Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej ogłasza przetarg
- Adres: 75-902 Koszalin, ul. J. Piłsudskiego 92
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3452415, 3444062 , fax. 094 3455374
- Data zamieszczenia: 2009-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej
ul. J. Piłsudskiego 92 92
75-902 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3452415, 3444062, fax. 094 3455374
REGON: 33037474200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.cos.sg.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa różnych produktów spożywczych - pieczywo i wyroby cukiernicze (sprawa nr 6/09) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych: chleb zwykły krojony, chleb mieszany krojony, chleb razowy, bułki pszenne zwykłe, bułki grahamki, rogal maślany, drożdżówki z nadzieniem, pączki drożdżowe, placek drożdżowy, makowiec, sernik, babka w polewie, jabłecznik, keks, ciastka francuskie z nadzieniem, bułka tarta, w ogólnej ilości do 17 150 kg - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158111007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają wszystkie niżej wymienione warunki: warunek nr 1 - posiadają uprawnienia do wykonywania działalności związanej z przedmiotem zamówienia oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, warunek nr 2 - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, warunek nr 3 - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełniania powyższych warunków odbywać się będzie na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów wymienionych w SIWZ. W przypadku oferty wspólnej warunek nr 1 musi spełnić każdy z partnerów samodzielnie, natomiast warunek nr 2 i nr 3 muszą spełniać oni łącznie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania powyższych warunków każdy z Wykonawców składa oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art 22 ustawy Pzp według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunku nr 1 to: odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności), wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego (podstawa prawna: art 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień lub decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzająca spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną dotychczas na podstawie art 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005r. Nr 31, poz. 265 (podstawa prawna: art 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień. Dokumenty wymagane przez Zamawiającego niezbędne do przeprowadzenia postępowania potwierdzające, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego: zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) lub certyfikat HACCP; zaświadczenie wystawione przez WIJHARS lub karta zgłoszenia poświadczona przez WIJHARS potwierdzające, że prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spozywczych (podstawa prawna: art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych, tj.: Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cos.strazgraniczna.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa chleba
Dodano: 2016-05-02 - Dostawa pieczywa do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
Dodano: 2016-04-08 - Dostawa chleba i bułki tartej
Dodano: 2015-11-06 - Dostawa chleba i bułki tartej dla potrzeb Zakładu Karnego w Goleniowie
Dodano: 2015-11-02 - 12/ŻYW/15/16
Dodano: 2015-09-08 - Dostawa pieczywa do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
Dodano: 2015-05-12 - Dostawa chleba pszennego dla potrzeb Zakładu KArnego w Goleniowie
Dodano: 2015-03-05 - Dostawa chleba i bułki tartej dla potrzeb Zakładu Karnego w Goleniowie
Dodano: 2014-11-06 - Dostawa chleba i bułki tartej
Dodano: 2014-10-23 - Dostawa chleba
Dodano: 2014-10-22