Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia ogłasza przetarg
- Adres: 01-473 Warszawa, ul. Antoniego Kocjana 3
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 328 60 01 , fax. 22 328 60 50
- Data zamieszczenia: 2012-03-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia
ul. Antoniego Kocjana 3 3
01-473 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 328 60 01, fax. 22 328 60 50
REGON: 14273269300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbmazovia.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów mleczarskich z podziałem na dwie części. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia -Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności, rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, oraz normami jakościowymi, systemem HACCP, lub równoważnymi (ciężar udowodnienia równoważności spoczywa na wykonawcy). -Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z zastosowaną normą jakości. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z zastosowaną normą jakości. -Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, brak jednorodności, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby, zabrudzenia, brak ciągu chłodniczego. -Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i odpowiednią temperaturę surowca. Pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością. Elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd środka spożywczego. -Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym; - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia; - dane identyfikujące producenta środka spożywczego; - dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy; - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu; - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania; - klasę jakości handlowej. -Wymagany okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosi nie mniej niż połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Nazwa i określenie przedmiotu zamówienia: -Dostawa produktów mleczarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia w podziale na dwie części: Nazwa i określenie przedmiotu zamówienia: 1. Dostawa produktów mleczarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia w podziale na dwie części: Część I Dostawa produktów mleczarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej MAZOVIA Miejscem dostarczenia jest OZ Bemowo - Sala Widzeń, Kuchnia Grodzka oraz Bar Grodzki ul. Kocjana 3, Stołówka Pracownicza przy Areszcie Śledczym Warszawa-Mokotów ul. Rakowiecka 37a. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Podane w Załączniku Nr 1 ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo: - rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania; - zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego. Szczegółowy formularz cenowy przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1 Część II Dostawa produktów mleczarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia Oddział w Sieradzu Miejscem dostarczenia jest Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu, ul. Orzechowa 5 98-200 Sieradz - Sala Widzeń. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Podane w Załączniku Nr 1A ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo: - rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania; - zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego. Szczegółowy formularz cenowy przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1A. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamawiający wymaga złożenia oferty odrębnie na każdą część przedmiotu zamówienia 3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 4. Zamawiający dopuszcza powierzenie części zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku Wykonawca na podstawie art. 36 ust. 4 Pzp ma obowiązek wskazać w ofercie (Formularz oferty - Załącznik Nr 2 do SIWZ) części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Brak takiego wskazania oznacza, że Wykonawca nie będzie korzystał z podwykonawstwa przy realizacji zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda złożenia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbmazovia.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa nabiału
Dodano: 2016-06-07 - Sukcesywna dostawa mleka i jego przetworów dla Domu Pomocy Społecznej Weterana Walki i Pracy w Radomiu, ul. Wyścigowa 16
Dodano: 2016-06-02 - Dostawa nabiału do Kuchni Szpitala Praskiego p. w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o. o.
Dodano: 2016-05-27 - Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy produktów mleczarskich do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Dafne w Zakopanem, położonego przy ul. Jagiellońska 30, 34-500 Zakopane oraz Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Pod Kozińcem w Zakopanem, położonym przy ul. Broniewskiego 10a, 34-500 Zakopane
Dodano: 2016-05-27 - Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich i tłuszczy do Zakładu Karnego w Siedlcach
Dodano: 2016-05-17 - Postępowanie prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego na sukcesywne dostawy produktów żywnościowych (artykułów nabiałowych) do Ośrodków Zamiejscowych Centrum Edukacji Zawodowej Resortu Finansów w Otwocku i Białobrzegach
Dodano: 2016-04-19 - Dostawy produktów mleczarskich do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/3P/16
Dodano: 2016-04-10 - DOSTAWY MLEKA I NABIAŁU wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.06.2016r. do 31.05.2017r.
Dodano: 2016-04-07 - Dostawa nabiału i produktów mleczarskich do Zespołów Oświatowych na terenie gminy Siedlce
Dodano: 2016-03-30 - Dostawa mleka i produktów nabiałowych
Dodano: 2016-03-23