Przetargi.pl
Dostawa posiłków gotowych (cateringu ) w ramach projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 90-440 Łódź, ul. Piotrkowska 149
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-42 6324034 , fax. 0-42 6324130
  • Data zamieszczenia: 2012-03-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi
    ul. Piotrkowska 149 149
    90-440 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 0-42 6324034, fax. 0-42 6324130
    REGON: 00434557500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa posiłków gotowych (cateringu ) w ramach projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia: 1) przygotowanie i dowóz posiłków oraz zapewnienie serwisu kawowego dla uczestników projektu. Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia to 6 050 posiłków dla 1100 osób. Posiłki mają być dostarczane do poniższych placówek: ul. Tybury 16, ul. Księży Młyn 2, ul. Paderewskiego 47 oraz ul. Piotrkowska 149, 2) pod pojęciem posiłków należy rozumieć zestaw obiadowy oraz serwis kawowy. Zestaw obiadowy składa się z zupy (300 ml), drugiego dania (ok. 480 g. w tym porcja mięsa - 1 rodzaj z wymienionych: kotlet schabowy, zraz wołowy z sosem, kotlet de Volaille z serem lub pieczarkami, ryba, pieczeń wołowa z sosem - 150 g na osobę, porcja ziemniaków - 180 g na osobę, surówka warzywna - 150 g na osobę, sok naturalny - 250 ml na osobę. Każdy zestaw obiadowy podawany ma być na ciepło, w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych, serwetek oraz kubków i dostarczony wyporcjowany. 3) serwis kawowy: gorąca kawa rozpuszczalna i herbata, podane w termosach, kawa - 200 ml na osobę, herbata - 200 ml na osobę, dodatki: cukier w saszetkach 2 szt. po 5g, cytryna w płynie 1 szt. po 7,5 g, śmietanka do kawy 2 szt. po 10 g, woda mineralna gazowana i niegazowana podawana w butelkach plastikowych o pojemności 500 ml po 1 szt. z każdego rodzaju na osobę, mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) po 30 g każdego rodzaju na osobę. Serwis kawowy powinien być podawany w naczyniach jednorazowych tacki, mieszadełka) z odpowiednią ilością serwetek. Filiżanki jednorazowe do napojów gorących, kubki jednorazowe do napojów zimnych. 4) szacunkowa ilość uczestników każdego dnia na szkoleniu będzie wynosiła 45 osób (po 15 w każdej z następujących lokalizacji: ul. Tybury 16, ul. Księży Młyn 2, ul. Paderewskiego 47) oraz 11 osób na ul. Piotrkowskiej 149. Przewidywana liczba uczestników może ulec zmianie w zależności od frekwencji na szkoleniu. 5) zestawy obiadowe powinny być dostarczone w godzinach 12:00 - 13.00, serwis kawowy w godzinach 8:00 - 9:00 6) szkolenia będą organizowane w terminie od 27 marca do 24 grudnia 2012 r. w dni robocze (od poniedziałku do piątku) z wyjątkiem dni świątecznych. 7) Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 4. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania artykułów spożywczych, m.in.: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Miejscem realizacji dostaw przedmiotu zamówienia będą niżej wymienione placówki: Posiłki mają być dostarczane do placówek zlokalizowanych na terenie Łodzi przy: 1) ul. Tybury 16, 2) ul. Księży Młyn 2 3) ul. Paderewskiego 47 4) ul. Piotrkowska 149.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.uml.lodz.pl/ zakładka przetargi
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach