Przetargi.pl
DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH dla Wojewódzkiego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. dr. J. Bednarza w Świeciu oznaczenie sprawy ZP-PN-16/DGT/2014

Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. dr J. Bednarza ogłasza przetarg

  • Adres: 86-100 Świecie, ul. Sądowa 18
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 33 08 305 , fax. 52 33 24 541
  • Data zamieszczenia: 2014-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. dr J. Bednarza
    ul. Sądowa 18 18
    86-100 Świecie, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 33 08 305, fax. 52 33 24 541
    REGON: 00029152300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-psychiatryczny.swiecie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH dla Wojewódzkiego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. dr. J. Bednarza w Świeciu oznaczenie sprawy ZP-PN-16/DGT/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia publicznego są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Wojewódzkiego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Świeciu w okresie od 01.01.2015 do 31.03.2015 r. w asortymencie i ilościach zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ (formularz cenowy). Każdy produkt żywnościowy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie. Wykonawca zapewnia, że dostarczane produkty żywnościowe będą należytej jakości oraz że będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż 2/3 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Oferta na mięso i wędliny nie może zawierać towarów niepełnowartościowych. Zawartość tłuszczu i wody w przetworach mięsnych zgodna z Polskimi Normami. Wędliny muszą być świeże oraz spełniać warunki wynikające z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2. Asortymenty i ilości zostały szczegółowo określone w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz cenowy). Podane ilości mają charakter szacunkowy, gdyż ze względu na specyfikę placówki nie jest możliwe dokładne ich określenie, jednakże Szpital musi być przygotowany na każdą ewentualność. Dlatego podane ilości mogą być w toku realizacji umowy zwiększone lub zmniejszone. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych produktów pomiędzy poszczególnymi pozycjami w ramach danego pakietu oraz pomiędzy pakietami. 3. Dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane na bieżąco, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. Dostawy będą realizowane w terminie określonym w umowie na poszczególne zadania, transportem oraz na koszt i ryzyko Wykonawcy. 4. Przedmiot zamówienia został podzielony na 11 pakietów: 1) Pakiet nr 1 - Artykuły spożywcze niesklasyfikowane - suche 158 (dostawy pod zamówienia 1 raz w tygodniu); 2) Pakiet nr 2 - Ryby i przetwory rybne 152 (dostawy pod zamówienia 1 raz w tygodniu); 3) Pakiet nr 3 - Mięso, przetwory mięsne oraz drób 151 (dostawy pod zamówienia codziennie (od poniedziałku do soboty); 4) Pakiet nr 4 - Jaja kurze 5 (dostawy pod zamówienia 1 raz w tygodniu); 5) Pakiet nr 5 - Ziemniaki 011 (dostawy pod zamówienia 1 raz w tygodniu); 6) Pakiet nr 6 - Tłuszcze roślinne 154 (dostawy pod zamówienia 2 razy w miesiącu); 7) Pakiet nr 7 - Kasze, grysiki, produkty sypkie 156 (dostawy pod zamówienia 1 raz w tygodniu); 8) Pakiet nr 8 - Pieczywo 158 (dostawy pod zamówienia codziennie (od poniedziałku do soboty); 9) Pakiet nr 9 - Mleko i przetwory mleczne 155 (dostawy pod zamówienia codziennie (od poniedziałku do soboty); 10) Pakiet nr 10 - Artykuły spożywcze przetworzone 153 (dostawy pod zamówienia 1 raz w tygodniu); 11) Pakiet nr 11 - Warzywa, owoce, grzyby 011 (dostawy pod zamówienia codziennie (od poniedziałku do soboty). 5. Zapłata należności za dostarczony towar następować będzie przelewem po dostarczeniu i przyjęciu towaru oraz wystawieniu i doręczeniu faktury w terminie 30 dni. Za odpowiednie wydłużenie tego terminu Zamawiający przyzna ofercie dodatkowe punkty: 1 pkt za 45 dni, 2 pkt za 60 dni . 6. Wykonawca umożliwi Zamawiającemu dokonanie zwrotu niewykorzystanych produktów w ciągu min. 3 dni od daty dostawy (rezygnacja z zakupu). Za odpowiednie wydłużenie tego terminu Zamawiający przyzna ofercie dodatkowe punkty: 1 pkt za 7 dni, 3 pkt za 10 dni. 7. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązuje się przedstawiać aktualne dokumenty na dostarczane towary, wymagane przez system HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: Pakiet nr 1 - Artykuły spożywcze niesklasyfikowane - suche 400 zł (czterysta) Pakiet nr 2 - Ryby i przetwory rybne 100 zł (sto) Pakiet nr 3 - Mięso, przetwory mięsne oraz drób 2 500 zł (dwa tysiące pięćset) Pakiet nr 4 - Jaja kurze 300 zł (trzysta) Pakiet nr 5 - Ziemniaki 400 zł (czterysta) Pakiet nr 6 - Tłuszcze roślinne 200 zł (dwieście) Pakiet nr 7 - Kasze, grysiki, produkty sypkie 100 zł (sto) Pakiet nr 8 - Pieczywo 1 000 zł (tysiąc) Pakiet nr 9 - Mleko i przetwory mleczne 1 300 zł (tysiąc trzysta) Pakiet nr 10 - Artykuły spożywcze przetworzone 200 zł (dwieście) Pakiet nr 11 - Warzywa, owoce, grzyby 800 zł (osiemset)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.swiecie.regiony.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach