Przetargi.pl
Dostawa różnych produktów spożywczych w 2021 roku

ARESZT ŚLEDCZY W WEJHEROWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 84-200 WEJHEROWO , SOBIESKIEGO
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58/778-79-03 , fax. 58/778-79-04
  • Data zamieszczenia: 2020-12-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ARESZT ŚLEDCZY W WEJHEROWIE
    SOBIESKIEGO 302
    84-200 WEJHEROWO , woj. pomorskie
    tel. 58/778-79-03, fax. 58/778-79-04
    REGON: 10932000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka budżetowa Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych produktów spożywczych w 2021 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych 2. Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa, transportem na koszt wykonawcy, spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne, do siedziby- magazynu żywnościowego zamawiającego w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2021r. Na dostawę różnych produktów spożywczych w 2021 roku (jakość zgodna z PN) 3. Nazwa i kod określony we Wspólnym Słowniku Zamówień: CPV: 15800000-6, 15981000-8 4 Przedmiot zamówienia: 5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych 6. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej 7. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających. 8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dynamicznego systemu zakupów 9.Zamawiający nie dopuszcza aukcji elektronicznej. 10. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami. Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Przedmiot zamówienia musi pochodzić z świeżych dat produkcji, wszystkie artykuły muszą posiadać określone terminy przydatności do spożycia i muszą być znakowane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 2. Każda dostawa częściowa asortymentu winna pochodzić z jednej wytworzonej partii i charakteryzować się tym samym terminem przydatności do spożycia. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar opisany w niniejszej specyfikacji, na warunkach w niej określonych, zgodnie ze składanym zamówieniem przez każdą jednostkę samodzielnie zwaną dalej Zamawiającym jednostkowym. 4. Dostarczone produkty winny być wytwarzane zgodnie z Ustawą bezpieczeństwie żywności i żywienia i podległymi jej aktami wykonawczymi. 5. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru. 6. Wykonawca dostarczy towar transportem własnym lub innego przewoźnika spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne. 7. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru, oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. 8. Zamawiający zamawia u Wykonawcy towar z dostawą na koszt i ryzyko Wykonawcy, loco magazyn Zamawiającego znajdujący się w jego siedzibie. 9. Wykonawca winien wyrazić zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa zgodnie z wymogami służb ochrony Aresztu Śledczego w trakcie dostarczania towaru i pobytu na terenie Zamawiającego. 10. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w jego magazynie w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania (ilość, rodzaj, parametry, producent, data przydatności do spożycia). 11. Zrealizowanie zamówienia oznacza: a) faktyczne dostarczenie zamówionego towaru w ustalonym terminie, b) dostarczenie w chwili dostawy faktury zgodnej z dostarczonym asortymentem, nazewnictwem według zamówienia. 12. Jeżeli w trakcie przyjęcia dostawy, podczas oceny ilościowej zostaną stwierdzone uchybienia ilościowe dostarczanego przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo: a) nie przyjąć danego asortymentu dostawy i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania faktury w przedmiotowym zakresie w chwili dostawy drogą faksową lub mailową, b) przyjąć niższą od zamówionej ilość asortymentu dostawy i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania ilości przedmiotowego asortymentu na dowodzie zapłaty w chwili dostawy drogą faksową lub mailową, c) w przypadku stwierdzenia nadwyżki dostarczanego asortymentu przyjąć tylko ilość ze złożonym zamówieniem i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania ilości przedmiotowego asortymentu na fakturze w chwili dostawy drogą faksową lub mailową. 13. Ocena jakościowa będzie się odbywała poprzez ocenę organoleptyczną dostarczanego przedmiotu zamówienia, ocenę warunków transportu i pakowania. 14. Jeżeli w trakcie przyjęcia dostawy podczas oceny jakościowej zostaną stwierdzone uchybienia jakościowe Zamawiający ma prawo: a) nie przyjąć danego asortymentu dostawy i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania faktury w przedmiotowym zakresie w chwili dostawy drogą faksową lub mailową, b) zobowiązać Wykonawcę do wymiany przedmiotowego asortymentu, c) nie przyjąć całej dostawy wszystkich jej asortymentów, jeżeli istnieje zagrożenie, że kwestionowany parametr dostawy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo całej dostarczonej żywności. 15. O uchybieniach stwierdzonych w trakcie realizacji oraz o podjętej decyzji przez Zamawiającego jednostkowego Wykonawca zostanie niezwłocznie zawiadomiony telefonicznie, w formie mailowej lub faksowej. 16. W przypadku zakwestionowania opinii Zamawiającego jednostkowego przez Wykonawcę dotyczącej spełnienia wymogów jakościowych dla dostarczonego asortymentu, Zamawiający jednostkowy przekaże próbki partii do akredytowanego laboratorium celem przeprowadzenia badań jakościowych dla przedmiotowego asortymentu. 17. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie dostarczonego asortymentu, jego jakości lub ilości artykułów Wykonawca wymienia lub dostarcza zakwestionowane artykuły w terminie 48 godzin od momentu ich zgłoszenia. Zamawiający przekazuje Wykonawcy zastrzeżenia telefonicznie, pocztą elektroniczną lub za pomocą faksu. 18. Zamawiający ma prawo naliczyć karę umowną w wysokości 500 zł za niewywiązanie się z terminu reklamacji określonego w umowie zamówienia. 19. Termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia liczony od daty dostawy musi wynosić nie mniej niż 2 miesiące. 20. Dostawy, o których mowa w §1 następować będą partiami nie częściej niż dwa razy w miesiącu ( od poniedziałku do czwartku - oprócz świąt) transportem Wykonawcy i na koszt Wykonawcy do magazynu żywnościowego AŚ Wejherowo w godz. 8.00 - 13.00. 21. Zamawiający zobowiązuje się do składania zamówień u Wykonawcy telefonicznie, drogą faksową lub mailem w dni powszednie na 7 dni przed dostawą. Lp Nazwa 1 Cukier biały Krystaliczny cukier wysokiej jakości otrzymany z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Powinien się cechować: - powinien być sypki bez zlepów i grudek - brak obcego zapachu - charakterystyczny słodki smak - barwa biała do kremowej - opakowania do 50 kg; torba papierowa – zszywana - PN-A-74850:1996; CPV15831200-4 2 Woda źródlana niegazowana Nienasycona CO2 (niegazowana), bezbarwna, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, bezwonna i bez obcych posmaków; opakowania: - butelki plastikowe o poj. 1,5 l/ szt; - opakowania zbiorcze: zgrzewy termokurczliwe. - PN-99/Z-11001-2 ; CPV15981000-8 3 Herbata czarna granulowana Gatunek I, typu indyjska lub równoważna, granulowana, niezwietrzała, o smaku i zapachu charakterystycznym dla herbaty, konsystencja sypka, bez grudek; bez obcych zapachów. Pakowana w opakowania do 50 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-ISO-3720:1997 ; CPV5863200-7 4 Kawa zbożowa Rodzaj napoju bezkofeinowego o smaku zbliżonym do kawy. Kawa zbożowa powinna składać się z prażonego żyta, jęczmienia, cykorii, buraka cukrowego, prażone zboża co najmniej 72% - Kawa rozpuszczalna typu Inka lub równoważna. - pakowana w opakowania do 50 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94013:1998/Az1:2001; CPV15862000-8 5 Syrop owocowy (zaprawa do napojów) Dostępny w następujących smakach: malinowy, pomarańczowy, truskawkowy, dzika róża, czarna porzeczka, wiśniowy. Skład: cukier lub syrop fruktozowo-glukozowy, woda, zagęszczony sok (odpowiedni do odmiany), kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromat, barwnik, witamina C - substancja wzbogacająca; - opakowanie szklane lub z tworzywa sztucznego o pojemności do 5 l - PN-A-75955:1998/Az1:2001; CPV15831500-7 6 Ocet spirytusowy 10% Rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego; Wymagania jakościowe: - struktura i konsystencja – jednolita, klarowna, płynna, - barwa: - naturalna przezroczysta; - smak i zapach – czysty, mocno kwaśny Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy – zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, Opakowania jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze – zgrzewa termokurczliwa - PN-72/A-79733:1996; CPV15871110-8 7 Ketchup łagodny Konsystencja półpłynna do gęstej z widocznymi cząsteczkami przypraw, smak słodko-kwaśny, bez obcych posmaków, barwa intensywnie czerwona; - dostępne rodzaje: łagodny, - bez konserwantów; - skład: woda, koncentrat pomidorowy (min. 30%) cukier, warzywa, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana - substancje zagęszczające, sól, przyprawy, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, benzoesan sodu - substancje konserwujące, naturalne aromaty przypraw smakowych; - pakowany w opakowania jednostkowe do 1 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane - PN-A-86951:1997; CPV15871230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 8 Musztarda Przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem. Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości. Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej. Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw. Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych. Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej Musztarda dostępna w następujących odmianach: stołowa, sarepska, kremska; - konsystencja gęsta, kolor odpowiedni dla danego surowca, gęsta konsystencja, stonowana barwa musztardy, wykonana na bazie naturalnych surowców, nie zawierająca konserwantów i sztucznych barwników; - skład: woda, gorczyca, cukier, sól, przyprawy; - pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane - PN-A-86964:2002/Az1:2004; CPV15871250-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 9 Majonez Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu. Konsystencja – jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju Barwa – jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie Zapach – właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna obecność obcych zapachów. Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmak - pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane - PN-A-86950:1995/Ap1:2000; CPV15871273-8 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 10 Przyprawa do zup w płynie typu maggi Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa – właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składników. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne. Pakowana w opakowaniach jednostkowych do 1 l – butelki szklane lub z tworzywa sztucznego, - PN-98/A-86967 ze zmianami; CPV15891500-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 11 Bulion rosół drobiowy w proszku w ilości Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę. Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, zawartość soli: nie więcej niż 10%. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891500-5 12 Bulion jarzynowy (bez dodatków pochodzenia zwierzęcego) w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę. Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, zawartość soli: nie więcej niż 10%. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891500-5 13 Zupa barszcz biały w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość pieczarek suszonych min 10%. Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4 14 Zupa żurek w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość mąki żytniej min 15%. Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4 15 Zupa barszcz czerwony w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość suszonego koncentratu buraków czerwonych min 10 %, zawartość suszonych buraków min. 10% Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4 16 Zupa gulaszowa w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość tłuszczu wieprzowego wędzonego min. 5% Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4 17 Sos pieczeniowy w proszku Koncentrat sosu pieczeniowego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4 18 Sos biały w proszku Koncentrat sosu białego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4 19 Sos boloński w proszku Koncentrat sosu bolońskiego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4 20 Granulat sojowy Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej nie zawierający glutaminianu sodu. Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3 21 Kostka sojowa Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej nie zawierający glutaminianu sodu. Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3 22 Kotlet sojowy a'la schabowy Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej bez dodatku glutaminianu sodu oraz mąki ziemniaczanej. Forma: kotlet a'la schabowy o gramaturze minimum 30g/szt. Pakowany w opakowania jednostkowe 15 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3 23 Olej uniwersalny Olej jadalny uniwersalny wyprodukowany z nasion rzepaku, słonecznika lub innej rośliny oleistej. Olej nadający się idealnie do smażenia, pieczenia, a także podkreślania smaku sałatek, sosów. Olej powinien posiadać charakterystyczny słomkowy kolor. Powinien posiadać zapach charakterystyczny dla oleju. Powinien być klarowny. Niedopuszczalne zmętnienie. Pakowany w opakowania z tworzyw sztucznych (butelki plastikowe) pojemności do 3 l. - PN-A-86908:2000; CPV15411100-3 24 Sól warzona jodowana Sól warzona jodowana spożywcza - chlorek sodu (min. 99%). Wymagania jakościowe: - struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, biała barwa; Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone; - Pakowana w opakowania do 25kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-C-84081-2:1998; CPV15872400-5 25 Pieprz czarny mielony Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw, sałatek i marynat; - opakowania do 5kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-A-86955:1997/Az1:2002; CPV15872100-2 26 Proszek jajeczny (całe jaja) Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie. Wykonany z całego jaja. Zregenerowany 1 kg proszku musi odpowiadać masie jajowej około 80 jaj kurzych o wadze około 60 g. Pakowany w opakowania jednostkowe do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; 27 Kwasek cytrynowy Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-81/A-79734:198; CPV15890000-3 28 Koperek suszony Wyselekcjonowana suszony koper I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN—72/A-77603; CPV15893000-4 29 Pietruszka nać suszona Wyselekcjonowana suszona pietruszka I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) pietruszka suszona – nać; - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-72/A -77603;CPV15893000-4 30 Włoszczyzna suszona Wyselekcjonowane warzywa suszone min. 5 składników np.;(marchew, pasternak, pietruszka, pietruszka liść, por, seler) bez soli i innych dodatków. - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN- A-77603:2007; CPV15893000-4 31 Czosnek granulowany W skład powinno wchodzić m.in. czosnek, sól, regulator kwasowości, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-R-75518; CPV15870000-7 32 Majeranek Wyselekcjonowany suszony majeranek I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) majeranek otarty - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią; - PN-A-86958:1997/Az1:2002; CPV15870000-7 33 Papryka mielona słodka Przyprawa ziołowa o barwie czerwonej otrzymywana z wysuszonej i zmielonej papryki rocznej charakteryzująca się słodkim smakiem, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-A-86955:1997/Az1:2002; CPV15870000-7 34 Ziele angielskie ziarno Ziele angielskie (korzennik lekarski); bukiet : ostry i aromatyczny, jak połączenie gałki muszkatołowej, goździków, imbiru i cynamonu; Smak: ciepły i słodko ostry, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-85/R-87018, BN-67/8132-14; CPV15870000-7 35 Liść laurowy Wyselekcjonowane suszone liści laurowe I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-82/R-78011, BN-65/8132-10; CPV15870000-7 36 Cynamon Wyselekcjonowany cynamon mielony bez glutaminianu sodu- 100%, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-84/R-87010; CPV15870000-7 37 Przyprawa uniwersalna typu jarzynka/vegeta Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym : - przyprawa warzywna do potraw; - skład: m.in. zawartość soli nie więcej niż 40%, suszone warzywa nie miej niż 15% np. (marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach, przyprawy - opakowania do 5 kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN—86/A-9400; CPV15871270-7
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: nie określono warunków
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: zgodnie z załącznikiem do SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach