Przetargi.pl
Dostawa różnych artykułów spożywczych do ZOOM NATURY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Janowie Lubelskim

Zoom Natury Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 23-300 Janów Lubelski, Ul. Świerdzowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 15 872 43 07, , fax. 15 872 46 70
  • Data zamieszczenia: 2020-12-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zoom Natury Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    Ul. Świerdzowa 41
    23-300 Janów Lubelski, woj. lubelskie
    tel. 15 872 43 07, , fax. 15 872 46 70
    REGON: 60760980000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka z o.o. ze 100% udziałem Gminy Janów Lubelski

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych artykułów spożywczych do ZOOM NATURY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Janowie Lubelskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych do Zoom Natury Sp. z o.o. 2. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na sześć części, jak poniżej: • Część I zamówienia – Różne produkty spożywcze – kod CPV 15800000-6 + jaja – kod CPV 03142500-3 • Część II zamówienia – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9 • Część III zamówienia – Ryby przetworzone i konserwowane – kod CPV 15200000-0 + produkty głęboko mrożone – kod CPV 15896000-5 • Część IV zamówienia – Pieczywo i świeże wyroby piekarsko-ciastkarskie – kod CPV 15810000-9 • Część V zamówienia – Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole - kod CPV 15961000-2 2.1. Przez ofertę częściową zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty. 2.2. Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia zgodnie ze złożoną ofertą oraz ze SIWZ. Wykonanie umowy obejmuje sukcesywne dostawy poszczególnych produktów w oparciu o złożone przez zamawiającego zamówienie, w którym określi on termin oraz asortyment zamówienia. Koszty przewozu, opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi wykonawca, a zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie zamawiającego. 2.3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w załącznikach 1/1 – 1/6 (SOPZ) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniają ten sam poziom technologiczny, wydajnościowy, smakowy i jakościowy. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna oraz dołączyć oświadczenia o równoważności wraz z opisem. Wymagania stawiane wykonawcy: 1) Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2017 r. poz. 149, z późn. zm.) oraz przepisów wykonawczych do tej ustawy. Dostarczone produkty będą oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych – Dz. U. z 2015 r., poz. 29, z późn. zm/. tj. oznakowanie musi zawierać nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. 2) W okresie trwania umowy wykonawca na każde żądanie zamawiającego zobowiązany jest przedstawić: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP. 3) Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych zamawiającego. Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi. 4) Wykonawca będzie odpowiedzialny, za jakość przedmiotu zamówienia, jego zgodność z recepturami wyrobu w Części I., Części II., Części III., Części IV. oraz Części V zamówienia. 5) Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji niniejszego zamówienia. Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załącznikach Nr 1/1 – 1/5 dla poszczególnych Części zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1) Formularz ofertowy – sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3 do SIWZ. 2) Formularz cenowy – sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2/1 – 2/5 do SIWZ – w zależności od części zamówienia, na którą składana jest oferta. 3) Pełnomocnictwo – o ile dotyczy. 4) Oświadczenie wykonawcy o nie podleganiu wykluczeniu –wypełnione i podpisane przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SIWZ, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu – składane razem z ofertą. 5) Oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem – w przypadku składania ofert równoważnych. 6) Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej sporządzone i wypełnione według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 5 do SIWZ. Wykonawca składa zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (wg wzoru – Zał. Nr 5) w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz ze złożeniem informacji, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w niniejszym postępowaniu. 2.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w niniejszej SIWZ do oferty należy dołączyć: 1) próbki oferowanych artykułów żywnościowych we wszystkich asortymentach (dotyczy to Części IV. – pieczywo, świeże wyroby piekarsko-ciastkarskie w celu dokonania oceny jakości oferowanych wyrobów. Próbki należy złożyć do dnia składania ofert, tj. 12.01.2021 r. do godz. 10:00 w siedzibie zamawiającego (biuro ZOOM NATURY Sp. z o.o. w Janowie Lubelski, ul. Świerdzowa 41). Na opakowaniu wzorów należy podać dokładną nazwę i adres wykonawcy oraz nazwę przetargu z zaznaczeniem „próbki”. Wewnątrz opakowania należy umieścić dokładny spis załączonych próbek. Wykonawca zobowiązany jest, aby próbki produktów podlegających ocenie były w oryginalnych opakowaniach. Dodatkowo w zakresie pieczywa wymagane jest dostarczenie receptury i składu produktów (zobowiązujemy się do zachowania receptury w tajemnicy). 2) Wymaga się, aby Wykonawcy dostarczyli wzory (próbki) następujących artykułów żywnościowych: a) Część I – Różne produkty spożywcze + jaja - koncentrat pomidorowy, majonez, dżem brzoskwiniowy, dżem truskawkowy, miód wielokwiatowy, pomidory suszone; b) Część II – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne – trzy rodzaje wędlin, burger wołowo-wieprzowy, parówki cienkie; c) Część III – Ryby przetworzone i konserwowane + produkty głęboko mrożone – frytki, burger wołowo- wieprzowy, miruna filet rybny, lody kuweta oraz mieszanka owocowa; d) Część V – Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole – piwo Żywiec 0%, piwo Warka 0%, piwo Żywiec i Warka puszka oraz piwo Desperados i Heineken; w celu dokonania oceny jakości oferowanych wyrobów. Próbki należy złożyć do dnia składania ofert, tj. 12.01.2021 r. do godz. 10:00 w siedzibie Zamawiającego (biuro ZOOM NATURY Sp. z o.o. w Janowie Lubelskim, ul. Świerdzowa 41. Na opakowaniu wzorów należy podać dokładną nazwę przetargu z zaznaczeniem „próbki”. Wewnątrz opakowania należy umieścić dokładny spis załączonych próbek. Wykonawca zobowiązany jest, aby próbki produktów podlegających ocenie były w oryginalnych opakowaniach.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach