Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczy w zakresie : mrożonek, ryb oraz nabiału

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-168 Bydgoszcz, ul. Ujejskiego 75
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3655352, 3655521, 3655296 , fax. 052 3655752
  • Data zamieszczenia: 2010-01-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy
    ul. Ujejskiego 75 75
    85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, fax. 052 3655752
    REGON: 34051714500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczy w zakresie : mrożonek, ryb oraz nabiału
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem produktów spożywczych w zakresie mrożonych warzyw i owoców, ryb oraz nabiału w grupach: Grupa 1 - Warzywa i owoce mrożone: brokuły mrożone ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 1 000 kg, fasolka szparagowa mrożona ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 2 000 kg, groszek zielony mrożony ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 1 000 kg, kalafior mrożony ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 2 000 kg, marchew mrożona ( od 2,5 kg do 20,0 kg - kostka ) - 2 000 kg, włoszczyzna mrożona ( marchew, seler, pietruszka - krojona - od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 1 000 kg, szpinak mrożony ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 1 000 kg, wiśnie mrożone ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 100 kg, truskawki mrożone ( od 2,5 kg do 20,0 kg ) - 100 kg. Grupa 2 - Ryby : ryba mrożona dorsz - filet schoterpack - 2 000 kg, śledź Matjas solony - 300 kg, ryba wędzona makrela - 600 kg. Grupa 3 - Masło : masło extra, kostka, zawartość tłuszczu 82 % ( 200 g ) - 2 000 kg. Grupa 4 - Masło roślinne : masło z dodatkiem oleju roślinnego, kostka, zawartość tłuszczu od 62 % do 80 %, zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 50 % ( 200 g ) - 1 000 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się w Wykonawcy którzy: nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, 2) posiadania wiedzy i doświadczenia, 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie według formuły spełnia / nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale III specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w ogłoszeniu o zamówieniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu do oferty należy załączyć: 1.1.Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych zgodnie z wzorem określonym w załączniku nr 4 do SIWZ. 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych do oferty należy załączyć: 2.1.Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1, ustawy Prawo zamówień publicznych zgodnie z wzorem określonym w załączniku nr 5 do SIWZ. 2.2.Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiające go do oferty należy załączyć: dla grup 1, 2: 3.1. Zaświadczenie potwierdzające nadzór produkcji i sprzedaży przez Powiatową Inspekcję Sanitarną dla grup 3, 4 : 3.2. W przypadku hurtowni i dystrybutorów - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej. 3.3. W przypadku mleczarni, zakładów produkcyjnych - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym. 3.4.Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP. dla grup 1,2,3, 4: 3.5. Aktualny dokument ( np. decyzja, zezwolenie, itp. ) regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej dopuszczający pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia. 4. Inne wymagane dokumenty 4.1. Oświadczenie o podwykonawcach. 4.2. Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną. 5. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosuje się do przepisów §4 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane ( Dz. U. nr 226 poz. 1817). 6. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o zamówienie: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenia/dokumenty o których mowa w SIWZ w rozdziale III pkt. 2 składa każdy z wykonawców. Dokumenty/ oświadczenia, o których mowa w pkt. 1 i 3 wykonawcy składają wspólnie. 7.Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biziel.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach