Przetargi.pl
Dostawa róznych produktów spożywczych do Zakładu Karnego w Zabrzu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-806 Zabrze, ul. Janika
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 373 66 30 , fax. 0-32 373 66 66
  • Data zamieszczenia: 2019-05-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Janika 12
    41-806 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 0-32 373 66 30, fax. 0-32 373 66 66
    REGON: 32102300000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa-Zakład Karny w Zabrzu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa róznych produktów spożywczych do Zakładu Karnego w Zabrzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    ZADANIE Nr I: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Chleb zwykły pszenno-żytni, krojony, pakowany 400 g 68 000 kg 2. Chleb pszenny, krojony, pakowany, waga 400 g 4 100 kg 3. Chleb graham krojony pakowany 400g 1 100 kg 4. Chleb bezglutenowy, krojony, pakowany 400 g 10 kg 5. Bułka pszenna – waga 1 szt. 50 g 530 kg 6. Bułka tarta opakowanie 500 g 565 kg ZADANIE Nr II: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Serek homogenizowany naturalny 150 g 1 650 kg 2. Serek homogenizowany waniliowy 150 g 750 kg 3. Serek homogenizowany truskawkowy 150 g 450 kg 4. Serek kanapkowy śmietankowy 150 g 930 kg 5. Serek topiony 100 g 750 kg 6. Twaróg chudy 200 g do 250 g 1 525 kg 7. Serek fromage ziołowy 80 g do 100 g 460 kg 8. Serek ziarnisty opak. 100 g do 200 g 1 500 kg 9. Serek fromage naturalny 80 g do 100 g 910 kg 10. Serek fromage smakowe 80 g do 100 g 80 kg 11. Śmietana UHT 12% od 0,5 l – 1 litr karton 760 l 12. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone od 10 kg – 20 kg 210 kg ZADANIE Nr III: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Margaryna – produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych, zawartość tłuszczu min. 50 % - kostka 250 g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej 560 kg 2. Roślinne do pieczywa – produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów i olejów roślinnych. Produkt łatwy do rozsmarowania na pieczywie. Zawartość tłuszczu min. 50 %, kostka 200 g – 250 g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej 10 000 kg 3. Olej roślinny do smażenia, sałatek, surówek – opakowanie od 3 do 5 litrów 2 300 l ZADANIE Nr IV: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Chrzan tarty na kwasku cytrynowym opak. 900 g 100,80 kg 2. Koncentrat pomidorowy 30% opak. 900 g 2 115 kg 3. Szczaw konserwowy krojony skład: szczaw, woda, sól, utrwalony przez pasteryzację, opak. 900 g 540 kg 4. Leczo pieczarkowe- produkt otrzymany z pieczarek, cebuli, papryki, marchwi, konc. pomidorowego, cukru, soli, oleju, przypraw i wody opak. 900 g 1 170 kg 5. Groszek konserwowy kl. I. opak. 400 g z otwieraczem 700 kg 6. Dżem truskawkowy opak. od 1-12 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g produktu 600 kg 7. Dżem czarna porzeczka opak. od 1-12 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g produktu 470 kg 8. Dżem wiśniowy opak. od 1-12 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g produktu 470 kg 9. Dżem brzoskwiniowy opak. od 1-12 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g produktu 420 kg 10. Marmolada opak. od 1- 12 kg 700 kg ZADANIE Nr V: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Jaja kurze – klasa M 40 000 szt. ZADANIE Nr VI: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Mintaj tusze b/głów mrożone ( blok od 5kg do 10kg netto ) 160 kg 2. Burger rybny panierowany ( waga od 60g do 100g ) 600 kg ZADANIE Nr VII: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Kluski śląskie – opakowanie jednostkowe od 450g – 5kg 75 kg 2. Pyzy ziemniaczane, opakowanie jednostkowe od 450g – 5kg (waga 1 szt od 40-50g) 50 kg 3. Szpinak mrożony rozdrobniony o barwie zielonej, bez wyczuwalnych włókien, opakowanie jednostkowe 450g – 2 kg 370 kg 4. Pierogi z serem opakowanie jednostkowe od 450g – 5kg 130 kg 5. Pierogi ruskie opakowanie jednostkowe od 450g – 5kg 100 kg 6. Pierogi z truskawkami opakowanie jednostkowe od 450g – 5kg 100 kg 7. Knedle ze śliwkami opakowanie jednostkowe od 450g – 5kg 110 kg 8. Kalafior zamrożony, różyczki, opakowanie jednostkowe od 450g – 2kg 350 kg 9. Brokuły zamrożone, różyczki, opakowanie jednostkowe od 450g – 2 kg 350 kg 10. Pierogi ze szpinakiem opakowanie jednostkowe od 450g – 5 kg 100 kg ZADANIE Nr VIII: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Czosnek mielony opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 35 kg 2. Liść laurowy opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1kg 25 kg 3. Majeranek opakowanie jednostkowe od 0,25 do1 kg 45 kg 4. Papryka mielona ostra, czerwona opak. 500-1000 g 40 kg 5. Pieprz naturalny czarny miel. opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 100 kg 6. Przyprawa typu Jarzynka opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 600 kg 7. Sól warzona spożywcza jodowana opakowanie 1000 g 2 500 kg 8. Ziele angielskie opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 30 kg 9. Cukier waniliowy luzem opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 3 kg 10. Cynamon, opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 7 kg 11. Kwasek cytrynowy, produkt spożywczy w postaci drobnych kryształków bez gru-dek i zlepów lub proszek-bezbarwny, smak silnie kwaśny, zapach bezwonny, opak. torebka pergaminowa lub z tworzywa sztucznego od 0,25 do 1kg 18 kg 12. Pietruszka suszona opakowanie jednostkowe od 0,25 do 1 kg 15 kg 13. Musztarda sarepska, konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru typu sarepska, opak. 1-10 kg 200 kg 14. Kawa zbożowa, opakowanie 1kg-10kg 55 kg 15. Herbata granulowana czarna-po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczu-walny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy, opakowanie 1kg-10kg 320 kg 16. Przyprawa do zup w płynie opak 1 litr , ekstrakt, słodki niemodyfikowany gene-tycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów 2 000 kg 17. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, produkt wyprodukowany z przedestylowa-nego alkoholu, pochodzenia rolniczego, barwa przezroczysta, konsystencja płyn-na, klarowna, smak i zapach mocno kwaśny, opak. Butelki szklane z nakrętką lub z tworzyw sztucznych(materiał opakowany dopuszczony do kontaktu z żywnością) poj. 0,5 litra – 1litra 180 l 18. Sos boloński opakowanie 1kg-25kg 100 kg 19. Rosół z kury opakowanie 1kg-25kg 330 kg 20. Zupa barszcz czerwony, proszek ,opakowanie 1kg-25kg 180 kg 21. Zupa grzybowa opakowanie 1kg-25kg 170 kg 22. Zupa żurek – zakwas ( butelka szklana lub plastikowa 0.5l – 1l.) 600 l 23. Sos cygański opakowanie 1kg-25kg 110 kg 24. Sos grzybowy opakowanie 1kg-25kg 160 kg 25. Sos pieczarkowy opakowanie 1kg-25kg 270 kg 26. Sos myśliwski opakowanie 1kg-25kg 65 kg ZADANIE Nr IX: L.p. ASORTYMENT ZAMAWIANY ZAMAWIANA ILOŚĆ 1. Kostka sojowa, opakowanie 1kg-25kg 300 kg 2. Kotlet sojowy ,opakowanie 1kg-25kg 430 kg 3. Fasola drobna ,opakowanie 1kg-25kg 510 kg 4. Fasola biała duża, opakowanie 1kg-25kg 280 kg 5. Groch łuszczony ,opakowanie 1kg-25kg 950 kg 6. Groch cały, opakowanie 1kg-25kg 230 kg 7. Granulat sojowy, opakowanie 1kg-25kg 60 kg Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, którym dysponuje wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do soboty w ilościach wskazanych przez zamawiającego, raz w tygodniu w godz. 7.30 – 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia faxem bądź e-mail, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa. Odbioru towaru – ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy. Podane w załącznikach szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunków w w/w zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach