Przetargi.pl
DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.

Dom Pomocy Społecznej w Klisinie ogłasza przetarg

  • Adres: 48-118 Lisięcice, Klisino 100
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4857593 , fax. 077 4857594
  • Data zamieszczenia: 2013-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Klisinie
    Klisino 100 100
    48-118 Lisięcice, woj. opolskie
    tel. 077 4857593, fax. 077 4857594
    REGON: 00029337300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: dps-klisino.pl, bip.dps-klisino.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Majonez (zaw. tłuszcz. 25%) kg 760 Kawa zbożowa kg 900 Herbata granulowana kg 355 Cukier kg 13 713 Cukier waniliowy kg 14 Proszek do pieczenia kg 4 Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) kg 71 Budyń śmietankowy kg 161 Kisiel owocowy kg 168 Galaretka owocowa kg 115 Cynamon mielony kg 6 Drożdże kg 15 Mak kg 76 Miód pszczeli (lipowy) kg 611 Żelatyna kg 12 Czekolada nadziewana kg 107 Kwasek cytrynowy kg 40 Soda oczyszczona kg 3 Ocet 10% l 209 Przyprawa Magi w płynie l 514 Sól kg 2 124 Majeranek kg 12 Musztarda kg 1 103 Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg 948 Ziele angielskie kg 13 Liście laurowe kg 7 Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne (Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg 1 304 Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg 9 Przyprawa do ryb kg 3 Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) kg 32 Pieprz mielony kg 61 Makaron nitki 4 -jajeczny kg 3 756 Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg 422 Makaron gruby spaghetti kg 551 Cukier puder kg 73 Rodzynki kg 12 Makaron tortellini z mięsem kg 67 Kawa naturalna - mielona kg 232 Wafle suche okrągłe szt. 85 Przyprawa czosnek granulowany kg 16 Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) kg 6 Przyprawa do flaków kg 2 Makaron zacierka kg 153 Przyprawa - papryka mielona kg 56 Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg 2 Herbata owocowa (saszetki) kg 25 Wafle kakaowe np. grześki itp. kg 152 Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg 7 Przyprawa do piernika kg 3 Wiórki kokosowe kg 6 Orzechy włoskie kg 2 Ciastka nadziewane np. Delicje kg 27 Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 27 Herbatniki kg 450 Migdały całe kg 2 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 330 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 330 Napój herbaciany kg 36 Czekolada gorzka kg 91 Część II ZUPY I SOSY Zupa - żur kg 30 Zupa - grzybowa kg 26 Zupa - grochowa kg 11 Zupa - barszcz biały kg 25 Zupa - ogonowa kg 73 Sos pieczeniowy kg 53 Sos pieczarkowy kg 25 Sos grzybowy kg 10 Sos boloński kg 1 Zupa - barszcz czerwony kg 1 Zupa - pieczarkowa kg 31 Zupa - fasolowa kg 39 Bulion drobiowo-wołowy kg 17 Część III PIECZYWO Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 66 219 Baton (krojony) kg 3 768 Rogal kg 752 Bułka zwykła kg 4 018 Bułka tarta kg 706 Chleb graham - ciemny (krojony) kg 2 654 Bułka słodka kg 1 280 Bułka graham kg 231 Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 57 Suchary kg 28 Chleb tostowy (krojony) kg 185 Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg 3 136 Ciasto - sernik kg 137 Ciasto - jabłecznik kg 54 Ciasto - babka kg 31 Ciasto - makowiec kg 114 Ciasto - fale Dunaju kg 39 Ciasto - brzoskwiniowe kg 23 Ciasto - rolada kg 75 Ciastka kruche - luz kg 314 W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: - DPS Branice (83 mieszkańców), - DPS Boboluszki (76), - DPS Radynia (75), - DPS Dzbańce (199), - DPS Bliszczyce (81), - DPS Głubczyce (29), - DPS Kietrz (ok. 70) - planowane otwarcie I kwartał 2014 roku W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. Wszystkie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego. Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczyce. Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce. Po otwarciu filii w Kietrzu posiłki będzie przygotowywała kuchnia w Dzbańcach.. Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy. Odległości od miejscowości Głubczyce: Głubczyce - Klisino 15 km Głubczyce - Radynia 15 km Głubczyce - Boboluszki 25 km Głubczyce - Dzbańce 18 km Głubczyce - Bliszczyce 26 km Zamawianie towaru odbywa się dwa raz w tygodniu - telefonicznie Godziny dostaw Wykonawca uzgodni indywidualnie z danym odbiorcą. Dowóz pieczywa - codziennie Osoby które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie kwalifikacji w zakresie przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji lub obrocie żywności (D.U z 2003 roku Nr 27, poz. 233). Wykonawca zamówienia posiada przynajmniej jeden pojazd spełniający wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 r. ( Dz. U. z 2003 r. Nr 21 poz. 179 ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE WYMAGA WNIESIENIA WADIUM

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.dps-klisino.pl, dps-klisino.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach