Cynamon Zioła prowansalskie Kawa naturalna mielona Kawa rozpuszczalna Kawa ziarnista Kawa rozpuszczalna - saszetka Herbata czarna liściasta Herbata czarna granulowana Herbata w torebkach (ekspresowa) Herbata witamizowana 3. Zamawiający przewiduje zmówienie opcjonalne w trakcie trwania umowy w ilościach i asortymencie takim samym,jak zamówienie podstawowe. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium na cały przedmiot zamówienia, w wysokości 11 000,00 zł. 2. Zamawiający żąda wniesienia wadium w pełnej wysokości przed terminem do składania ofert. 3. Wadium może być wniesione w: a. pieniądzu; b. poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c. gwarancjach bankowych; d. gwarancjach ubezpieczeniowych; e. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 310 z późn. zm.). 4. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na konto w Banku: NBP O/O Olsztyn 17 1010 1397 0020 1713 9120 2000 z dopiskiem w tytule przelewu: „Wadium w post. nr 91/2019 – Dostawa sosów, zup, przypraw, kawy i herbaty dla 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego Giżycko. 5. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w pkt 4, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie: a. pieniężnej – dokument potwierdzający dokonanie przelewu wadium został załączony do oferty; b. innej niż pieniądz – oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie, a jego kopia w ofercie.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca udokumentuje fakt posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, składając: • decyzję (lub zaświadczenie) wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów – podstawa prawna art. 61, 62 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. • potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy – podstawa prawna art. 12 ust. 1 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy podpisany na każdej stronie (załącznik nr 1 do SIWZ) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie (załącznik nr 2 do SIWZ). Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Zestawienie cenowe przedmiotu zamówienia (załącznik nr 3 do SIWZ) Dowód wniesienia wadium Pełnomocnictwo złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie. - W przypadku podpisywania oferty przez osoby nie wymienione w odpisie z właściwego rejestru – pełnomocnictwo do podpisania oferty lub podpisania oferty i zawarcia umowy - W przypadku podmiotów występujących wspólnie - pełnomocnictwo podpisane przez upoważnionych przedstawicieli każdego z podmiotów występujących wspólnie, do reprezentowania w postępowaniu (zgodnie z art. 23 ustawy Pzp)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-03-22 - Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka’’ w Elblągu w 2024 roku
Dodano: 2023-12-15 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 10 w Olsztynie w roku 2024
Dodano: 2023-11-29 - Dostawa artykułów spożywczych – powtórzenie 2
Dodano: 2023-11-21 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Dodano: 2023-11-16 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Purdzie w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-08-08 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do placówek oświatowych oraz żłobka na terenie Gminy Olsztynek
Dodano: 2023-07-04 - Dostawa artykułów spożywczych i art. mrożonych
Dodano: 2023-06-28 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora PetÖfi w Ostródzie
Dodano: 2023-01-17 - „Dostawy: produkty spożywcze przyprawy”
Dodano: 2022-12-22