Przetargi.pl
Dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Bożenkowie

Dom Pomocy Społecznej w Bożenkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 86-021 Osielsko, ul. Nadrzeczna 1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3818716 w. 34 , fax. 52 3818716 w. 36
  • Data zamieszczenia: 2012-02-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Bożenkowie
    ul. Nadrzeczna 1 1
    86-021 Osielsko, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3818716 w. 34, fax. 52 3818716 w. 36
    REGON: 55411032050000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiat.bydgoski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Bożenkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Bożenkowie, zgodnie z warunkami wynikającymi z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 ze zm.), aktami wykonawczymi do ustawy oraz innymi obowiązującymi przepisami w tym zakresie. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez Zamawiającego oraz spełniać wymogi systemu HACCP. 2.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, o których mowa w art. 2 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Przedmiot zamówienia został podzielony na 8 części. Wykonawca może złożyć oferty na jedną, na kilka lub wszystkie części zamówienia. W ramach poszczególnych części zamówienia należy zaoferować wszystkie wymienione pozycje. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji w danej części spowoduje odrzucenie oferty. 3.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w załącznikach nr 1a - 1h do Formularza ofertowego: Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - załącznik nr 1a Część II - Ryby świeże, mrożone, wędzone, solone, puszkowane - załącznik nr 1b Część III - Produkty mleczarskie - załącznik nr 1c Część IV - Jaja - załącznik nr 1d Część V - Warzywa i owoce mrożone, produkty głęboko mrożone -załącznik nr 1e Część VI - Warzywa i owoce świeże - załącznik nr 1f Część VII - Mięso i wędliny - załącznik nr 1g Część VIII - Różne produkty spożywcze - załącznik nr 1h 4. Zamawiający zastrzega, że ilości wskazane w załącznikach nr 1a - 1h są wielkościami szacunkowymi, służącymi do skalkulowania ceny oferty, porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Faktyczny zakres dostaw uzależniony będzie od potrzeb Zamawiającego, zamówienia dokonywane w okresie obowiązywania umowy mogą różnić się ilościowo od wartości podanych w formularzu ofertowym. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu nie zrealizowania całości zamówienia. 5.Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze własnym transportem, którego koszt winien być wliczony w cenę ofertową, przystosowanym do przewożenia żywności w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny zgodny z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 6.Dostarczane artykuły żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne. 7.Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi itp. 8.Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w widocznym miejscu, w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii. 9.Dostarczane artykuły spożywcze, w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 10.Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych określonych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 11.Termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 70% okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. 12.Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia, prawo zwrotu lub wymiany dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 13.Reklamacje dotyczące stwierdzonych nieprawidłowości rozpatrywane będą w terminie nie dłuższym niż 2 dni. Wszelkie reklamacje zgłaszane będą telefonicznie, bądź pisemnie przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. 14.Miejscem dostawy jest magazyn Zamawiającego znajdujący się w Domu Pomocy Społecznej w Bożenkowie przy ul. Nadrzecznej 1. Wykonawca dostarczy zamówione artykuły na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego. Osobą upoważnioną do kontroli ilości i jakości dostarczonego towaru jest magazynier lub szef kuchni. 15. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień złożonych przez Zamawiającego telefonicznie przez magazyniera lub szefa kuchni. W zamówieniach tych Zamawiający będzie określał dokładną ilość i rodzaj zamówionego asortymentu. 16.Zamawiający będzie składał Wykonawcy zamówienia z 1 dniowym wyprzedzeniem. Dostawa będzie miała miejsce w dniu następnym w godz. 700 - 1200, a w przypadku pieczywa - w godz. 6 30 - 7 30 , z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. 17.Zamawiający informuje, że ilekroć przedmiot zamówienia określony w załącznikach nr 1a - 1h do Formularza ofertowego opisany jest przez wskazanie znaku towarowego, patentu lub pochodzenia dopuszcza się rozwiązania równoważne tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Produkty równoważne mają mieć te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 18.Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym, a Wykonawcą będą następowały po każdym prawidłowo zrealizowanym zamówieniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie, na podstawie otrzymanej faktury VAT.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.bydgoski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach