Gimnazjum im. Jana Pawła II w Daleszycach ogłasza przetarg
- Adres: 26-021 Daleszyce, ul. Henryka Sienkiewicza 11b
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 0-41 3020700 , fax. 0-41 3020703
- Data zamieszczenia: 2012-12-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gimnazjum im. Jana Pawła II w Daleszycach
ul. Henryka Sienkiewicza 11b 11b
26-021 Daleszyce, woj. świętokrzyskie
tel. 0-41 3020700, fax. 0-41 3020703
REGON: 29110308800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa - gimnazjum publiczne
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów mleczarskich do stołówki szkolnej przy Gimnazjum w Daleszycach w okresie od 02.01-31.12.2013 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych wg asortymentu - PAKIET NR III - produkty mleczarskie. Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w ciągu 12 miesięcy roku. Miejsce realizacji zamówienia - magazyny stołówki szkolonej Gimnazjum w Daleszycach, ul. Sienkiewicza 11 b. Sposób realizacji -zamówienia częściowe, wielkość dostawy uzależniona będzie od potrzeb stołówki i ustalana na bieżąco z intendentką stołówki w trakcie realizacji umowy. Formularze cenowe określają ilość produktów, jakie winny być dostarczone w okresie 12 miesięcy. Ilości mogą ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w stosunku do wielkości całego zamówienia ze względu na aktualne potrzeby. Ewentualne zmiany ilości mogą być uzależnione w szczególności od: - ilości i rodzaju przygotowywanych posiłków. Zamawiający na poszczególnych produktach wymaga, aby: - na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych była nazwa - logo producenta; - produkty były świeże i pierwszej jakości; - produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; - dostarczane produkty posiadały etykietę produktu - handlowy dokument identyfikacyjny HDI; - produkty z krótkim okresem przechowywania odpowiednio powinny posiadać co najmniej 4 dniowy termin przydatności do spożycia. Wykonawca zobowiązany jest do: a) sukcesywnego dostarczania przedmiotu zamówienia w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach, b) dostarczania towarów opakowanych i przewożonych w warunkach zgodnych z wymaganiami HACCP, c) realizowania dostaw zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności tekst jednolity Dz. U. z 2003r. nr 21 poz. 179. d) dostarczania produktów spełniających wymagania określone w Ustawie o warunkach zdrowotnych Dz. U. nr 31 poz. 265 z 2005r., e) dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru, f) dostarczania towarów do magazynu w siedzibie Zamawiającego, transportem na własny koszt i ryzyko, g) dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego, h) terminowego dostarczania zamówionych towarów; w przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie lub złej jakości, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy kosztem tego zakupu; w przypadku dostarczenia towaru po terminie lub złej jakości Zamawiający ma prawo odmówić jego przyjęcia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.daleszyce.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Zawichoście
Dodano: 2016-07-08 - Dostawa produktów mleczarskich dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-06-21 - Dostawa mleka i produktów mleczarskich dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-05-27 - Dostawy mleka i produktów mleczarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Sandomierzu
Dodano: 2016-04-12 - Dostawy wyrobów mleczarskich do Zakładu Karnego w Pińczowie
Dodano: 2016-02-15 - Dostawa artykułów mleczarskich do Działu Żywienia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-02-09 - Dostawa mleka i nabiału w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa mleka i przetworów mlecznych Nr sprawy EZP-252-23/2015
Dodano: 2015-11-24 - zakup i dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2015-11-17 - DOSTAWA NABIAŁU I PRODUKTÓW MLECZNYCH NA POTRZEBY PUNKTÓW ŻYWIENIA ZAMAWIAJĄCEGO
Dodano: 2015-09-03