Przetargi.pl
DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE OD 01.01.2018 DO 31.12.2018 r.

Dom Pomocy Społecznej w Klisinie ogłasza przetarg

  • Adres: 48118 Lisięcice, Klisino
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 857 593 , fax. 774 857 594
  • Data zamieszczenia: 2017-10-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Klisinie
    Klisino 100
    48118 Lisięcice, woj. opolskie
    tel. 774 857 593, fax. 774 857 594
    REGON: 29337300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dps-klisino.pl, www.bip.dps.powiatglubczycki.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE OD 01.01.2018 DO 31.12.2018 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w okresie od 01.01.2018r. do 31.12.2018 r. (CPV 15800000-6) Różne artykuły spożywcze ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2018 ROK CZĘŚĆ I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Majonez (zaw. tłuszcz.25%) op. 0,9 kg kg 1049 2. Kawa zbożowa op. 0.5 kg kg 1129 3. Herbata granulowana op. 100 g kg 351 4. Cukier op. 1 kg kg 11028 5. Cukier waniliowy op. 0,15 g kg 30 6. Proszek do pieczenia op. 0,15 g kg 2 7. Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) op.0,5kg kg 304 8. Budyń śmietankowy op. 1 kg kg 136 9. Kisiel owocowy op. 1 kg kg 177 10. Galaretka owocowa op. 1 kg kg 91 11. Cynamon mielony op. 1 kg kg 9 12. Drożdże op. 0,100 g kg 32 13. Mak (masa makowa) op. 0,5 kg kg 14 14. Miód op. 1 kg kg 1259 15. Żelatyna op. 1 kg kg 14 16. Biszkopty op. 1 kg kg 52 17. Kwasek cytrynowy op. 1 kg kg 13 18, Soda oczyszczona op. do 0,5 kg kg 10 19. Ocet 10% op. 1 l l 217 20. Przyprawa „Magi” w płynie op. 1l l 677 21. Sól op. 1 kg kg 1815 22. Majeranek op. 0,5 kg kg 16 23. Musztarda op. 1 kg kg 495 24. Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) op. 1 kg kg 708 25. Ziele angielskie op. 0,5 kg kg 19 26. Liście laurowe op. 0,5 kg kg 4 27. Przyprawa do ryb op. 1 kg kg 14 28. Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) op. 1 kg kg 23 29. Pieprz mielony op. 1 kg kg 102 30. Makaron nitki 4 -jajeczny op. 1 kg kg 1329 31. Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) op. 1 kg kg 3076 32. Makaron gruby spaghetti op. 1 kg kg 170 33. Makaron lasange op. 1 kg kg 3 34. Makaron ryżowy op. 250 g kg 12 35. Cukier puder op. 400 g kg 28 36. Rodzynki op. do 0,5 kg kg 7 37. Makaron tortellini z mięsem op. 250 g kg 119 38. Kawa naturalna – mielona op. 250 g kg 1374 39. Wafle suche okrągłe (op 130g) kg 1 40. Przyprawa czosnek granulowany op. do 1 kg kg 8 41. Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) op. do 1 kg kg 6 42. Przyprawa do flaków op. do 1 kg kg 5 43. Makaron zacierka op. do 1 kg kg 434 44. Przyprawa – papryka mielona op.1 kg kg 28 45. Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona op. do 1 kg kg 5 46. Herbata owocowa (saszetki) różne smaki op. 1 kg kg 334 47. Wafelek typu „batonik” – wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie op. 36g-40g kg 51 48. Batonik czekoladowy z nadzieniem tofii op. 45g-50g kg 58 49. Wiórki kokosowe op. do 0.5 kg kg 5 50. Orzechy włoskie op. do 0.5 kg kg 6 51. Ciastka nadziewane (biszkopty z galaretką o smaku np. pomarańczowym oblane czekoladą) opakowanie wielokrotnego zamykania, op. Od 140g do 160g kg 222 52. Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 54 53. Herbatniki op. 1 kg kg 350 54. Kminek op. 0.5 kg kg 3 55. Migdały całe op. do 0,5 kg kg 4 56. Woda mineralna gazowana1,5 l szt l 516 57. Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. l 517 58. Czekolada gorzka op. do 100 g kg 54 59. Czekolada bezcukrowa op.do100 g kg 54 60. Curry op. do 0.5 kg kg 2 61. Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne op. 1 kg kg 790 62. Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) op. 1 kg kg 25 63. Wafle kakaowe bez cukru op. 1 kg kg 36 64. Wafle słodkie luz op. 1 kg kg 194 65. Paluszki słone op. do 200 g kg 188 66. Przyprawa rosół op. 1 kg kg 2 67. Kutia sypka op. 0,5 kg kg 22 68. Przyprawa kolendra op. do 0,5 kg kg 3 69. Przyprawa rozmaryn op. do 1 kg kg 1 70. Przyprawa tymianek op. do 1 kg kg 2 71. Cukierki czekoladowe op. 1 kg kg 265 72. Bazylia op. 0,5 kg kg 4 73. Chałwa waniliowa op. do 0,5 kg kg 150 74. Chrupki kukurydziane, bez cukru op. do 200 g kg 75 75. Krakersy (op. 100 g) kg 46 76. Ciastka typu leonki (op. 90g) kg 50 77. Ciastka pierniki kg (op. 0,5kg) kg 534 78. Rogal z nadzieniem kakaowym typu croissant op. od 80g-90g (pakowany po 1szt) kg 49 79. Masa krówkowa op. do 1 kg kg 5 80. Czekolada nadziewana op.do100 g kg 496 81. Imbir przyprawa op. do 0,5 kg kg 11 82. Kawa cappuccino 180 g szt. kg 57 83. Przyprawa oregano op. do 0,5 kg kg 1 84. Napój jabłkowy op. 1 l l 1083 85. Kotlety sojowe op 1 kg kg 1 86. Napój – sok z marchwi, jabłka i pomarańczy, przecierowy, pasteryzowany ,przeciery i soki min. 55 %, op. butelka szklana poj. do 1 l. l 221 87. Kurkuma op do 0,5 kg kg 2 88. Sos tatarski op. do 1 kg kg 3 CZĘŚĆ II ZUPY I SOSY L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Zupa – żur op. 1 kg kg 49 2. Zupa – grzybowa op. 1 kg kg 5 3. Zupa – grochowa op. 1 kg kg 7 4. Zupa – barszcz biały op. 1 kg kg 37 5. Zupa – ogonowa op. 1 kg kg 55 6. Sos pieczeniowy op. 1 kg kg 52 7. Sos pieczarkowy op. 1 kg kg 17 8. Sos grzybowy op. 1 kg kg 3 9. Sos boloński op. 1 kg kg 25 10. Zupa – barszcz czerwony op. 1 kg kg 4 11. Zupa rosół drobiowy op. 1 kg kg 23 12. Zupa – pieczarkowa op. 1 kg kg 13 13. Zupa – fasolowa op. 1 kg kg 8 14. Sos ziołowy winegret op 1 kg kg 1 15. Bulion drobiowo-wołowy op. 1 kg kg 10 CZĘŚĆ III PIECZYWO L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Chleb pszenno-żytni (krojony) 1 kg kg 49727 2. Chleb wieloziarnisty (krojony) 0,5 kg kg 4317 3. Baton (krojony) 0,400 kg kg 5729 4. Bułka zwykła 0,100 kg szt. 4134 5. Bułka kapuśniak 120 g szt. 839 6. Bułka tarta op. 1 kg kg 785 7. Babka drożdżowa 0,3 kg szt. 443 8. Babka piaskowa 0,3 kg szt. 183 9. Chleb graham wieloziarnisty – ciemny (krojony) do 1 kg kg 1061 10. Bułka słodka 0,120 kg szt. 11514 11. Suchary 0,5 kg kg 10 12. Pączki z dżemem i lukrem 0,07 kg szt. 5519 13. Chleb tostowy (krojony) do 1 kg kg 4398 14. Chleb graham – wieloziarnisty biały (krojony) do 1kg kg 2798 15. Ciasto – sernik 1 kg kg 873 16. Ciasto – jabłecznik 1 kg kg 314 17. Ciasto – babka 1 kg kg 312 18. Ciasto – makowiec 1 kg kg 104 19. Ciasto – fale Dunaju 1 kg kg 70 20. Ciasto – brzoskwiniowe 1 kg kg 301 21. Ciasto – cytrynowe 1 kg kg 305 22. Ciasto – mako – ser 1 kg kg 24 23. Ciasto – marmurkowe królewiec 1 kg kg 159 24. Ciasto kremówka 1 kg szt. 25 25. Ciasto – chałwowe 1 kg kg 89 26. Ciasto – jogurtowe 1 kg kg 4 27. Ciasto – krówka 1 kg kg 518 28. Ciastko ptyś 1 kg szt. 3874 29. Ciasto eklerka 65g szt. 2498 30. Ciasto – piernik 1 kg kg 125 31. Bułka słodka francuska 1 kg kg 10 32. Ciastka kruche 1 kg kg 449 W/w ilości towaru mogą być zmniejszone lub zwiększone według potrzeb Zamawiającego. Podane ilości są wielkościami orientacyjnymi. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Kakao (10-12% tłuszczu) Kakao - (kakao w proszku) jest wyrobem otrzymanym przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren Kakaowych. Kakao mało tłuste- o zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy. Konsystencja - Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się. Barwa - Jasnobrązowa do brunatno czerwonej. Kawa naturalna mielona Wyrób pakowany w paczki próżniowe wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością Barwa - Od jasno- do ciemnobrązowej w zależności od stopnia upalenia, praktycznie jednolita Wygląd - Konsystencja sypka, o praktycznie wyrównanym stopniu granulacji, bez trwałych zbryleń. Smak i zapach - Charakterystyczny dla kawy palonej, naturalny, bez zapachu i smaku pleśni, zjełczenia, ziaren śmierdzących i smaku kawy Rio oraz innych obcych. Herbata owocowa (saszetki) Herbata powinna być nie zepsuta i praktycznie wolna od zanieczyszczeń obcych, pakowana w torebki o masie 2g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Napar powinien posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku owocu. Czekolada nadziewana Czekolada nadziewana - czekolada uformowana z masy czekoladowej naturalnej, mlecznej, śmietankowej lub białej w ilości nie mniejszej niż 40% masy wyrobu, z nadzieniem. Powierzchnia - gładka z wyraźnym odciskiem wzoru formy, lekko błyszcząca, bez wyraźnych plam, zadrapań, pęknięć, może być zdobiona naturalnymi dodatkami, dopuszcza się jaśniejsze smugi, w przypadku wyrobów z masy czekoladowej mlecznej dopuszcza się powierzchnię lekko matową Barwa -Brązowa lub w przypadku skorupki z czekolady mlecznej – jasnobrązowa lub w przypadku skorupki z czekolady białej – kremowa. Konsystencja - Skorupki jednolita, twarda. Nadzienia charakterystyczna dla użytego nadzienia. Zawartość cukrów ogółem jako cukier inwertowany w suchej masie, % (m/m), nie więcej niż 65 Baton czekoladowy Wyroby czekoladowane - wyroby, których rdzeń stanowią korpusy miękkie, karmelki nadziewane, drażetki, wyroby wschodnie lub inne korpusy, a całą zewnętrzną warstwę lub jej część stanowi czekolada, dla której wymagania podano w odpowiednich przepisach. Powierzchnia - Z połyskiem, bez plam, zasiwień, zadrapań lub pęknięć, w przypadku wyrobów w kuwerturze mlecznej dopuszcza się powierzchnie lekko matową, pokrycie rdzenia całkowite lub częściowe w zależności od rodzaju wyrobu; powierzchnia dolna matowa, dopuszcza się do 2,5 % ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonej powierzchni lub niecałkowicie pokrytym spodzie; dla wyrobów o rdzeniu z owoców i wyrobów o rdzeniu miękkim i fantazyjnym kształcie dopuszcza się punktowe nie oblanie kuwerturą Konsystencja - Jednolita, twarda. Smakowitość - Właściwa dla użytej masy czekoladowej i rdzenia, bez smaku i zapachu obcego Sos grzybowy – pieczarkowy Koncentrat sosu grzybowego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce Sos Boloński Koncentrat sosu bolońskiego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wygląd - wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Baraszcz czerwony Barszcz czerwony instant - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, a dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, który po zalaniu wrzątkiem i zamieszaniu stanowi zupę – I danie obiadowe gotowe. Produkt sypki, z widocznymi kawałkami dodatków deklarowanych w nazwie, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Żur Koncentrat zupy - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się zupę – I danie obiadowe. Wygląd - Wyrób sypki, z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw od 5 do 20 mm, mięsa lub teksturatu sojowego, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Przyprawa do mięsa Przyprawa do mięsa - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Przyprawa do ryb Przyprawa do ryb - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Przyprawa do drobiu Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja – Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa – Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki. Przyprawa uniwersalna – warzywna Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja – Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa – Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki. Ocet Ocet – produkt przeznaczony do spożycia, otrzymany wyłącznie w procesie biologicznym dwóch fermentacji, alkoholowej i octowej z surowców pochodzenia rolniczego. Ocet powinien być wyprodukowany z następujących surowców: - przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, - innych produktów pochodzenia rolniczego, zawierających skrobię, cukry lub skrobię i cukry, włączając, lecz nie ograniczając go do ziarna zboż, słodu jęczmiennego, serwatki. Zawartość kwasów ogółem wyrażona jako bezwodny kwas octowy (g) nie mniej niż na 1000ml – 50. Kwasek cytrynowy Kwasek cytrynowy – produkt spożywczy o konsystencji sypkich kryształów. Konsystencja - Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek lub proszek. Barwa - Kryształy bezbarwne lub proszek biały. Zapach - Bez obcego zapachu. Smak – silnie kwaśny. Cynamon Cynamon - wysuszona kora zdjęta z gałęzi różnych gatunków drzewa rodzaju Cinnammonum, przygotowana w formie kawałków lub proszku. Barwa - Jasno-brązowa do brunatnej, jednolita. Konsystencja – Sypka, zmielony proszek przesiewający się bez reszty przez sito o oczkach 1mm Zapach – Swoisty, intensywny, bez zapachów obcych Smak - Słodko-piekący, bez posmaków obcych Żelatyna Żelatyna spożywcza produkt otrzymany z odtłuszczonych kości i miękkich odpadów poubojowych zwierząt rzeźnych przez przeprowadzenie nierozpuszczalnego kolagenu w glutynę. Majonez Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu. Konsystencja – jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju Barwa – jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie Zapach – właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna obecność obcych zapachów. Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmaki Musztarda Musztarda - przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem. Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości. Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej. Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw. Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych. Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej, zaś w przypadku musztardy kremskiej słodkawy; dopuszcza się piekący, z wyczuwalnym smakiem użytych składników smakowo-zapachowych oraz wyraźnie słony w przypadku musztardy delikatesowej rodzaju Dijon; bez obcych posmaków. Ketchup Ketchup - produkt otrzymany ze świeżych lub/i przetworzonych pomidorów (owoce rozdrobnione, przecier, koncentrat) i innych warzyw (np. cebula, czosnek, seler, papryka) utrwalonych metodami fizycznymi, względnie chemicznymi, z dodatkiem przypraw aromatyczno-smakowych lub/i wyciągów z warzyw lub/i przypraw, dozwolonych środków słodzących, soli, kwasów spożywczych i ewentualnym dodatkiem substancji zagęszczających, utrwalone termicznie lub chemicznie. Barwa – Typowa dla użytych surowców, zmieniona procesem technologicznym. Zapach i smak – Charakterystyczny dla poszczególnych sosów w zależności od użytych składników, bez obcych zapachów i posmaków. Konsystencja i wygląd - Półpłynna do gęstej, ewentualnie z widocznymi cząstkami przypraw, kawałkami warzyw, owoców lub grzybów zależnie od rodzaju i sposobu przetwarzania zastosowanych surowców i półproduktów; w przypadku sosów ketchup jednorodna, przetarta masa bez ziarnistości. Zawartość ekstraktu ogólnego oznaczonego refraktometrycznie, ułamek masowy w %, nie mniej niż 35. Budyń Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, substancji aromatycznych naturalnych, identycznych z naturalnymi lub syntetycznych, barwników spożywczych, z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych spożywczych dodatków smakowych, oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców. Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Galaretka Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie cukru, substancji żelująco - zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców. Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru. Barwa – zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Kisiel Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru Barwa – zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Woda mineralna – gazwoana Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, średnio nasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l Woda minerala – niegazowana Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, nie nasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l Sól Sucha, niezawilgocona, czysta, o śnieżnobiałej bieli, bez grudek, sypka, bez obcych smaków i zapachów. Herbata granulowana Sucha niezawilgocona, o aromatycznym smaku i zapachu. Kawa zbożowa (rozpuszczalna) Sypka, bez grudek, niezawilgocona, sucha Drożdże Bez obcych smaków i zapachów. Liść laurowy Wysuszone liście zebrane z drzewa laurowego (Laurus nobilis L.) Brawa - Jasno-zielona do oliwkowo-zielonej z możliwym odcieniem mlecznym Konsystencja – łamliwa. Zapach - swoisty, bez zapachów obcych. Majeranek Przesortowane, poddane procesowi ocierania, w wyniku którego zostały wyeliminowane łodygi. Barwa - Szarozielonooliwkowa Zapach – Aromatyczny, silny, bez zapachów obcych Smak - Korzenny, gorzkawy Ziele angielskie Wysuszone, wykształcone, lecz niedojrzale owoce (jagody) rośliny Pimenta officinalis L. Brawa – Swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej Kształt – Kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki Zapach – Swoisty, intensywny, bez zapach obcych Smak - Swoisty, intensywny, bez zapach obcych Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) 4 jajeczny – makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Makaron nitka 4 jajeczny – makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Makaron zacierka makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Przyprawa w płynie typu „Magi” Produkt spożywczy otrzymywany w wyniku hydrolizy surowców roślinnych lub zwierzęcych o dużej zawartości białka, głównie zawierający zhydrolizowane białko w postaci aminokwasów, sól kuchenną oraz wodę, w postaci płynu Barwa - Od jasnobrązowej do brunatnej Wygląd i konsystencja – płynna. Smak - Charakterystyczny dla hydrolizatu białkowego, łagodny, nie dopuszczalny smak gorzki Rodzynki Wygląd – kształt zachowany, jednorodny, barwa typowa dla gatunku i odmiany, z dopuszczalnym pociemnieniem. Tekstura i konsystencja elastyczna, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu bez smaków i zapachów obcych. Zawartość wody nie więcej niż10-35%. Dostarczony towar ma być świeży, bez oznak zepsucia. Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zawilgocone . Wszelkie uszkodzenia, defekty towaru spowodują nieprzyjęcie go przez Zamawiającego. Na opakowaniach muszą być widoczne terminy przydatności. Pieczywo powinno być świeże, dobrze wyrośnięte, nie spieczone, smaczne. W przypadku użycia przez Zamawiającego w niniejszej SIWZ sformułowań wskazujących na producenta, znaki towarowe, patenty, pochodzenie itp., należy rozumieć, iż wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: - DPS Branice (83 mieszkańców), - DPS Boboluszki (76), - DPS Radynia (75), - DPS Dzbańce (199), - DPS Bliszczyce (81), - DPS Głubczyce (29), - DPS Kietrz (71) W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. Wszystkie filie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego. Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczycach. Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce. Dla filii w Kietrzu posiłki przygotowuje kuchnia w Dzbańcach. Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy. Odległości od miejscowości Głubczyce: Głubczyce – Klisino 15 km Głubczyce – Radynia 15 km Głubczyce – Boboluszki 25 km Głubczyce – Dzbańce 18 km Głubczyce - Bliszczyce 26 km Zamawianie towaru odbywa się dwa razy w tygodniu – telefonicznie lub e-mailem Dostawa towaru dwa razy w tygodniu, godziny dostaw towarów od 07.00 do 14.00 od pn - pt . Zamawiający uzgodni indywidualnie z danym dostawcą godz. dostaw. Dowóz pieczywa – codziennie Sprzedawca zobowiązuje się do sukcesywnego wydawania - dostarczenia towarów z magazynu sprzedawcy we wskazane miejsce przez kupującego (łącznie z wniesieniem do magazynu kupującego). Dowóz przedmiotu zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Sprzedawcy, ubezpieczonym transportem, loco magazyny kupującego. Sprzedawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Ponosi on całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i bierze na siebie odpowiedzialność za braki, wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Kupujący będą składali Sprzedawcy zamówienia na dostawy telefonicznie lub e-mailem minimum z jednodniowym wyprzedzeniem. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z: - ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi; Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1) Załącznik II do w/w rozporządzenia: ROZDZIAŁ IV TRANSPORT 1. Transportery i/lub kontenery używane do przewozu środków spożywczych muszą być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie i kondycji technicznej, aby chronić środki spożywcze przed zanieczyszczeniem i muszą, w miarę potrzeby, być tak zaprojektowane i skonstruowane, by umożliwić właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcję. 2. Pojemniki w pojazdach i/lub kontenerach nie mogą być używane do transportowania niczego poza środkami spożywczymi, jeśli mogłoby to prowadzić do zanieczyszczenia. 3. W przypadku gdy transportery i/lub kontenery są wykorzystywane do przewożenia czegokolwiek poza środkami spożywczymi lub do przewożenia różnych środków spożywczych jednocześnie, musi być zapewnione skuteczne rozdzielenie produktów. 4. Duże ilości środków spożywczych w postaci płynu, granulatu lub proszku muszą być transportowane w pojemnikach i/lub kontenerach/zbiornikach przeznaczonych do transportu środków spożywczych. Takie kontenery muszą być oznaczone w wyraźnie widoczny i nieścieralny sposób, w jednym lub w kilku językach Wspólnoty, aby wskazać, że są one używane do transportu żywności, lub muszą być oznaczone „tylko dla środków spożywczych”. 5. W przypadku gdy transportery i/lub kontenery zostały użyte do przewożenia czegokolwiek innego poza środkami spożywczymi lub do przewożenia różnych środków spożywczych, konieczne jest skuteczne czyszczenie między przewożeniem ładunków, aby uniknąć ryzyka zanieczyszczenia. 6. Środki spożywcze w transporterach i/lub kontenerach muszą być tak rozmieszczone i zabezpieczone, aby zminimalizować ryzyko zanieczyszczenia. 7. W miarę potrzeby, transportery i/lub kontenery wykorzystywane do przewożenia środków spożywczych muszą być przystosowane do utrzymania ich właściwej temperatury i, tam gdzie to konieczne, zaprojektowane tak, aby umożliwić kontrolowanie tych temperatur. Podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać wytycznych zawartych w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 Nr 171 poz. 1225 z póź. zm. Osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Kopie orzeczenia lekarskiego znajdują się w miejscu wykonywania pracy przez osobę, której dotyczy to orzeczenie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca musi dołączyć do oferty następujące dokumenty i oświadczenia: Nazwa dokumentu Wymagany dokument Nr załącznika SIWZ Formularz ofertowy Załączony formularz ofertowy Zał. nr 1 Oświadczenie Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania Zał. nr 2 Oświadczenie Oświadczenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu Zał. nr 3 Zobowiązanie (jeżeli dotyczy) Zobowiązanie podmiotów Zał. nr 4 Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy) Pełnomocnictwo Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, lub inne pełnomocnictwa jeżeli zasady reprezentacji nie wynikają jednoznacznie z dokumentu rejestracyjnego (ewidencyjnego) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w rozdz. 5 ust. 14 ppkt 14.3 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że: nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; Jeżeli w kraju, którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w rozdz. 5 ust. 14, ppkt 14.3 zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jej reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę i miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby z uwzględnieniem terminów ich ważności. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach