Przetargi.pl
Dostawa różnych artykułów spożywczych

Zakład Karny nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 50-211 Wrocław, ul. Kleczkowska 35
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 071 3272600
  • Data zamieszczenia: 2014-01-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 1
    ul. Kleczkowska 35 35
    50-211 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 071 3272600
    REGON: 00032054900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Grupa I 1.Chleb mieszany jasny -pszenno-żytni (ok. 70% mąki pszennej i 30% mąki żytniej), świeży, krojony (grubość kromki 11 - 13 mm), niepopękany, barwa równomierna; miękisz dobrze wypieczony, nie kruszący się, równomiernie porowaty, bez grudek mąki, ściśle przylegający do skórki. Pakowanie dwustopniowe (w folięi opakowanie zbiorcze), metki na każdym bochenku umieszczone na każdej jego połówce, waga 0,4 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 469 000 kg 2.Pieczywo pszenne - bochenki świeże, krojone (grubość kromki 11 - 13 mm), niepopękane, barwa równomierna; miękisz dobrze wypieczony, nie kruszący się, równomiernie porowaty, bez grudek mąki, ściśle przylegający do skórki. Pakowanie dwustopniowe (w folię i opakowanie zbiorcze), metki na każdym bochenku umieszczone na każdej jego połówce, waga 0,4 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 31 300 kg 3.Bułka tarta - drobno mielona, jasna, powstała ze starcia wraz ze skórką: bułki pszennej, sucharów, chleba, biszkoptów itp., zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba. Opakowania do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 200 kg Grupa II 1.Granulat sojowy - produkt otrzymany z odtłuszczonej mąki sojowej w postaci granulatu, suchy, o odpowiedniej barwie i zapachu; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 680 kg 2.Kostka sojowa - produkt otrzymany z odtłuszczonej mąki sojowej w postaci kostek różnej wielkości, suchy, o odpowiedniej barwie i zapachu; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 4 230 kg 3.Kotlety sojowe - produkt otrzymany z odtłuszczonej mąki sojowej w postaci kotletów o wadze 6 - 10 g, bez dodatków, suchy, o odpowiedniej barwie i zapachu; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 380 kg Grupa III 1.Ryż długoziarnisty - ziarno powinno być zdrowe, czyste, suche, dobrze odtłuszczone, niedopuszczalna obecność połamanych ziaren i mączki, barwa biała, smak i zapach swoiste, prawie bezwonne; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 27 500 kg 2.Kasza gryczana - struktura i konsystencja sypka, pojedyncze cząstki dobrze odtłuszczone, barwa jasnobrązowa do brunatnej, zapach i smak swoisty, wilgotność poniżej 15%; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 7 600 kg 3.Kasza jęczmienna - struktura i konsystencja sypka, pojedyncze cząstki dobrze odtłuszczone, barwa jasnoszara z odcieniem zielonawym lub żółtawym, zapach i smak swoisty, wilgotność poniżej 15%; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 15 100 kg 4.Kasza jęczmienna pęczak - gruboziarnista, struktura i konsystencja sypka, pojedyncze cząstki dobrze odtłuszczone, barwa jasnoszara z odcieniem zielonawym lub żółtawym, zapach i smak swoisty, wilgotność poniżej 15%; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 500 kg 5.Kasza manna - struktura i konsystencja sypka, drobnoziarnista, bez grudek, niedopuszczalna obecność mąki lub otrąb, barwa biała z odcieniem żółtawym, zapach i smak swoisty, wilgotność poniżej 15%; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 9 020 kg 6.Mąka pszenna typ 500 -struktura i konsystencja sypka, drobnoziarnista, bez grudek, barwa jednolita, biała z odcieniem żółtym, zapach i smak swoisty, wilgotność poniżej 15%; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 17 950 kg 7.Mąka ziemniaczana - struktura i konsystencja sypka, drobnoziarnista, bez grudek, barwa biała, zapach i smak swoisty, wilgotność poniżej 15%; opakowania do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 645 kg Grupa IV 1.Makaron gruby - makaron o konsystencji twardej, sprężystej, po ugotowaniu nie powinien sklejać się, ciemnieć i tracić nadanego kształtu; w zależności od zapotrzebowania danej jednostki może mieć różne formy (świderki, kolanka, falbanki, łazanki); opakowania do 25 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 34 750 kg 2.Makaron cienki - makaron typu nitki, o konsystencji twardej, sprężystej, po ugotowaniu nie powinien sklejać się, ciemnieć i tracić nadanego kształtu; opakowania do 25 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 750 kg Grupa V 1.Zaprawa z owoców czerwonych - zaprawa do napojów z czerwonych owoców, zagęszczona, powinna zawierać min. 60 % ekstraktu z owoców, bez cukru (może zawierać substancje słodzące); opakowania szklane do 5 l. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 4 575 l 2.Keczup łagodny - łagodny sos pomidorowy, gatunek I, konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, o wyraźnym smaku i zapachu pomidorowym; opakowania szklane lub plastikowe z dozownikiem do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 4 170 kg 3.Majonez sałatkowy - gatunek I, konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, smak łagodny, o łagodnym lekko kwaskowym smaku; opakowania szklane od 0,4 do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 520 kg 4.Musztarda ostra - gatunek I, konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, smak ostry, piekący, słonawy, wyczuwalny zapach gorczycy; zawartość soli nie więcej niż 3 - 5 %; opakowania szklane lub plastikowe z dozownikiem do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 925 kg 5.Ocet spirytusowy - 10%, gatunek I, przezroczysty, klarowny, o charakterystycznym zapachu i mocno kwaśnym smaku; opakowania: butelki szklane o poj. 0,5 - 1,0 l. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 000 l 6.Przyprawa w płynie typu maggi - przyprawa do zup w płynie, barwa ciemnobrunatna, jednolita, smak i zapach przypominający bulion warzywny, otrzymana z surowców roślinnych, z dodatkiem naturalnych przypraw oraz dodatkowych substancji dozwolonych, niedopuszczalne rozwarstwianie się produktu; opakowania: butelki szklane do 1,0 l. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 9 750 l 7.Przyprawa uniwersalna typu kucharek - uniwersalna mieszanka suszonych, warzyw, ziół i przypraw z dodatkiem substancji dozwolonych, w postaci proszku lub granulek; struktura i konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 880 kg 8.Kisiel owocowy bez cukru - struktura i konsystencja sypka, drobnoziarnista, bez grudek, barwa dla kisielu owocowego zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie, smak i zapach charakterystyczny dla owocu lub deklarowanego dodatku aromatycznego; opakowania. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 850 kg. 9.Sól spożywcza - jodowana, struktura i konsystencja sypka, drobnoziarnista, bez grudek, barwa biała; opakowania do 25 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 10 200 kg. 10.Zupa grzybowa - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych, z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi zupę; struktura i konsystencja sypka w postaci proszku lub granulek, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; opakowania szczelne do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 250 kg. 11.Zupa pieczarkowa - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych, z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi zupę; struktura i konsystencja sypka w postaci proszku lub granulek, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; opakowania szczelne do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 070 kg. 12.Żurek - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych, z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi zupę; struktura i konsystencja sypka w postaci proszku lub granulek, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; opakowania szczelne do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 160 kg. 13.Sos biały - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych (w tym zagęszczających), z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi sos; struktura i konsystencja sypka; opakowania szczelnie zamknięte do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 935 kg. 14.Sos boloński - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych (w tym zagęszczających), z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi sos; struktura i konsystencja sypka; opakowania szczelnie zamknięte do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 045 kg 15.Sos pieczarkowy - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych (w tym zagęszczających), z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi sos; struktura i konsystencja sypka; opakowania szczelnie zamknięte do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 010 kg 16.Sos pieczeniowy ciemny - produkt otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych z dodatkiem naturalnych przypraw i substancji dozwolonych (w tym zagęszczających), z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo-zapachowym, który po przyrządzeniu stanowi sos; struktura i konsystencja sypka; opakowania szczelnie zamknięte do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 905 kg 17.Wafle ryżowe naturalne - produkt wytworzony z całych ziaren ryżu brązowego, bez tłuszczu i mąki oraz dodatków smakowych i konserwantów; opakowania do 0,2 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 780 kg 18.Herbata miętowa liściasta (luz) - gatunek I, liściasta, niezwietrzała, o smaku i zapachu charakterystycznym dla mięty, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania 10 - 25 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 220 kg Grupa VI 1.Cynamon mielony - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 80 kg 2.Czosnek suszony granulowany - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 249 kg 3.Koperek zielony suszony - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 390 kg 4.Majeranek - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 300 kg 5.Papryka ostra - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 241,5 kg 6.Pieprz czarny mielony - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 240,5 kg 7.Pieprz ziołowy - przyprawy w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o smaku i zapachu charakterystycznym dla danej przyprawy, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 482 kg 8.Ziele angielskie suszone mielone - w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o charakterystycznym smaku i zapachu, konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 1 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 161,5 kg 9.Liść laurowy - w pierwszym gatunku, niezwietrzałe, o charakterystycznym smaku i zapachu; opakowania szczelne do 0,5 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 99,5 kg 10.Przyprawa do gulaszu - mieszanka suszonych ziół i przypraw, z dodatkiem substancji dozwolonych, w postaci proszku lub granulek; struktura i konsystencja sypka, bez grudek; opakowania szczelne do 10 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 380 kg Grupa VII 1.Kluski śląskie - mrożone, po ugotowaniu nie mogą się rozpadać; ilość klusek śląskich wchodząca na 1 kg = 30 szt. (+/- 3 szt.); opakowania do 5 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 5 600 kg 2.Pierogi ruskie - chłodzone, ilość pierogów wchodząca na 1 kg = 40 szt. (+/- 4 szt.); pakowane na tackach styropianowych. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 800 kg Grupa VIII 1.Woda mineralna 1,5 l - nienasycona CO2 (niegazowana), bezbarwna, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, bezwonna i bez obcych posmaków; opakowania: butelki plastikowe o poj. 1,5 l; opakowania zbiorcze: zgrzewy termokurczliwe. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 22 600 l 2.Woda mineralna 0,5 l - nienasycona CO2 (niegazowana), bezbarwna, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, bezwonna i bez obcych posmaków; opakowania: butelki plastikowe o poj. 0,5 l; opakowania zbiorcze: zgrzewy termokurczliwe. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 210 l
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w następujących wysokościach (odpowiednio dla każdej z części zamówienia): a)Grupa I - 9 300,00 zł b)Grupa II - 570,00 zł c)Grupa III - 1 900,00 zł d)Grupa IV - 820,00 zł e)Grupa V - 1 400,00 zł f)Grupa VI - 260,00 zł g)Grupa VII - 480,00 zł h)Grupa VIII - 150,00 zł 2. Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert w jednej lub w kilku poniższych formach: a)w pieniądzu, przelewem na nieoprocentowane konto bankowe Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu nr 09 1010 1674 0046 4613 9120 0000 z opisem Wadium do zamówienia, znak sprawy D/Kw - 220/37/13/Ż, nr grupy ........, przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu; b)w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)w gwarancjach bankowych; d)w gwarancjach ubezpieczeniowych; e)w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 Ustawy z dnia 09 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz.U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 3. Zamawiający dokona zwrotu lub zatrzyma wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach