106 Szpital Wojskowy z Przychodnią SPZOZ ogłasza przetarg
- Adres: 44-100 Gliwice, ul. Zygmunta Starego 20
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2318888 w. 304 , fax. 032 2318888 w. 301
- Data zamieszczenia: 2011-01-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 106 Szpital Wojskowy z Przychodnią SPZOZ
ul. Zygmunta Starego 20 20
44-100 Gliwice, woj. śląskie
tel. 032 2318888 w. 304, fax. 032 2318888 w. 301
REGON: 27176542200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: 05707491@pro.onet.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów mleczarskich - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa produktów mleczarskich 1.Zamówienie obejmuje 19 pozycji, których szczegółowy wykaz stanowi załącznik nr 1 do SIWZ -formularz Oferty. 2.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 3.Wykonawca zobowiązany jest zaoferować wszystkie pozycje. 4.Nie wypełnienie którejkolwiek z pozycji skutkować będzie odrzuceniem oferty jako niezgodnej z SIWZ. 5.Zamawiający dopuszcza produkty równoważne (określone pozycje- patrz pkt. 1 oraz załącznik nr 1 do SIWZ- formularz oferty). Za produkt równoważny Zamawiający będzie uważał produkt, którego gramatura (objętość, pojemność) nie będzie niższa niż gramatura (objętość, pojemność) produktu wskazanego w formularzu oferty. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Na Wykonawcy ciąży obowiązek udowodnienia i wykazania równoważności produktu, poprzez dołączenie odpowiednich dokumentów (aprobat, opinii, certyfikatów) do oferty. 6.Zamawiający w trakcie obowiązywania umowy będzie zakupywał towary zgodnie z Wykazem produktów, w ilości, asortymencie i wartości według własnych potrzeb, do łącznej szacunkowej kwoty brutto oferty, z tym iż niewyczerpanie tej wartości (nie zamówienie pełnej ilości produktów oraz pełnego asortymentu produktów) nie stwarza po stronie Wykonawcy jakichkolwiek roszczeń względem Zamawiającego i jego następców prawnych. 7.Wykonawca oraz oferowane przez niego produkty muszą spełniać: a) wymogi Rozporządzenia (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75); b) wymogi ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.); c) wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm.) d) posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem będącym przedmiotem zamówienia; e) posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie Państwowego Lekarza Weterynarii). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.ipzp.pl/szw-gliwice
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bielskiego Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego w Bielsku-Białej
Dodano: 2016-07-08 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ DLA DOROSŁYCH W BYTOMIU PAKIET II
Dodano: 2016-05-16 - SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH DO CENTRALNEJ SZKOŁY PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W CZĘSTOCHOWIE
Dodano: 2016-05-13 - 5/PN/DEG/AM/2016 - Dostawa artykułów nabiałowych, tłuszczowych i jaj dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku.
Dodano: 2016-04-18 - Sukcesywne dostawy wraz z transportem nabiału i tłuszczów w 2016r
Dodano: 2016-01-20 - COW-ZAF 27.PŻ.1.2016
Dodano: 2016-01-19 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bielskiego Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego w Bielsku-Białej
Dodano: 2015-12-08 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Dodano: 2015-12-08 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności do Żłobka Miejskiego im. Tadeusza Więcka w Mikołowie
Dodano: 2015-12-03 - Sukcesywna dostawa nabiału i tłuszczy do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim
Dodano: 2015-11-26