Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczych, pieczywa, mięsa, wyrobów wędliniarskich, drobiu, ryb, mrożonek i warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej.

Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 56-200 Góra, ul. Hirszfelda 8
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 65 543 24 14 , fax. 65 543 22 51
  • Data zamieszczenia: 2013-10-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o.
    ul. Hirszfelda 8 8
    56-200 Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 65 543 24 14, fax. 65 543 22 51
    REGON: 93296682400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalgora.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczych, pieczywa, mięsa, wyrobów wędliniarskich, drobiu, ryb, mrożonek i warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 7 części, zwane dalej pakietami. Pakiet nr 1 - różne produkty spożywcze Pakiet obejmuje 72 pozycje w tym: makarony, mąka, cukier, kasza, przyprawy, jaja; - dostawa 2 razy w miesiącu w godzinach od 1200 do 1300 , transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy, według aktualnego zapotrzebowania, - zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem). - na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia, - Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie, - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Pakiet nr 2 - pieczywo: Pakiet obejmuje 3 pozycje: chleb foremkowy, 600 g krojony, pszenno-żytni bułka wrocławska 100g bułka tarta w opakowaniach ? kg; - dostawa codzienna od poniedziałku do soboty w godzinach od 600 do 7 00, transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, - zamówienie codzienne, telefoniczne lub fax (z jednodniowym wyprzedzeniem), Wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Pakiet nr 3 - mięso: Pakiet obejmuje 6 pozycji: karkówka, łopatka, schab, wołowina gulaszowa, , flaki wołowe,żeberka wieprzowe, kości wędzone; - dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00 transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi . Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny. Pakiet nr 4 - wyroby wędliniarskie Pakiet obejmuje 23 pozycje: różne gatunki kiełbas, mortadela, kaszanka, salceson, szynka gotowana i wędzona,pasztetowa,pieczeń, boczek. - dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00 transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi . Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. - zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny. Pakiet nr 5 - drób Pakiet obejmuje 8 pozycji: kurczaki, ćwiartka z kurczaka, udka z kurczaka,skrzydełka. - dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00 transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi . Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. - zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny. Pakiet nr 6 - ryby i mrożonki: Pakiet obejmuje 10 pozycji: filet mrożony z miruny, dorsza i mintaja, truskawki, szpinak, brokuły, fasolka. - dostarczane mrożonki będą odpowiadały wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę oraz będą spełniały obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także będą przechowywane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość; - Wykonawca dostarczy towar opakowany w szczelne torby foliowe z oznakowaniem nazwy produktu oraz producenta, masą netto a także terminem przydatności do spożycia oznaczonym w sposób trwały; - dostawa mrożonek odbywać się będzie dwa razy w miesiącu (w dni robocze) do godziny 1300, transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko według bieżącego zapotrzebowania; - zamówienie telefonicznie lub faxem z dwudniowym wyprzedzeniem; - na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia oraz wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury; - opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; - miejsce dostawy: Góra, ul. Hirszfelda 8 - kuchnia szpitala; - osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk - kierownik kuchni. Pakiet nr 7 - warzywa i owoce Pakiet obejmuje 26 pozycji, w tym: marchew, pietruszka, ziemniaki, ogórek kiszony, kapusta kiszona, biała ,pomidor, cebula, jabłka, - dostarczane warzywa muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę oraz będą spełniały obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także będą przechowywane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość; - produkty muszą być świeże, oryginalnie zapakowane lub luzem w odpowiednich pojemnikach (dotyczy niektórych warzyw) i przewożone w sposób gwarantujący właściwe warunki sanitarne na czas transportu i dostawy oraz składowania w magazynie; - nie dopuszcza się dostawy produktów o obniżonej wartości do spożycia (widoczne zewnętrznie a także ukryte wady jakościowe produktów); - do zakwestionowania jakości produktów w imieniu Zamawiającego upoważniony jest kierownik kuchni. - w sytuacji, w której Zamawiający stwierdzi złą jakość produktów (produkty przeterminowane, niewłaściwie zapakowane lub o niewłaściwym wyglądzie lub smaku) następuje zwrot produktów w całości lub części; - dostawa warzyw odbywać się będzie do trzech razy w tygodniu (w dni robocze) do godziny 1400, transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko według bieżącego zapotrzebowania; - zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. Wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury; opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu zamówienia winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; - miejsce dostawy: Góra, ul. Hirszfelda 8 - kuchnia szpitala; - osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk - kierownik kuchni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalgora.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach