Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczych i opakowań jednorazowych

Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 2964219, 3630479 , fax. 0-32 2964219, 2635719
  • Data zamieszczenia: 2010-04-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu
    ul. Szpitalna 1 1
    41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 0-32 2964219, 3630479, fax. 0-32 2964219, 2635719
    REGON: 24083705400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczych i opakowań jednorazowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych i opakowań jednorazowych. kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze kod CPV: 39222100-5 - Artykuły cateringowe jednorazowe Zamówienie składa się z 31 części tzw. pakietów, z których każdy stanowi oddzielny przedmiot zamówienia: Pakiet nr 1 - Opakowania jednorazowe - kod CPV: 39222100-5 Artykuły cateringowe jednorazowe; Pakiet nr 2 - Galanteria mleczarska - kod CPV: 15500000-3 Produkty mleczarskie; Pakiet nr 3 - Galanteria mleczarska - kod CPV: 15500000-3 Produkty mleczarskie; Pakiet nr 4 - Mleko, ser twarogowy, śmietana, masło - kod CPV: 15511000-3 Mleko, 15512000-0 Śmietana, 15542100-0 Ser twarogowy, 15530000-2 Masło; Pakiet nr 5 - Lody - kod CPV: 15555100-4 Lody; Pakiet nr 6 - Soki owocowe, warzywne - kod CPV: 15320000-7 Soki owocowe i warzywne; Pakiet nr 7 - Soki warzywne - naturalne jednodniowe, sałatki, surówki krótkotrwałe - kod CPV: 15331000-7 Warzywa przetworzone; Pakiet nr 8 - Owoce świeże krajowe - kod CPV: 03222000-3 Owoce i orzechy, 03222321-9 Jabłka, 03222313-0 Truskawki, 03222334-3 Śliwki; Pakiet nr 9 - Owoce południowe - kod CPV: 03222110-7 Owoce tropikalne Pakiet nr 10 - Chrupki, chipsy, orzeszki - kod CPV: 15312300-1 - Chipsy ziemniaczane, 15894400-5 - Przekąski; Pakiet nr 11 - Zupy w proszku - kod CPV: 15891000-0 Zupy i buliony; Pakiet nr 12 - Słodycze - kod CPV: 15842300-5 Wyroby cukiernicze, 15842000-2 Czekolada i wyroby cukiernicze, 15812100-4 Wyroby ciastkarskie; Pakiet nr 13 - Kawa naturalna - kod CPV: 15861000-1 Kawa; Pakiet nr 14 - Przyprawy - kod CPV: 15870000-7 Przyprawy i przyprawy korzenne; Pakiet nr 15 - Artykuły sypkie - kod CPV: 15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne, 15612000-1 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty; Pakiet nr 16 - Przyprawy do ciast - kod CPV: 15899000-6 -Proszek do pieczenia, 15842100-3- Czekolada, 15841000-5 -Kakao, 15612400-5 - Mieszanki do przygotowania wypieków piekarskich; Pakiet nr 17 - Tłuszcze roślinne - kod CPV: 15412200-1 Tłuszcze roślinne; Pakiet nr 18 - Herbata - kod CPV: 15863000-5 Herbata; Pakiet nr 19 - Żurek w płynie - kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze; Pakiet nr 20 - Jaja spożywcze - kod CPV: 03142500-3 Jaja; Pakiet nr 21 - Mrożonki - kod CPV: 15331170-9 Warzywa mrożone; Pakiet nr 22 - Ryby, przetwory rybne - kod CPV: 03311000-2 Ryby; Pakiet nr 23 - Wyroby garmażeryjne gotowe i dodatki garmażeryjne - kod CPV: 15894200-3 Posiłki gotowe, 15872400-5 Sól, 15831000-2 Cukier, 15871260-4 Sosy, 15871230-5 Ketchup; Pakiet nr 24 - Wyroby mączne mrożone - kod CPV: 15896000-5 Produkty głęboko mrożone; Pakiet nr 25 - Przetwory warzywne, konserwy mięsne i rybne - kod CPV: 15131000-5 Konserwy i przetwory z mięsa, 15897200-4 Produkty puszkowane, 15800000-6 Różne produkty spożywcze; Pakiet nr 26 - Warzywa korzeniowe, kapustne, zielone - kod CPV: 03221000-6 Warzywa, 03221400-0 Warzywa kapustne, 03221120-3 Warzywa bulwiaste, 03221300-9 Warzywa liściaste; Pakiet nr 27 - Ziemniaki jadalne - kod CPV: 03212100-1 Ziemniaki; Pakiet nr 28 - Kiszonki - kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone, 15331142-4 - Kapusta przetworzona; Pakiet nr 29 - Warzywa młode, sezonowe, nowalijki - kod CPV: 03221000-6 Warzywa Pakiet nr 30 - Wędliny paczkowane kod CPV: 15131130-5 Wędliny, 15131120-2 Produkty wędliniarskie. Pakiet nr 31 - Przetwory warzywne, konserwy mięsne i rybne - kod CPV: 15897200-4 Produkty puszkowane, 15800000-6 Różne produkty spożywcze. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załącznikach nr 4.1 - 4.31 do SIWZ. 3. Przedmiot umowy rozliczany będzie na podstawie faktur częściowych. 4. Wymagania dotyczące wszystkich pakietów: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2006r. Nr 171, poz. 1225 z póź. zm.). Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wg zamówień telefonicznych, z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. do kuchni-kiosku-baru przy ul. Zegadłowicza 3 i-lub ul. Szpitalna 1 zgodnie z wyborem Zamawiającego. 4.2 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy. 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną. 4.4 Oznakowania art. żywnościowych zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia (nie dotyczy: świeżych, nie obranych owoców, warzyw, ziemniaków, cukru, octu, soli niejodowanej). - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania. - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego 5. Wymagania szczegółowe dotyczące pakietów: a) opakowania jednorazowe (Pakiet nr 1): - dostawy wg zamówień telefonicznych nie rzadziej niż raz w tygodniu, - opakowania posiadają atesty PZH dopuszczające stykanie się z żywnością. b) galanteria mleczarska (Pakiet nr 2 i 3): - zamówienia telefoniczne wg potrzeb, Dostawy: - dostawy wg potrzeb, - każda dostawa opatrzona atestami wystawionymi przez laboratorium kontroli jakości, - terminy przydatności do spożycia: - środek transportu dopuszczony do przewozu w warunkach chłodniczych art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną ( możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatur podczas transportu surowca w dniu dostawy). c) mleko, ser twarogowy, śmietana, masło (Pakiet nr 4): - zamówienia telefoniczne codzienne wg potrzeb do godz. 14:00, Dostawy: - mleko luz w opakowaniach foliowych lub konwiach, codziennie oprócz niedziel i świąt (w soboty dostawa podwójna) do godz. 6:00, bezpośrednio do kuchni; - pozostałe dostawy wg potrzeb min. 2 x w tygodniu; - każda dostawa opatrzona atestami wystawionymi przez laboratorium kontroli jakości; Terminy przydatności do spożycia: - mleko - wg atestu laboratorium, - masło nie krótszy niż 2 tygodnie w dniu dostawy, - ser twarogowy - 1 tydzień licząc od dnia dostawy. Środek transportu dopuszczony do przewozu w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatury podczas transportu w dniu dostawy surowca. d) lody (Pakiet nr 5): - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - dostawy wg zamówień telefonicznych, - okres przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 6 m-cy, -środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. e) soki owocowe, warzywne (Pakiet nr 6): - zamówienia telefoniczne dostawy nie rzadziej niż jeden raz w tygodniu, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 rok. f) soki warzywne - naturalne jednodniowe, sałatki, surówki krótkotrwałe (Pakiet nr 7): - dostawy codzienne wg zamówień codziennych - zwrot soków i surówek nie sprzedanych g) owoce świeże krajowe (Pakiet nr 8), owoce południowe (Pakiet nr 9): - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - dostawy owoców świeżych krajowych oraz południowych dwa razy w tygodniu, - owoce krajowe: preferowani bezpośredni producenci rolni h) chrupki, chipsy, orzeszki (Pakiet nr 10), zupy w proszku (Pakiet nr 11), słodycze (Pakiet nr 12), kawa naturalna (Pakiet nr 13), herbata (Pakiet nr 18): - zamówienia telefoniczne, - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w tygodniu, - terminy przydatności do spożycia nie krótsze niż 3 m-ce. i) przyprawy (Pakiet nr 14), artykuły sypkie (Pakiet nr 15), przyprawy do ciast (Pakiet nr 16): - dostawy wg zamówień telefonicznych z wyprzedzeniem dwudniowym minimum 1x w tygodniu, - przyprawy pakowane : opakowania jednostkowe od 20 - 500g, - terminy przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótsze niż 3 m-cy. j) tłuszcze roślinne (Pakiet nr 17): - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 1 miesiąc, - dostawy wg zamówień telefonicznych nie rzadziej niż 2x w miesiącu. k) żurek w płynie (Pakiet nr 19): - zamówienia telefoniczne składane z jednodniowym wyprzedzeniem wg potrzeb, - dostawy 1 x w tygodniu wg potrzeb, - art. żywnościowy powinien posiadać oznakowanie terminu przydatności do spożycia min. 2 tygodnie w dniu dostawy. l) jaja spożywcze średnie (Pakiet nr 20): -dostawcy jaj: wymagane świadectwo jakości dotyczące pochodzenia surowca -fermama wolna od Salmonelli - zamówienia składane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy wg potrzeb nie rzadziej niż 2x w miesiącu. ł) mrożonki (Pakiet nr 21), ryby, przetwory rybne (Pakiet nr 22): - zamówienie składane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy zgodnie z zamówieniem nie rzadziej niż 3x w miesiącu, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy w dniu dostawy. Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. m) wyroby garmażeryjne gotowe mrożone i dodatki garmażeryjne (Pakiet nr 23): - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w miesiącu, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 14 dni, - możliwość zwrotu artykułów nie sprzedanych, a którym upłynął termin przydatności do spożycia. Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. n) wyroby mączne mrożone (Pakiet nr 24): - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w miesiącu - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. o) przetwory warzywne, konserwy mięsne i rybne (Pakiet nr 25 i 31): - zamówienia telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem, - dostawy nie rzadziej niż raz na tydzień, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 tygodnie w dniu dostawy, - przetwory w puszkach - termin przydatności do spożycia 1 rok, Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. p) warzywa korzeniowe, kapustne, zielone (Pakiet nr 26), ziemniaki jadalne (Pakiet nr 27), warzywa młode, sezonowe, nowalijki (Pakiet nr 29): - zamówienia składane telefonicznie wg potrzeb z dwudniowym wyprzedzeniem. - dostawy nie rzadziej niż 2x w tygodniu, - warzywa korzeniowe, ziemniaki segregowane wg wielkości, czyste, pakowane ~ 25kg. r) kiszonki (Pakiet nr 28): - zamówienia składane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy 1x w tygodniu, - kiszonki pakowane w beczki poj. 30-50kg, wiadra poj. 5-15kg: zamawiający dopuszcza różnicę w wielkości opakowań ? 5kg, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 3 miesiące. s) wędliny paczkowane (Pakiet nr 30): - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem wg potrzeb, - dostawy 2 x w tygodniu, - dostawy opatrzone handlowym dokumentem identyfikacyjnym zawierającym: weterynaryjny nr identyfikacyjny zakładu, zakład zakwalifikowany do prowadzenia sprzedaży na rynek, opis towaru, pochodzenie surowca, miejsce przetworzenia, - towar etykietowany zawierający wszystkie dane identyfikujące daną partie towaru, - środek transportu dopuszczony do przewozu w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatury podczas transportu w dniu dostawy surowca. 6. Termin płatności: do 30 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionego oryginału faktury.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 188000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną