Przetargi.pl
Dostawa prodyktów i artykułów spożywczych dla Domu POmocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie

Dom Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie ogłasza przetarg

  • Adres: 74-200 Pyrzyce, Żabów 31
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-91 5777-641; 5777-642 , fax. 0-91 5777-641
  • Data zamieszczenia: 2009-04-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie
    Żabów 31 31
    74-200 Pyrzyce, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-91 5777-641; 5777-642, fax. 0-91 5777-641
    REGON: 00544512600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biuletyn.abip.pl/dpspyrzyce/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu powiatowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa prodyktów i artykułów spożywczych dla Domu POmocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne produktów i artykułów spożywczych różnych w ilościach i asortymentach podanych w SIWZ, z podziałem na grupy towarowe. Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej kwot określ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych 5.Prowadzą działalność gospodarczą w dziedzinie będącej przedmiotem zamówienia 6.Dysponują środkiem transportu, który spełnia określone przepisami wymagania sanitarne do transportu mięsa i wędlin. oraz: 1.Złożą ofertę ważną i nie podlegającą odrzuceniu w myśl art. 89 Ustawy; 2.Gwarantują wysoką jakość produktów i artykułów spożywczych, oraz przestrzegają procedur systemu HCCP. 3.Uchybienia w zakresie jakości towaru (produktu), naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź specyfikacji przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 4.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy uprawnieni do występowania w obrocie prawnym. Potwierdzeniem spełnienia w.w warunków będzie: złożenie Oświadczenia Wykonawcy (załącznik do SIWZ o spełnieniu warunków udziału) oraz dokument dopuszczający Wykonawcę do obrotu prawnego odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej). Niespełnienie któregokolwiek z warunków spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania. Oceny spełniania wymaganego warunku Zamawiający dokona na podstawie dokumentów wymienionych w SIWZ według formuły: spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Oferta + formularz cenowy. Oferta - załącznik nr 1 oraz formularz cenowy (pakiety od nr 1 do nr 12) muszą być wypełnione według wzoru druku załączonego do niniejszej specyfikacji. 3.Oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymogi art. 22 ust. 1. Ustawy oraz o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania - załącznik nr 2 4.Aktualne zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z uiszczeniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania. 5.Aktualne zaświadczenie z ZUS-u o nie zaleganiu ze składkami na ubezpieczenie społeczne wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, LUB: 6.Aktualne zaświadczenie o nie zaleganiu ze składkami na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne z Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7.Zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości (Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, Weterynaria itp.) potwierdzającego, iż poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.abip.pl/dpspyrzyce/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach