Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku ogłasza przetarg

  • Adres: 87-800 Włocławek, ul. 3 Maja 17
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 054 2316080 , fax. 054 2314352
  • Data zamieszczenia: 2016-03-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku
    ul. 3 Maja 17 17
    87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 054 2316080, fax. 054 2314352
    REGON: 91126695100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsz.wloclawek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku. Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych Zamawiającego, zaś podane ilości zamawianych artykułów spożywczych są ilościami szacunkowymi. I. Wymagania szczegółowe: 1. Wykonanie umowy obejmuje sukcesywne dostawy poszczególnych artykułów spożywczych w oparciu o złożone przez Zamawiającego zamówienie, w którym określi on termin oraz asortyment zamówienia. 2. Wszelkie koszty w tym: transportu, opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Dostawca, a Zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie Zamawiającego. 3. Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadać właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. 4. Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w warunkach zapewniających utrzymanie najwyższej jakości. 5. Dostawca zagwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ze szczególnym uwzględnieniem DZIAŁU IIA: Środki spożywcze oraz żywienie dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jaki muszą spełniać środki spożywcze w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach II. Termin wykonania zamówienia: od dnia 1 kwietnia 2016 r. do dnia 30 września 2016 r. III. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie do obiektu Przedszkola Akademickiego przy ul. 3 Maja 17 w godz. zgodnie z terminami wskazanymi poniżej dla każdej części zamówienia. IV. Specyfikacja przedmiotu zamówienia: Część I Zamówienia - Nabiał Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 6.00 - 7.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. jogurt naturalny (kubek 150 g) szt. 2 048 2. kefir (kubek 400 g) szt. 160 3. masło bez dodatków roślinnych i konserwantów o zaw. tłuszczu 82% tłuszczu mlecznego (200 g) szt. 600 4. maślanka (karton 1l) szt. 35 5. mleko świeże 1,5 % (karton 1l) szt. 300 6. mleko świeże 2 % (karton 1l) szt. 300 7. ser żółty twardy, bez dodatku oleju roślinnego, mleka w proszku, skrobi i sztucznych barwników kg 30 8. serek ziarnisty (kubek 500 g) szt. 160 9. ser twarogowy, chudy kg 60 10. ser twarogowy, półtłusty kg 120 11. śmietana 18 % (kubek 200 g) szt. 16 12. śmietana 30 % (kubek 250 g) szt. 13 Informacje dodatkowe: 1. Mleko bez dodatku cukru i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu. 2. Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, ser twarogowy, serek homogenizowany: a) zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia; b) bez dodatku substancji słodzących; c) zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia. Część II Zamówienia - Pieczywo Dostawa - codziennie w godz. 6.00 - 6.30 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. babeczka krucha (60 g) szt. 70 2. bułka graham (90 g) szt. 640 3. bułka maślana (90 g) szt. 20 4. bułka poznańska (90 g) szt. 95 5. bułka sojowa (60 g) szt. 260 6. bułka tarta (500 g) szt. 40 7. bułka wrocławska krojona (400 g) szt. 7 8. chałka (300 g) szt. 40 9. chleb graham (500 g) szt. 590 10. chleb razowy krojony (500 g) szt. 105 11. drożdżówka (120 g) szt. 125 12. żurek (0,5 l) szt. 88 Część III Zamówienia - Ryby i mrożonki Dostawa - co najmniej dwa razy w tygodniu, w godz. 7.00 - 10.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. filet z mintaja b/s kg 200 2. filet z soli kg 200 3. fasola szparagowa mrożona kg 20 4. groszek mrożony kg 20 5. jagoda mrożona kg 15 6. mieszanka warzywna 7-składnikowa kg 20 7. truskawka mrożona kg 15 8. wiśnia mrożona bez pestki kg 10 9. barszcz ukraiński kg 15 10. marchew z groszkiem kg 10 11. mieszanka kompotowa 5-składnikowa kg 15 Część IV Zamówienia - Mięso i przetwory mięsne Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 6.00 - 7.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. boczek surowy wędzony, parzony, bez żeberek, chudy kg 5 2. łopatka cielęca b/k kg 35 3. filet z indyka kl. I kg 100 4. filet z kurczaka kl. I kg 330 5. kiełbasa biała szynkowa wieprzowa kg 25 6. kiełbaska drobiowa w osłonce naturalnej, cienka (parówki), minimum 70-80% mięsa kg 35 7. kiełbasa zwyczajna, min. 70 % mięsa wieprzowego, b/MOM kg 15 8. królik świeży, tuszka kg 30 9. łopatka wieprzowa b/k, słonina całkowicie zdjęta, extra kg 35 10. noga z kurczaka świeża (pałka) kg 140 12. polędwica sopocka drobiowa, min. 70 % mięsa, b/MOM kg 15 13. polędwica sopocka wieprzowa, wędzona, parzona, 80% mięsa wieprzowego kg 15 14. porcje rosołowe z kurczaka, świeże, duże kg 80 15. schab wieprzowy b/k, słonina całkowicie zdjęta, świeży kg 40 16. skrzydła z kurczaka świeże kg 20 17. słonina wieprzowa kg 2 18. szynka wieprzowa, wędzona, parzona, min. 80% mięsa wieprzowego kg 15 19. szynka z indyka, min. 80% mięsa indyczego, b/MOM kg 55 20. szynka z kurczaka, min. 80% mięsa drobiowego, b/MOM kg 35 22. łopatka wołowa b/k kg 15 23. mięso mielone z indyka świeże kg 30 Część V Zamówienia - Owoce, warzywa i jaja Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 7.00 - 9.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. agrest kg 50 2. arbuz kg 30 3. banany kg 250 4. bazylia świeża szt. 6 5. borówka (opakowanie 250 g) op. 6 6. brokuł kg 100 7. brzoskwinia kg 100 8. buraki czerwone kg 150 9. buraki czerwone młode kg 50 10. cebula kg 200 11. cebula czerwona kg 15 12. cukinia kg 150 13. cytryna kg 45 14. czereśnie kg 75 15. czosnek polski (główka) kg 30 16. dynia kg 60 17. fasola szparagowa zielona kg 20 18. fasola szparagowa żółta kg 20 19. grejpfrut kg 5 20. gruszka kg 200 21. jabłka kg 400 22. jaja (opakowanie 30 szt.) op. 170 23. jagody kg 10 24. kalafior kg 150 25. kapusta biała kg 80 26. kapusta czerwona kg 10 27. kapusta kiszona kg 30 28. kapusta młoda kg 80 29. kapusta pekińska kg 30 30. kapusta włoska kg 10 31. kiwi kg 180 32. koper (pęczek 25 g) szt. 1 000 33. malina kg 5 34. mandarynka kg 25 35. marchew kg 200 36. marchew młoda kg 200 37. morela kg 50 38. natka pietruszki (pęczek 25 g) szt. 1 000 39. nektaryna kg 40 40. ogórek kg 250 41. ogórek kiszony kg 150 42. ogórek małosolny kg 15 43. papryka czerwona kg 150 44. papryka zielona kg 30 45. papryka żółta kg 30 46. pieczarka surowa kg 120 47. pietruszka korzeń kg 230 48. pomarańcze kg 50 49. pomidor kg 750 50. pomidor koktajlowy kg 10 51. por kg 100 52. porzeczka czerwona kg 5 53. rukola op. 4 54. rzodkiew biała kg 10 55. rzodkiewka (30 g pęczek) szt. 500 56. sałata szt. 220 57. sałata lodowa szt. 50 58. seler korzeń kg 230 59. seler naciowy kg 25 60. soja kiełki kg 1 61. szczypior (pęczek 25 g) szt. 1 000 62. szpinak świeży kg 5 63. śliwka kg 50 64. truskawka kg 300 65. winogrono kg 20 66. wiśnie kg 75 67. ziemniaki kg 800 68. ziemniaki młode kg 600 Część VI Zamówienia - pozostałe artykuły spożywcze Dostawa - raz w tygodniu, w godz. 7.00 - 14.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. biszkopty (opakowanie 250 g) szt. 10 2. budyń proszek (opakowanie 60 g) szt. 70 3. ciastka owsiane typu sasanki (opakowanie 200 g) szt. 50 4. cukier kryształ (1 kg) kg 30 5. cukier puder (opakowanie 0,5 kg) szt. 2 6. cukier wanilinowy (opakowanie 16 g) szt. 65 7. czekoladowe płatki szt. 4 8. dekoracje cukrowe szt. 5 9. dżem niskosłodzony, różne smaki (słoik 260 g) szt. 35 10. fasola biała nasiona (opakowanie 0,5 kg) szt. 10 11. fasola konserwowa (opakowanie 400 g) szt. 5 12. fasolka konserwowa czerwona (opakowanie 400 g) szt. 5 13. galaretka owocowa (opakowanie 75 g) szt. 20 14. groszek konserwowy (puszka 200 g) szt. 150 15. herbata typu Saga (opakowanie 100 torebek) szt. 20 16. herbatka owocowa (opakowanie 100 torebek) szt. 24 17. herbatniki pełnoziarniste (opakowanie 350 g) szt. 14 18. kakao (opakowanie 200 g) szt. 50 19. kasza gryczana (opakowanie 1 kg) kg 6 20. kasza jaglana (opakowanie 400 g) szt. 90 21. kasza jęczmienna (opakowanie 1 kg) kg 55 22. kasza kuskus (opakowanie 400 g) szt. 20 23. kasza pęczak (1 kg) kg 6 24. kawa zbożowa (opakowanie 500 g) szt. 50 25. ketchup łagodny, bez konserwantów wytworzony ze 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego (opakowanie 500 g) szt. 10 26. kisiel, bez sztucznych barwników(opakowanie 60 g) szt. 140 27. koncentrat pomidorowy bez konserwantów 30% (opakowanie 500 g) kg 100 28. kukurydza w puszce (puszka 250 g) szt. 10 29. makaron (opakowanie 500 g - świderki, kolanka, krajanka, spaghetti) kg 30 30. makaron razowy, pełnoziarnisty (opakowanie 500 g) kg 35 31. mąka pszenna pełnoziarnista (1 kg typ 650) kg 75 32. mąka ziemniaczana (opakowanie 500 g) kg 15 33. mąka żytnia (1 kg, typ 1400) kg 5 34. musztarda stołowa (słoik 180 g) szt. 10 35. olej rzepakowy 1 l l 140 36. oliwa z oliwek (butelka 750 ml) szt. 40 37. otręby owsiane (opakowanie 1 kg) kg 3 38. otręby pszenne (opakowanie 1 kg) kg 13 39. papryka czerwona konserwowa (opakowanie 340 g) szt. 15 40. pieczywo chrupkie (opakowanie 100 g) szt. 50 41. płatki kukurydziane (opakowanie 1 kg) kg 15 42. płatki owsiane (opakowanie 200 g) szt. 10 43. płatki pszenne (opakowanie 400 g) szt. 38 44. pomidory suszone (opakowanie 1 kg) kg 1 45. pomidory w puszce krojone (opakowanie 400 g) szt. 50 46. posypka do ciasta, kolorowa 50g szt. 4 47. proszek do pieczenia (opakowanie 30 g) szt. 20 48. ryż (opakowanie 1 kg) kg 30 49. ryż basmati (opakowanie 0,5 kg) szt. 25 50. ryż brązowy (opakowanie 0,5 kg) szt. 100 51. sałatka z selera (opakowanie 200 g) szt. 25 52. skrobia kukurydziana (opakowanie 200 g) szt. 10 53. skrobia ziemniaczana (opakowanie 500 g) szt. 10 54. soda oczyszczona (opakowanie 80 g) szt. 3 55. tuńczyk w wodzie (puszka 185 g) szt. 85 56. wafle ryżowe (opakowanie 130 g) szt. 200 57. woda mineralna (5 l) szt. 600 58. żelatyna (opakowanie 50 g) szt. 125 59. len mielony (opakowanie 200 g) szt. 5 60. len nasiona (opakowanie 30 g) szt. 15 61. migdały (opakowanie 200 g) szt. 4 62. orzechy laskowe (opakowanie 200 g) szt. 20 63. orzechy włoskie (opakowanie 1 kg) kg 30 64. pestki dyni (opakowanie 500 g) szt. 50 65. płatki migdałowe (opakowanie 200 g) szt. 5 66. rodzynki (opakowanie 100 g) szt. 5 67. sezam nasiona (opakowanie 500 g) szt. 15 68. siemię lniane (opakowanie 250 g) szt. 15 69. siemię lniane mielone (opakowanie 200 g) szt. 6 70. słonecznik (opakowanie 500 g) szt. 30 71. wiórki kokosowe (opakowanie 200 g) szt. 40 72. miód naturalny wielokwiatowy (wiaderko 1200 g) szt. 30 73. bazylia (opakowanie 10 g) szt. 800 74. curry (opakowanie 20 g) szt. 20 75. cynamon (opakowanie 15 g) szt. 450 76. gałka muszkatałowa (opakowanie 10 g) szt. 50 77. goździk (opakowanie 30 g) szt. 5 78. imbir (opakowanie 15 g) szt. 25 79. kardamon (opakowanie 7 g) szt. 100 80. kminek (opakowanie 20 g) szt. 10 81. kolendra mielona (opakowanie 15 g) szt. 10 82. liść laurowy (opakowanie 6 g) szt. 800 83. lubczyk (opakowanie 10 g) szt. 100 84. majeranek (opakowanie 8 g) szt. 180 85. ocet balsamiczny (opakowanie 250 ml) szt. 6 86. ocet jabłkowy (opakowanie 250 ml) szt. 1 87. ocet winny (opakowanie 250 ml) szt. 4 88. oregano (opakowanie 10 g) szt. 180 89. papryka mielona ostra (opakowanie 20 g) szt. 5 90. papryka mielona słodka (opakowanie 20 g) szt. 300 91. pieprz biały mielony (opakowanie 15 g) szt. 120 92. pieprz czarny mielony (opakowanie 20 g) szt. 600 93. pieprz czarny ziarenka (opakowanie 55 g) szt. 200 94. pieprz kolorowy (opakowanie 15 g) szt. 30 95. pieprz ziołowy (opakowanie 20 g) szt. 10 96. rozmaryn (opakowanie 15 g) szt. 50 97. sól sodowo-potasowa(opakowanie 1 kg) kg 40 98. tymianek (opakowanie 10 g) szt. 400 99. wanilia (opakowanie 2,5 g) szt. 75 100. ziele angielskie (opakowanie 15 g) szt. 400 101. zioła prowansalskie (opakowanie 10 g) szt. 300 Informacje dodatkowe: 1. Zbożowe produkty śniadaniowe i inne produkty zbożowe: a) bez dodatku cukrów i substancji słodzących, b) o niskiej zawartości soli/sodu (zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub 100 ml środka spożywczego. 2. Przeciery warzywne, owocowo-warzywne: a) bez dodatków cukrów i substancji słodzących, b) bez dodatku soli. 3. Naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana, woda stołowa w opakowaniach jednostkowych. 4. Zioła i przyprawy suszone bez dodatku soli.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przwiduje złożenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwsz.wloclawek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach