21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ ogłasza przetarg
- Adres: 28-100 Busko-Zdrój, ul. Gen. F. Rzewuskiego 8
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3780919, 3780348 , fax. 041 3780332
- Data zamieszczenia: 2015-01-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
ul. Gen. F. Rzewuskiego 8 8
28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3780919, 3780348, fax. 041 3780332
REGON: 29052485300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.21wszur.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa różnych artykułów spożywczych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do magazynu żywnościowego Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój. 2. Opis przedmiotu zamówienia: 1) produkty powinny być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami jakościowymi; 2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnych, zamkniętych opakowaniach, prawidłowo oznakowane w języku polskim opakowaniach; 3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy; 4) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5) Zamawiający wymaga, aby zamówione artykuły były dostępne nie później niż 48 godzin od momentu złożenia zamówienia; 6) Zamawiający wymaga, aby w zał. nr 1-2 do SIWZ w kolumnie nr 3 - 5 Wykonawca wpisał nazwę handlową, nazwę producenta oraz wielkość opakowania jednostkowego zaoferowanego przez siebie produktu; 7) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Wielkość przedmiotu zamówienia jest wielkością szacunkową i została określona w formularzach asortymentowo-cenowych będących załącznikami do niniejszej SIWZ: 1) zał. nr 1 do SIWZ - PAKIET I - ORZECHY, WARZYWA I OWOCE PRZETWORZONE; 2) zał. nr 2 do SIWZ - PAKIET II - TŁUSZCZE JADALNE I RYBY PRZETWORZONE. 4. Częstotliwość dostaw: 1) PAKIET I - II - 1-2 razy w tygodniu: od poniedziałku do soboty (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 600 - 630. 2) jeżeli dniem dostawy jest dzień ustawowo wolny od pracy to dostawa będzie realizowana w pierwszym dniu roboczym, przed lub po dniu ustawowo wolnym od pracy. 5. Warunki dostaw: 1) wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy, b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966; z późn. zm.), c) ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577; z późn. zm.); 2) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy - zał. nr 7 do SIWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 1-2 do SIWZ; 3) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP; 4) przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Pozacenowe - termin płatności faktury
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://21wszur.tbu.pl/bip/przetargi.php
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- sprzedaż i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby przygotowania posiłków przez Agencję Rozwoju Lokalnego Sp. z o.o. w Ostrowcu Świętokrzyskim
Dodano: 2016-06-09 - przetarg nieograniczony na sprzedaż i sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby przygotowania posiłków przez Agencję Rozwoju Lokalnego Sp. z o.o. w Ostrowcu Świętokrzyskim
Dodano: 2016-04-26 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby przygotowania posiłków przez Agencję Rozwoju Lokalnego Sp. z o.o. w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Dodano: 2016-03-10 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby przygotowania posiłków przez Agencję Rozwoju Lokalnego Sp. z o.o. w Ostrowcu Świętokrzyskim
Dodano: 2016-01-14 - Dostawa mrożonek, ryb i przetworów rybnych w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76, z podziałem na dwie części.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa warzyw i owoców do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76, z podziałem na dwie części.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawę warzyw, owoców, jaj i kwaszonek dla Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ul. Grabowiecka 7 w okresie od 02.01.2016r. do 30.06.2016r
Dodano: 2015-11-20 - DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PLACÓWEK OŚWIATOWYCH GMINY KRASOCIN W ROKU SZKOLNYM 2015/2016 PRZETARG NR 2
Dodano: 2015-08-18 - Zakup i dostawa świeżych owoców i warzyw w okresie od daty zawarcia umowy do 30.06.2015 r.
Dodano: 2015-02-16 - Dostawa mrożonek, ryb i przetworów rybnych do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76, z podziałem na dwie części
Dodano: 2014-12-08