Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych w 2017 r.

Liceum Plastyczne im. Józefa Chełmońskiego w Nałęczowie ogłasza przetarg

  • Adres: 24140 Nałęczów, ul. Lipowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 815 014 554 , fax. 815 015 793
  • Data zamieszczenia: 2016-12-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Liceum Plastyczne im. Józefa Chełmońskiego w Nałęczowie
    ul. Lipowa 30
    24140 Nałęczów, woj. lubelskie
    tel. 815 014 554, fax. 815 015 793
    REGON: 28259900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych w 2017 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Liceum Plastycznego im. Józefa Chełmońskiego w Nałęczowie w 2017roku zgodnie z załącznikiem cenowym na poszczególne zadanie. 2.Formularze asortymentowo-cenowe będą integralną częścią SIWZ zawierającą wykaz asortymentu i ilości produktów żywnościowych,które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. 3.Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, wymienionych w formularzu cenowym, mogą być aktualizowane co dwa miesiące po w/w okresie (obniżone lub w przypadku znaczących zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku z sezonowością i dostępnością towarów na rynku). Każdorazowa zmiana cen musi by uzasadniona pisemnie przez Wykonawcę i uzgadniana z Zamawiającym oraz wymagać jego akceptacji. 4.Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 5.Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować telefonicznie lub faxem przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. Produkty spożywcze muszą by dostarczane samochodem własnym Dostawcy spełniającym wymogi sanitarne, w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym. 6.Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 7.Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914; Nr . 183 poz. 1228; Nr 230 poz. 1511; z 2011 Nr 106 poz. 622; Nr 122 poz. 696; Nr 171 poz. 1016, z 2014r. poz. 1662,1722; 2015 poz. 35, póz. zm. 8.Przedmiot zamówienia obejmuje transport oraz wyładunek asortymentu do miejsca przeznaczenia tj magazyn . 9.Przedmiot dostawy: Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na n/w zadania / części: -Zadanie nr 1 Dostawy warzyw korzeniowych, bulwiastych, liściastych, ziemniaków oraz owoców KOD CPV 0112 11 00-2 warzywa korzeniowe i bulwiaste KOD CPV 0112 13 00-4 warzywa liściaste KOD CPV 0322 23 00-6 owoce inne niż tropikalne KOD CPV 0321 21 00-0- ziemniaki KOD CPV 0113 11 11- 8 owoce tropikalne Zadanie nr 2 Dostawy mrożonek warzywnych i innych przetworów mrożonych KOD CPV 15 33 11 70-9 warzywa mrożone KOD CPV 15 89 60 00-5 produkty głęboko mrożone Zadanie nr 3 Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich KOD CPV 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciasta Zadanie nr 4 Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz wędlin KOD CPV 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne KOD CPV 15131130-5 wędliny Zadanie nr 5 Dostawy drobiu i wyrobów drobiowych KOD CPV 15 11 12 00- 6 drób KOD CPV 15 13 15 00- 0 produkty drobiowe Zadanie nr 6 Dostawa różnych produktów spożywczych KOD CPV 15 80 00 00-6 Różne produkty spożywcze KOD CPV 15 41 12 00-4 Olej spożywczy KOD CPV 15 61 00 00-7 Produkty przemiału ziarna KOD CPV 15 33 00 00-0 przetworzone owoce i warzywa Zadanie nr 7 Dostawy ryb i ryb przetworzonych KOD CPV 15 20 00 00 -0 ryby przetworzone i konserwowe KOD CPV 15 22 00 00-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Zadanie nr 8 Dostawy mleka i przetworów mlecznych KOD CPV 15 50 00 00-3 produkty mleczarskie KOD CPV 15 54 00 00 5 produkty serowarskie KOD CPV 15 55 10 00-5 jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Zadanie nr 9 Dostawy jaj KOD CPV 03 14 25 00 -3 jaja Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających polegające na rozszerzeniu dostawy. 10) Opis części zamówienia: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych tylko na pełne części, wspólny słownik zamówień CPV : 15.00.00.00-8 Jeden wykonawca może złożyć oferty maksymalnie na 9 zadania. Zamawiający w związku ze zmieniającą się w ciągu roku liczbą osób żywionych zastrzega sobie prawo zmniejszenia o max 15% ilości towarów stanowiących przedmiot dostawy wynikających z załączników stanowiących przedmiot dostawy. Wykonawcy nie przysługują roszczenia związane ze zmniejszeniem ilości przedmiotu dostawy. 
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach