Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 11 w Piekarach Śląskich na rok 2023 -domówienie.

Miejskie Przedszkole nr 11 w Piekarach Śląskich ogłasza przetarg

  • Adres: 41-949 Piekary Śląskie, Makowskiego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32/736-28-48
  • Data zamieszczenia: 2024-01-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Przedszkole nr 11 w Piekarach Śląskich
    Makowskiego
    41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie
    tel. 32/736-28-48
    REGON: 272002206
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 11 w Piekarach Śląskich na rok 2023 -domówienie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1 – DOSTAWA RYB PRZETWORZONYCH I KONSERWOWYCH, MROŻONKI - załącznik 1 A - ZAŁĄCZNIK 1 aDorsz, mintaj i sola - filet mrożony SHP bez skóry i ości, głęboko mrożony, płaty produkcji morskiej- sola filet mrożony bez skóry i ości, głęboko mrożony klasa IInformacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp:Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.Okres przydatności produktów do spożycia minimum do spożycia nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta.Warzywa i owoce mrożone- barwa typowa dla danego warzywa, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, kl.IInformacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp:Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Warzywa i owoce muszą być bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Zdrowa, bez objawów zepsucia. Bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.Warzywa i owoce - powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności:- jabłka: soczyste, słodkie , twarde- banany żółte, twarde, bez nalotu plam- dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,10 kg zielony, świeży- marchewki, pietruszki, seler- bez oznak wysuszenia,- ogórki szklarniowe- świeże, twarde, bez opakowania z folii- pomarańcze, mandarynki,- soczyste, bez wysuszonej skórki, pomarańcze- kraj pochodzenia Hiszpania.Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp:Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.Okres przydatności produktów do spożycia minimum do spożycia nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta.Warzywa i owoce mrożone- barwa typowa dla danego warzywa, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, kl.ISer żółty - podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego i holendersko - szwajcarskiego o miąższu miękkim i elastycznym , pełnotłusty (zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w s.m.), smak łagodny, konsystencja jednolita, zwarta, różne gatunki np.: gouda, salami, edamski, edam rycki lub inne równoważne, kawałkowane lub plasterkowane według potrzeb zamawiającego.Informacje dotyczące oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp:Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.Okres przydatności dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 3 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta.Mięso dostarczane musi posiadać DOKUMENT IDENTYFIKACJI HANDLOWEJMięso – powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrną, świeże, bez oznak zmian zapachowych i mrożenia.Produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji, wszystkie wędliny na kanapki w całości lub krojone w plastry według zgłoszonej potrzeby zamawiającego podczas składania zamówienia.Uwaga Nie pokrojenie w plastry wędlin po zgłoszeniu przy zamówieniu cząstkowym takiej potrzeby przez Zamawiającego uznane zostanie za niedostarczenie produktu zgodnie z wymogami zamawiającego.Wyroby wędliniarskie powinny być bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie odkostnionego i muszą posiadać nie mniej niż 85% mięsa.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach