Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkolno- Przedszkolnego nr 3 w Piekarach Śląskich na potrzeby Żłobka Miejskiego

Zespół Szkolno- Przedszkolny Nr 3 w Piekarach Śląskich ogłasza przetarg

  • Adres: 41-946 Piekary Śląskie, Bp. H. Bednorza 29
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32/287-95-42
  • Data zamieszczenia: 2023-08-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno- Przedszkolny Nr 3 w Piekarach Śląskich
    Bp. H. Bednorza 29
    41-946 Piekary Śląskie, woj. śląskie
    tel. 32/287-95-42
    REGON: 389766025
  • Adres strony internetowej zamawiającego: msp14piekary.weebly.com

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkolno- Przedszkolnego nr 3 w Piekarach Śląskich na potrzeby Żłobka Miejskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1 – DOSTAWA RYB PRZETWORZONYCH I KONSERWOWYCH, MROŻONKI - załącznik 1 A - Miruna, mintaj - filet mrożony SHP bez skóry i ości, głęboko mrożony, płaty produkcji morskiej - sola filet mrożony bez skóry i ości, głęboko mrożony klasa I Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp: Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Okres przydatności produktów do spożycia minimum do spożycia nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. Warzywa i owoce mrożone- barwa typowa dla danego warzywa, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, kl.I Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp: Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.CZĘŚĆ 2- DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW - ZAŁĄCZNIK 1B Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Warzywa i owoce muszą być bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Zdrowa, bez objawów zepsucia. Bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Warzywa i owoce - powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności: - jabłka: soczyste, słodkie , twarde - banany żółte, twarde, bez nalotu plam - dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,10 kg zielony, świeży - marchewki, pietruszki, seler- bez oznak wysuszenia, - ogórki szklarniowe- świeże, twarde, bez opakowania z folii - pomarańcze, mandarynki,- soczyste, bez wysuszonej skórki, pomarańcze- kraj pochodzenia Hiszpania. Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp: Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.CZEŚĆ 3 –DOSTAWA POZOSTAŁYCH ARTYKŁUŁÓW SPOŻYWCZYCH, MLEKA I PRODUKTÓW MLECZARSKICH- ZAŁĄCZNIK 1 cOkres przydatności produktów do spożycia minimum do spożycia nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. Warzywa i owoce mrożone- barwa typowa dla danego warzywa, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, kl.I Ser żółty - podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego i holendersko - szwajcarskiego o miąższu miękkim i elastycznym , pełnotłusty (zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w s.m.), smak łagodny, konsystencja jednolita, zwarta, różne gatunki np.: gouda, salami, edamski, edam rycki lub inne równoważne, kawałkowane lub plasterkowane według potrzeb zamawiającego.Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp:Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.CZEŚĆ 4 - DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW CUKIERNICZYCH- ZAŁĄCZNIK 1 dChleby , bułki - świeże, chrupkie, skład surowcowy: zgodny z recepturą, bez spulchniaczyi polepszaczy, skórka ściśle połączona z miękiszem, powierzchnia chropowata, bez wgnieceńi uszkodzeń mechanicznych, pakowany w folię i oznakowany etykietą, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, nieuszkodzony, krojony lub w całości według zapotrzebowania zamawiającego.Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp:Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.CZEŚĆ 5–DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH - ZAŁĄCZNIK 1 eOkres przydatności dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 3 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. Mięso dostarczane musi posiadać DOKUMENT IDENTYFIKACJI HANDLOWEJMięso – powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrną, świeże, bez oznak zmian zapachowych i mrożenia.Produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji, wędliny na kanapki w całości lub krojone w plastry według zgłoszonej potrzeby zamawiającego podczas składania zamówienia. Uwaga !Nie pokrojenie w plastry wędlin po zgłoszeniu przy zamówieniu cząstkowym takiej potrzeby przez Zamawiającego uznane zostanie za niedostarczenie produktu zgodnie z wymogami zamawiającego. Wyroby wędliniarskie powinny być bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie odkostnionego i muszą posiadać nie mniej niż 85% mięsa.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-15

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach