Przetargi.pl
dostawa produktów spożywczych dla Wyodrębnionej Działalności Gospodarczej Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych - Restauracji Piekiełko (Zp/pn/5/2009)

Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie ogłasza przetarg

  • Adres: 08-521 Dęblin, ul. Dywizjonu 303 12
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 081 551 71 00 , fax. 081 551 71 03
  • Data zamieszczenia: 2009-03-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie
    ul. Dywizjonu 303 12 12
    08-521 Dęblin, woj. lubelskie
    tel. 081 551 71 00, fax. 081 551 71 03
    REGON: 06005921600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa produktów spożywczych dla Wyodrębnionej Działalności Gospodarczej Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych - Restauracji Piekiełko (Zp/pn/5/2009)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych zgodnych z Polskimi Normami określonymi w formularzach cenowych, w następującym asortymencie i ilościach: Część I Przyprawy, miód, przetwory zbożowe, delikatesy oraz warzywa i owoce konserwowe: 1. 10 kg żelatyny spożywczej 100 - 250 g (CPV 15892000-7), 2. 5 kg cukru wanilinowego 10 - 100 g (CPV 15831000-2), 3. 10 kg czosnku granulowanego (CPV 15870000-7), 4. 5 kg grzybów suszonych 100 - 250 g (CPV 15890000-3), 5. 5 kg bulionu grzybowego kostka typu Knorr lub równoważny (CPV 15891500-5), 6. 10 kg bulionu drobiowego kostka typu Knorr lub równoważny (CPV 15891500-5), 7. 200 kg soli jadalnej 1000 g (CPV 15872400-5), 8. 20 kg rosołu jarzynowego instant 250 - 500 g (CPV 15892000-7), 9. 100 kg koncentratu pomidorowego 30% 500 g typu Pudliszki lub równoważny (CPV 15331427-6), 10. 30 kg ketchupu 250 - 500 g typu Pudliszki lub równoważny (CPV 15871230-5), 11. 200 kg majonezu typu Winiary lub równoważny 470 g (CPV 15871273-8), 12. 30 kg musztardy100 - 500 g (CPV 15871250-1), 13. 3 kg gałki muszkatołowej mielonej 50 - 250 g (CPV 15870000-7), 14. 3 kg imbiru mielonego 50 - 250 g (CPV 15872500-6), 15. 50 kg żurku w proszku 250 - 500 g typu Winiary lub równoważny (CPV 15891400-4), 16. 10 kg rosołu wołowego instant 250 - 500 g (CPV 15891100-1), 17. 60 l przyprawy do zup w płynie 1000 - 1040 ml (CPV 15870000-7), 18. 1 kg cynamonu mielonego 10 - 25 g (CPV 15870000-7), 19. 2 kg przyprawy curry 10 - 25 g (CPV 15870000-7), 20. 5 kg sosu grzybowego 50 - 250 g (CPV 15871260-4), 21. 25 kg sosu pieczarkowego 50 - 250 g (CPV 15871260-4), 22. 5 kg sosu myśliwskiego 50 - 250 g (CPV 15871260-4), 23. 15 kg sosu pieczeniowego 50 - 250 g (CPV 15871260-4), 24. 5 kg majeranku 50 - 500 g (CPV 15872000-1), 25. 3 kg ziela angielskiego 50 - 100 g (CPV 15870000-7), 26. 3 kg liścia laurowego 7 - 100 g (CPV 15870000-7), 27. 5 kg papryki mielonej (pieprzu tureckiego) 10 - 100 g (15870000-7), 28. 15 kg pieprzu czarnego 10 - 250 g (CPV 15872100-2), 29. 10 kg przyprawy do mięsa 250 - 1000 g (CPV 15870000-7), 30. 5 kg przyprawy do ryb 250 - 1000 g (CPV 15870000-7), 31. 15 kg przyprawy do drobiu 250 - 1000 g (CPV 15870000-7), 32. 5 kg przyprawy uniwersalnej 250 - 1000 g (CPV 15870000-7), 33. 70 l octu spirytusowego 500 ml (CPV 15871100-5), 34. 50 l barszczu czerwonego koncentratu w płynie 250 - 1000 ml (CPV 15892200-9), 35. 5 kg kwasku cytrynowego 10 - 250 g (CPV 15871110-8), 36. 30 kg ćwikła z chrzanem 200 - 500 g typu MOSSO lub równoważne (CPV 15331120-7), 37. 30 kg chrzanu tartego z kwaskiem cytrynowym 200 - 500 g (CPV 15331110-1), 38. 25 kg szczawiu konserwowego 400 g (CPV 15331140-0), 39. 200 kg papryki konserwowej 900 g (CPV 15331500-2), 40. 75 kg kukurydzy konserwowej 400 g (CPV 15331470-2), 41. 75 kg groszku konserwowego 400 g (CPV 15331462-3), 42. 75 kg fasolki konserwowej 400 g (CPV 15331464-7), 43. 350 kg ogórków konserwowych 900 - 2500 g (CPV 15331500-2), 44. 75 kg brzoskwini konserwowej 850 g (CPV 15332400-8), 45. 75 kg ananasów konserwowych 580 g (CPV 15332400-8), 46. 20 kg oliwek zielonych/czarnych bez pestek 850 - 900 g (CPV 15331450-6), 47. 70 kg selera konserwowego - wiórek 250 - 500 g (CPV 15331120-4), 48. 25 kg śliwek w occie 900 g (CPV 15332400-8), 49. 150 kg pieczarek marynowanych 900 g (CPV 15331400-1), 50. 2 kg miodu naturalnego porcjowanego 25 g (CPV 15831600-8), 51. 15 kg płatków śniadaniowych (różne rodzaje) 250 - 500 g (CPV 15613380-5), 52. 15 kg płatków owsianych 250 g (CPV 15613380-5), 53. 15 kg musli bananowych 250 g (CPV 15613313-5), 54. 10 kg musli jabłkowych 250 - 500 g (CPV 15613313-5), 55. 10 kg musli truskawkowych 250 -500 g (CPV 15613313-5), 56. 10 kg musli morelowych 250 - 500 g (CPV 15613313-5), 57. 30 kg makaronu jajecznego wyborowego rurki 500 - 5000 g (CPV 15851100-9), 58. 30 kg makaronu jajecznego wyborowego wstążki 500 - 5000 g (CPV 15851100-9), 59. 30 kg makaronu jajecznego wyborowego świderki 500 - 5000 g (CPV 15851100-9), 60. 150 kg makaronu jajecznego wyborowego nitki 500 - 5000 g (CPV 15851100-9), 61. 250 kg mąki pszennej typ 500 1000 g (CPV 15612100-2), 62. 50 kg mąki ziemniaczanej 500 - 1000 g (CPV 15623000-1), 63. 10 kg kaszy manny 500 g (CPV 15613000-8), 64. 150 kg ryżu długiego białego 500 - 1000 g (CPV 15614100-6), 65. 40 kg kaszy jęczmiennej perłowej mazurskiej 1000 g (CPV 15613000-8), 66. 30 kg margaryny deserowej kostka 250 g (CPV 15431100-9), 67. 200 l oleju jadalnego uniwersalnego 1000 - 3000 ml (CPV 15411100-3), 68. 30 kg kaszy gryczanej 1000 g (CPV 15613000-8), 69. 6 kg drożdży świeżych 50 - 500 g (CPV 15898000-9), 70. 3 kg dżemu śliwkowego wysokosłodzonego 25 g (CPV15332290-3), 71. 3 kg dżemu truskawkowego wysokosłodzonego 25 g (CPV15332296-5), 72. 2 kg dżemu wiśniowego wysokosłodzonego 25 g (CPV15332290-3), 73. 2 kg dżemu pomarańczowego wysokosłodzonego 25 g (CPV15332290-3), 74. 1 kg powideł śliwkowych 25 g (CPV 15332200-6), 75. 10 kg wafelków w czekoladzie 43 g typu Prince-polo lub równoważnych (CPV 15842000-2), 76. 35 kg kawy naturalnej rozpuszczalnej typu Nescafe lub równoważnej 500 g (CPV 15860000-4), 77. 50 kg kawy naturalnej mielonej 250 - 500 g (CPV 15861100-2), 78. 350 kg lodów - różne smaki kuweta 5000 g (CPV 15555100-4), 79. 5 kg galaretki niskosłodzonej 100 g (CPV 15833100-7), 80. 5 kg kakao 10 - 12% tł. 100 - 200 g (CPV 15841000-5), 81. 150 l soku wieloowocowego egzotycznego 1 l (CPV 15321700-1), 82. 150 l soku grejpfrutowego 1 l (CPV 15321200-6), 83. 150 l soku jabłkowego 1 l (CPV 15321600-0), 84. 150 l soku pomarańczowego 1 l (CPV 15321100-5), 85. 150 l nektaru z czarnej porzeczki 1 l (CPV 15321000-4), 86. 50 kg sosu do deserów, lodów i ciast 500 - 1000 g (CPV 15833000-6), 87. 300 kg cukru białego kryształ 1000 g (CPV 15831200-4), 88. 40 kg herbaty ekspresowej typu Lipton lub równoważnej 50-200 g (saszetki) (CPV 15864100-3), 89. 20 kg delicji szampańskich 120 - 147 g rs (CPV 15842000-2), 90. 10 kg batonów czekoladowych typu LION lub równoważnych 43 g (CPV 15842220-0), 91. 10 kg batonów czekoladowych typu MARS lub równoważnych 43 g (CPV 15842220-0), 92. 5 kg batonów czekoladowych typu PAWEŁEK lub równoważnych 45 g (CPV 15842220-0), 93. 5 kg wafelków w czekoladzie typu PRINCESSA lub równoważnych 40 g (CPV 15842000-2), 94. 10 kg piegusków markizy kakaowe 150 - 171 g rs (CPV 15842000-2), 95. 35 kg cukierków nadziewanych (CPV 15842000-2), 96. 20 kg cukierków czekoladowych mieszanka (CPV 15842000-2), 97. 5 kg wafelków w czekoladzie typu GRZESKI lub równoważne 40 g (CPV 15842000-2), 98. 5 kg katarzynek - pierników w czekoladzie 60 g (CPV 15842000-2). Część II Pieczywo i wyroby cukiernicze: 1. 50 kg chleba mieszanego krojonego foliowanego (CPV 15811100-7), 2. 15 szt. chleba okolicznościowego (weselnego) (CPV 15811100-7), 3. 700 kg chleba mieszanego (CPV 15811100-7), 4. 250 kg chleba żytniego razowego (CPV 15811100-7), 5. 250 kg bułki pszennej zwykłej 50 g (CPV 15811400-0), 6. 250 kg bułki tartej 500 - 1000 g (CPV 15800000-6), 7. 140 kg makowca (CPV 15812200-5), 8. 50 kg pączków drożdżowych koktajlowych 20-25 g (CPV 15812200-5), 9. 120 kg jabłecznika (CPV 15812200-5), 10. 50 kg drożdżówek z serem 50 g (15812200-5), 11. 75 kg rolady z jabłkiem (CPV 15812200-5), 12. 50 kg stefanki (CPV 15812200-5), 13. 140 kg sernika wiedeńskiego (CPV 15812200-5), 14. 20 kg babki w polewie czekoladowej (CPV 15812200-5), 15. 25 kg placka drożdżowego (CPV 15812200-5), 16. 25 kg keksu (CPV 15812200-5), 17. 25 kg pychotki (CPV 15812200-5), 18. 25 kg królewca (CPV 15812200-5). Część III Warzywa świeże gr. I: 1. 25 kg fasolki szparagowej świeżej (CPV 15300000-1), 2. 50 kg kalafiora świeżego (CPV 15331140-0), 3. 100 kg papryki świeżej kolorowej (CPV 15331100-8), 4. 15 kg koperku zielonego (CPV 15300000-1), 5. 300 kg pomidorów (CPV 15331100-8), 6. 15 kg czosnku (CPV 15331100-8), 7. 20 kg sałaty karbowanej (CPV 15331140-0), 8. 100 kg sałaty głowiastej (CPV 15331140-0), 9. 25 kg natki pietruszki (CPV 15331140-0), 10. 40 kg rzodkiewki (CPV 15331100-8), 11. 150 kg kapusty pekińskiej (CPV 15331140-0), 12. 10 kg rzodkwi białej (CPV 15331100-8), 13. 75 kg pietruszki korzeniowej (CPV 15300000-1), 14. 250 kg ogórków świeżych (CPV 15331100-8), 15. 350 kg cebuli świeżej (CPV 15331100-8), 16. 350 kg kapusty białej świeżej (CPV 15331140-0), 17. 200 kg buraków ćwikłowych świeżych (CPV 15331100-8), 18. 45 kg szczypiorku (CPV 15331100-8), 19. 400 kg marchwi świeżej (CPV 15331100-8), 20. 80 kg selera (CPV 15331100-8), 21. 250 kg kapusty czerwonej (CPV 15331140-0), 22. 80 kg pora (CPV 15331100-8), 23. 300 kg ziemniaków jadalnych młodych (CPV 15310000-4), 24. 1 900 kg ziemniaków jadalnych późnych (CPV 15310000-4), 25. 250 kg pieczarek świeżych (CPV 15300000-1), 26. 50 kg fasoli białej (CPV 15331131-4), 27. 50 kg grochu obłuskanego polerowanego połówki (CPV 1531133-8). Część IV Owoce: 1. 50 kg truskawek (CPV 15300000-1), 2. 200 kg mandarynek (CPV 15300000-1), 3. 200 kg bananów (CPV 15300000-1), 4. 75 kg cytryn (CPV 15300000-1), 5. 100 kg winogron białych (CPV 15300000-1), 6. 100 kg winogron czerwonych (CPV 15300000-1), 7. 100 kg pomarańczy (CPV 15300000-1), 8. 300 kg jabłek (CPV 15300000-1), 9. 70 kg brzoskwiń (CPV 15300000-1), 10. 80 kg nektarynek (CPV 15300000-1), 11. 50 śliwek (CPV 15300000-1), 12. 150 kg gruszek (CPV 15300000-1), 13. 200 kg arbuza (CPV 15331100-8), 14. 200 kg ananasa (CPV 15300000-1). Część V Jaja kl. I: 1. 7500 szt. jaj kl. I (CPV 15100000-9). Część VI Ryby i przetwory rybne: 1. 30 kg śledzia marynowanego fileta 8200 - 10000 g (CPV 15235000-4), 2. 50 kg łososia w plastrach 100-300-1000 g (CPV 15234000-7), 3. 300 kg śledzi solonych matiasów 8200 - 10000 g (CPV 15233000-0), 4. 15 kg tuńczyka w oleju 150 - 200 g (CPV 15241400-3), 5. 200 kg karpia świeżego fileta (CPV 15211100-1), 6. 10 kg szczupaka świeżego (CPV 15211100-1), 7. 50 kg morszczuka fileta (CPV 15221000-3), 8. 10 kg soli fileta (CPV 15221000-3), 9. 50 kg mintaja fileta (CPV 15221000-3), 10. 50 kg dorsza fileta (CPV 15221000-3). Część VII Drób i wędliny drobiowe: 1. 70 kg wątroby z kurczaka (CPV 15112300-9), 2. 25 kg fileta z piersi indyka wędzonego (CPV 15112120-3), 3. 400 kg udek z kurczaka + podudzie /bez grzbietu/ (CPV 15112100-7), 4. 200 kg kurczaka świeżego w opak. hermet. typu vacum temp. (CPV 15112100-7), 5. 400 kg piersi z kurczaka filet (CPV 15112100-7), 6. 25 kg szynki z indyka (CPV 15112120-3), 7. 25 kg fileta z piersi indyka (CPV 15112120-3), 8. 100 kg korpusów rosołowych z kurczaka (CPV 15112100-7). Część VIII Mięso i wędliny: 1) 100 kg golonki wieprzowej tylnej (CPV 15113000-3), 2) 250 kg karkówki wieprzowej bez kości (CPV 15113000-3), 3) 250 kg łopatki wieprzowej bez kości, skóry i tłuszczu (CPV 15113000-3), 4) 500 kg schabu wieprzowego bez kości (CPV 15113000-3), 5) 100 kg szynki wieprzowej bez kości (CPV 15113000-3), 6) 100 kg żeberek wieprzowych paski (CPV 15113000-3), 7) 75 kg antrykotu wołowego bez kości kręg. (CPV 15111100-0), 8) 20 kg polędwicy wołowej ekstra (CPV 15111100-0), 9) 300 kg wołowiny zrazowej bez kości (CPV 15111100-0), 10) 20 kg udźca cielęcego bez kości (CPV 15111200-1), 11) 30 kg ozorów wieprzowych (CPV 15113000-3), 12) 50 kg wątroby wieprzowej (CPV 15114000-0), 13) 250 kg flaków wołowych podgotowanych, krojonych (CPV 15111100-0), 14) 50 kg kości wieprzowych/schabowych (CPV 15113000-3), 15) 25 kg słoniny świeżej bez skóry (CPV 15113000-3), 16) 250 kg smalcu wieprzowego kostka (CPV 15113000-3), 17) 50 kg kiełbasy swojskiej (CPV 15131130-5), 18) 50 kg kiełbasy białej parzonej (CPV 15131130-5), 19) 150 kg kiełbasy śląskiej (CPV 15131130-5), 20) 100 kg parówek cienkich (CPV 15131130-5), 21) 180 kg kaszanki (CPV 15131134-3), 22) 25 kg kiełbasy krakowskiej suchej (CPV 15131130-5), 23) 25 kg kiełbasy żywieckiej suchej (CPV 15131130-5), 24) 50 kg kiełbasy myśliwskiej suchej (CPV 15131130-5), 25) 50 kg kabanosów śniadaniowych (CPV 15131130-5), 26) 30 kg kabanosów wieprzowych (CPV 15131130-5), 27) 70 kg baleronu wędzonego (CPV 15131200-7), 28) 70 kg polędwicy sopockiej (CPV 15131200-7), 29) 100 kg szynki wieprzowej gotowanej (CPV 15131135-5), 30) 50 kg szynki Babuni (CPV 15131210-0), 31) 100 kg schabu pieczonego (CPV 15131120-2), 32) 30 kg schabu z ziołami (CPV 15131120-2), 33) 100 kg boczku wędzonego parzonego, bez kości (CPV 15131220-3), 34) 50 kg boczku świeżego chudego bez żeber (CPV 15131220-3), 35) 30 kg łopatki pieczonej (CPV 15131120-2), 36) 50 kg pasztetowej (CPV 15131310-1), 37) 40 kg salcesonu ozorowego (CPV 15131120-2). Część IX Warzywa przetworzone: 1. 300 kg kapusty kwaszonej białej 10 000 - 20 000 g (CPV 15331142-4), 2. 100 kg ogórków kwaszonych 10 000 - 20 000 g (CPV 15331000-7). Część X Produkty głęboko mrożone: 1. 20 kg szpinaku mrożonego (CPV 15331170-9), 2. 50 kg kalafioru mrożonego (CPV 15331170-9), 3. 50 kg brokuł mrożonych (CPV 15331170-9), 4. 400 kg frytek mrożonych płaskich 1 000 - 4 000 g (CPV 15896000-5), 5. 50 kg mrożonki kompotowej - mieszanki (CPV 15331170-9). Część XI Woda mineralna: 1. 5000 szt. wody mineralnej gazowanej 0,5 l typu Cisowanka lub równoważna (CPV 15981200-0), 2. 5000 szt. wody mineralnej niegazowanej 0,5 l typu Cisowanka lub równoważna (CPV 15981200-0). Część XII Napoje orzeźwiające: 1. 300 szt. napoju typu Mirinda lub równoważnego, 0,2 l butelka zwr. (CPV 15982000-5), 2. 300 szt. napoju typu Pepsi lub równoważnego, 0,2 l butelka zwr. (CPV 15982000-5), 3. 250 szt. napoju typu 7 UP lub równoważnego, 0,2 l butelka zwr. (CPV 15982000-5), 4. 250 szt. tonicu 0,2 l butelka zwr. (CPV 15982000-5), 5. 250 szt. napoju typu Schweppes lub równoważnego, 0,2 l butelka zwr. (CPV 15982000-5), 6. 200 szt. napoju typu Mountain Dew lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 7. 200 szt. napoju typu Schweppes lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 8. 200 szt. napoju typu Mirinda lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 9. 100 szt. napoju typu Lipton brzoskwiniowy lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 10. 100 szt. napoju typu Lipton cytrynowy lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 11. 50 szt. napoju typu Lipton biała herbata lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 12. 50 szt. napoju typu Lipton czerwona herbata lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 13. 50 szt. napoju typu Lipton zielona herbata lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 14. 200 szt. napoju typu 7 UP lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 15. 200 szt. napoju typu Pepsi MAX lub równoważnego, 0,5 l butelka plastikowa (CPV 15982000-5), 16. 500 szt. napoju typu Pepsi lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 17. 250 szt. napoju typu Mountain Dew lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 18. 250 szt. napoju typu Mirinda lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 19. 250 szt. napoju typu Schweppes lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 20. 250 szt. tonicu, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 21. 250 szt. napoju typu Pepsi MAX lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 22. 250 szt. napoju typu Pepsi light lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5), 23. 250 szt. napoju typu Pepsi lub równoważnego, 0,33 l puszka (CPV 15982000-5); 2) przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, tej samej partii produkcyjnej, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz.1225) i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy; b) rozporządzenia (WE) 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L Nr 31, poz. 1); c) rozporządzenia (WE) 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L Nr 338, poz. 4); d) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późn zm.); e) rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139, poz. 1 z późn zm.); f) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 Nr 187, poz. 1577 z późn zm.); g) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 30 września 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej soków i nektarów owocowych (Dz. U. Nr 177, poz. 1735 z późn. z m.) - dotyczy tylko części I; h) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 27 lutego 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej ekstraktów kawy i ekstraktów cykorii (Dz. U. Nr 52, poz. 463 z późn. zm.) - dotyczy tylko części I; i) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz. U Nr 214 poz. 1813 z późn. zm.) dotyczy tylko części I; j) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej niektórych półproduktów i produktów przemysłu cukierniczego (Dz. U. z 2004 r. Nr 5, poz. 36) - dotyczy tylko części I, II; k) ustawy z dnia 18 grudnia 2003 r. o ochronie roślin (Dz. U. z 2004 r. Nr 11, poz. 94 z późn. zm. - dotyczy tylko części III, IV; l) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 16 maja 2007 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów, które mogą znajdować się w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. Nr 119, poz. 817 z późn. zm.) - dotyczy tylko części III, IV, V; m) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 października 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej ziemniaków (Dz. U. Nr 194, poz. 1900) - dotyczy tylko części III; n) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn zm.) - dotyczy części tylko V, VI, VII, VIII; o) rozporządzenia (WE) 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 55 z późn zm.) - dotyczy tylko części V, VI, VII, VIII; p) rozporządzenia (WE) 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 206 z późn zm.) - dotyczy tylko części V, VI, VII, VIII; q) rozporządzenia Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 r. ustanawiające szczegółowe zasady wykonywania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj ( Dz. U. UE L Nr 163, poz. 6 z późn. zm.). - dotyczy tylko części V; r) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 października 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz. U. Nr 18, poz. 1773 z późn. zm.) - dotyczy tylko części I; s) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 września 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. Nr 177, poz. 1733) - dotyczy tylko części X; t) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2008 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. Nr 177, poz. 1094.) - dotyczy tylko części I, II, VI, VII, VIII, IX, X, XII.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1) Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium; 2) przystępując do przetargu Wykonawca jest obowiązany wnieść wadium w wysokości: a) składając ofertę na Część I 900,00 zł słownie: dziewięćset złotych, b) składając ofertę na Część II 400,00 zł słownie: czterysta złotych; c) składając ofertę na Część III 250,00 zł słownie: dwieście pięćdziesiąt złotych; d) składając ofertę na Część IV 200,00 zł słownie: dwieście złotych; e) składając ofertę na Część V 60,00 zł słownie: sześćdziesiąt złotych; f) składając ofertę na Część VI 400,00 zł słownie: czterysta złotych; g) składając ofertę na Część VII 300,00 zł słownie: trzysta złotych; h) składając ofertę na Część VIII 1.200,00 zł słownie: jeden tysiąc dwieście złotych; i) składając ofertę na Część IX 20,00 zł słownie: dwadzieścia złotych; j) składając ofertę na Część X 65,00 zł słownie: sześćdziesiąt pięć złotych; k) składając ofertę na Część XI 190,00 zł słownie: sto dziewięćdziesiąt złotych; l) składając ofertę na Część XII 200,00 zł słownie: dwieście złotych; 3) jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część, wadium należy wnieść w wysokości sumy wadiów za poszczególne części.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli odrębne przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) niepodleganie wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenia i dokumenty wymienione w Dziale I punkcie 7 niniejszej specyfikacji. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie treści przedstawionych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia/nie spełnia wymaganego warunku. Wykonawcy, którzy nie spełniają wymaganych warunków lub nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających ich spełnianie, zostaną wykluczeni z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) oferta wypełniona na Formularzu oferty zawartym w Dziale II niniejszej specyfikacji; b) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 ust. 1 pkt. 1 - 4 ustawy - zał. Nr 1 do oferty; c) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy - zał. Nr 2 do oferty; d) oświadczenie o poddaniu się procedurom kontrolnym w trakcie realizacji dostaw przez Służby Dyżurne Zamawiającego - zał. Nr 3 do oferty; e) wykaz czynności, których wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom - zał. nr 4 do oferty; f) oświadczenie, w przypadku Wykonawcy będącego rolnikiem ryczałtowym, że jest rolnikiem ryczałtowym zwolnionym od podatku od towarów i usług na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z dnia 5 kwietnia 2004 r. Nr 54, poz. 535 z późn. zm.) - zał. Nr 5 do oferty; g) wypełniony formularz cenowy - zał. Nr 6.1 - 6.12 do oferty; h) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; Rolnicy indywidualni przedstawiają odpowiednio aktualne zaświadczenie o posiadaniu bądź dzierżawie gospodarstwa rolnego, wydanego przez Urząd Miasta, Gminy lub wójta gminy wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; i) pełnomocnictwo, w przypadku składania oferty przez pełnomocnika; j) decyzja administracyjna o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; k) decyzje właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; l) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; m) dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w formie certyfikatu wydanego przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produktów pochodzenia niezwierzęcego, a w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanego przez Państwowego Lekarza Weterynarii, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsosp.deblin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach